Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Nu vreau la scoala!!!

Postări Recomandate

Postat

Mda... se apropie si 17 septembrie, mergem in clasa I. Poate eu cu sotul meu, ca fi-mea nu vrea. Desi e un copil istet, cu o memorie buna, e mai comod sa te joci toata ziua. Cred si eu. V-ati confruntat cu asemenea probleme? Cum s-o fac sa priveasca zambind spre acest viitor? La un moment dat i-am zis ca o angajez vacar la tara... ca sa-si castige existenta, ca doar toata lumea munceste...eh... abia atunci a zis cu juma' de gura ca ar merge, totusi, la scoala... "Greu. Tare mi-i de greu...."[bang]

Dora, mami de [cri] Ami -- 7 ani - 12 februarie 2007

I'm the best, so "beep" the rest!

Amelia mea

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

dora, cred ca ar trebui sa cauti motivele pentru care ea respinge asa vehemend ideea de a merge la scoala. Nu cumva a stat de vorba cu ceva copii mai mari, care deja sunt la scoala si au "instruit-o" impotriva scolii? Ca imi amintesc si de vremea cand eu trebuia sa merg la scoala pentru prima data si niste verisori mai mari au incercat sa ma sperie ca o sa fie oribil, pana i-a auzit maica-mea si i-a sapunit bine, explicandu-mi apoi foarte pe larg de ce nu trebuie sa imi fie teama de scoala si ce bine acolo, cat si ce mult le place copiilor scoala. Si imi mai amintesc si acum unul din argumentele ei care m-au convins: verisorilor mei le place asa de mult la scoala incat nu vor sa imparta aceasta "placere" si cu alti copii ci vor sa o pastreze doar pentru ei. Acum poate sa nu para mare lucru, dar pe vremea aceea m-a convins, si chiar am mers cu placere la scoala (eh, ce vremuri...)

Numai bine si succes!

Tisina

Postat

Buna, nu am trecut prin asa ceva, cel mic a inceput scoala si era f. fericit, cu toate ca nu mai avea aceeasi colegi de la gradinita, dar cu toate acestea, si ma gindesc ca ar fi bine s aincerci si tu, imprumuta carti d ela biblioteca sau cumpara, in legatura cu prima zi de scoala , fa-l s aintelesga ca nu s-a terminat totul legat d ejoaca, ca acolo o sa intilneasca copii noi si o sa-si faca alti prieteni, va invata lucruri noi decit daca ar sta acasa, si cu toate acestea o sa aiba si timp de joaca, inceperea scolii nu inseamna ca s-a terminat cu joaca.Mergeti la scoala impreuna zilele acestea, arata-i clasa, si locul din banca, daca s estie inca, mergeti la cumparaturi de rechizite impreuna, incearca sa nu-l sperii, e ceva nou, el nu reazizeaza ce inseamna scoala, se gindeste numai la joaca lui.Poate mai ai un vecin care ii merge copilul la scoala, organizeaza o asa zi d ejoaca si vorbiti despre evenimentul care s eapropie, oricum el trebuie s astie ce se intimpla acolo , asigura-l ca va veni cineva sa-l ia in fiecare zi , primele zile, sapt.Succes , va fi o zi f. importanta ptr. voi toti.O seara buna

gabrielagheorghe

Postat
quote:La un moment dat i-am zis ca o angajez vacar la tara... ca sa-si castige existenta, ca doar toata lumea munceste...
id="quote">id="quote">

Nu as vrea sa te supar, dar problema este la voi si o astfel de abordare este o greseala.

Eu nu am lasat pe nimeni sa-i induca copilului ideea ca s-a terminat copilaria si ca ce greu va fi la scoala. A mai incercat soacramea (care a fost profesoara de matematica) su chestii de genul "ce emotii am" " ma doare capul ca incepe scoala" "scoala este serioasa nu ca la gradinita" "ca mai bine nu-l dam la scoala (implineste 7 ani pe 15 decembrie)" etc.. le-am contracarat pe toate, astfel incat a incetat pana la urma. Sambata l-a intrebat la ce gradinita merge, iar copilul i-a raspuns "Vai, dar tu nu stii ca eu nu mai merg la gradinita! Eu merga la scoala!" si in sfarsit s-a convins si soacramea ca este pregatit de scoala.

Incercati sa n-o mai stresati cu scoala. Povestitii cat de frumos va fi, ca isi va face prieteni noi, ca a crescut (eu am accentuat mereu ce mandra sunt ca am un baiat mare care va merge la scoala).

Nu stie sa scrie si sa citeasca, dar eu cred ca se va descurca. Nici nu i-am ascuns ca va fi mai greu, dar i-am spus ca acum este mai mare si normal ca pretentiile sunt mai mari... EU m-am bazat pe dorinta copiilor de a creste...

Postat

Buna, fetele noastre sunt de-o seama, Oana mea e nascuta pe 14 februarie. Noi acum trecem in cls 2-a. Ne-am lovit de multe ori de prejudecata ca este prea mica, dar nu a fost adevarat. Era cea mai mica din clasa, dar asta pentru ca parintii celorlati copii nu erau pregatiti ca copii sa inceapa scoala. Copii probabil ca ar fi mers la scoala, dar daca aude tot timpul lasa-l sa copilareasca sa se joace, ca o sa vada el...

Las-o asa, ca o sa-i treaca.

7 ani si ...

Postat

Multumesc pentru raspunsuri!

E greu sa mergem la cumparaturi impreuna, pt. ca ea va merge la step-by step si acolo se vor cumpara rechizite identice la toti copiii, deci astept inca sa vad ce vor mai spune invatatoarele ca mai trebuie luat separat. Am mai luat cate ceva pt. "joaca" de-a scoala, acasa... si a fost chiar incantata. Nu stiu daca a speriat-o vreun copil mai mare, nu cred ca avea cine, insa s-a speriat singura, ca a vazut ca e de lucru si... (v-am spus ca am lucrat cu ea pe niste caietele acasa)

Eu sunt cadru didactic si va dati seama ca am facut tot posibilul sa creez o imagine frumoasa scolii, sa o vada ca pe o alta etapa a copilariei, nu ca pe bau-bau. Poate am gresit la faza cu "vacar la tara", dar trebuia sa-i arat si viitorul unui om fara carte... o fi fost cam dur exemplul, dar a fost pe intelesul ei. Dupa ce 2 luni te baraie zilnic la cap ca "nu vrea", mi-a venit si mie asta in cap... sa stiti ca a avut efect, in dimineata asta s-a trezit zambind si m-a intrebat cand vom merge sa vada clasa (vom merge maine), stie ca vor fi bancute si scaunele noi... e parca o idee mai bine. Pana o pun sa faca ceva pe hartie. Atunci incepe circul. Nici nu stiu daca voi mai insista. Nici cand mergea la gradi, nu povestea mai nimic acasa din ce facea acolo... eram disperata, ma gandeam ca nu vrea sa invete nimic... Aiurea, stia toate cantecele, toate povestile, poeziile, caietele ei aveau la fiecare activitate FB, recita programul serbarii de la un capat la altu... si nu m-am mai stresat. Daca ea facea acolo, dar nu facea acasa... ce mai conta? Dar acum, la scoala, poate ar trebui sa n-o mai las asa... nici nu stiu. Metode pedagogice nu stiu sa aplic la copii asa mici, eu predau la colegiu...[bang]

Amelia mea

Postat

si eu la un moment dat incepusem sa-i spun lui fi-meu ca la scoala nu mai e ca la gradi,ca s-a zis cu copilaria si prinsese un fel de teama...dar intre timp m-am desteptat[:D] si am inceput sa-l laud...ca eu stiu ca el va fi un baiat cuminte,ca se duce la scoala ca sa descopere lucruri noi,si ca daca el vrea sa descopere infinitul [:D]ii trebuie sa stie multe lucruri...iar la gradi nu are cum sa le invete,ca acolo sunt cei mici....apoi am inceput sa lucrez la increderea in el....i-am spus ca el va fi cel mai destept copil,ca o sa se descurce pt ca o sa lucreze tot ce-i da doamna de facut,ba si in plus..acum el imi spune ca o sa fie atat de destept incat ca or sa-i puna poza pe perete cand Mihnea va lua premiul I [:D]....ca atunci cand o sa vina de la scoala o sa-si faca temele mai intai(sper sa-l tina!!!) ca scoala e un lucru serios,doar nu mai merge ca la gradi...

deci,parerea mea e ca tb incurajata,tb sa-i spui ca ea e o fetita desteapta,ca stie deja multe poiezii,ca o sa reuseasca tot ce-si propune,ca uite asa o sa invete sa citeasca singurica....

la noi e si faza ca nu stie sa citeasca la jocurile pe calculator si ne intreaba de fiecare data ce scrie si acum daca va merge la scoala va stii sa-si citeasca singur textele nu va mai tb sa ne intrebe pe noi mereu....

deci bafta.....totul va fi bine [pup]

Vio,mamica de viitor "avionar" [avion]

*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*[grup] [flo] [floare3]

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Postat
quote:(v-am spus ca am lucrat cu ea pe niste caietele acasa)

id="quote">id="quote">

quote:Pana o pun sa faca ceva pe hartie. Atunci incepe circul
id="quote">id="quote">

Eu raman la parerea mea [:D] ca voi o stresati. De ce nu o lasati macar acum, ca va scrie destul cand va incepe scoala!

Eu am si norocul unui copil relaxat, care mi-a spus prin aprilie (tot insistand ca el nu vrea sa scrie si sa citeasca)"Mami, nu te mai stresa atat, ca daca nu invat in clasa I sa scriu si sa citesc o mai fac odata"[bang].

So... am vorbit cu invatatoarea, care a subliniat ca este mai bine sa nu stie, am intrebat in stanga si in dreapta si m-am relaxat.

Postat
quote:Originally posted by filofteia
quote:(v-am spus ca am lucrat cu ea pe niste caietele acasa)
id="quote">id="quote">
quote:Pana o pun sa faca ceva pe hartie. Atunci incepe circul
id="quote">id="quote">Eu raman la parerea mea [:D] ca voi o stresati. De ce nu o lasati macar acum, ca va scrie destul cand va incepe scoala!Eu am si norocul unui copil relaxat, care mi-a spus prin aprilie (tot insistand ca el nu vrea sa scrie si sa citeasca)"Mami, nu te mai stresa atat, ca daca nu invat in clasa I sa scriu si sa citesc o mai fac odata"[bang].So... am vorbit cu invatatoarea, care a subliniat ca este mai bine sa nu stie, am intrebat in stanga si in dreapta si m-am relaxat.
id="quote">id="quote">Si eu de aceeasi parere: lasati-o in pace, astea 2 sapt cite au mai ramas. Se va descurca, nu e nici prima si nici ultima care u a stiut sa scrie si sa cteasca cind a inceput scoala. A mea e acum in clasa a 2-a. Anul trecut nu stia decat literele mari si nici alea pe toate. Am avut intentia sa lucrm "inainte", dar pur si simplu nu facuse "click". Asa ca, am lasat-o in pace Dupa un an iti spun ca citeste fluent in limba germana si bine in limba romana. Cere singura lascoala, intreaba cind incepe scoala, de ce au asa multa vacantza (si crede-ma ca au NUMAI 6 sapt de vacanta de vara, nu 3 LUNI ca in RO). Insa, un rol important a noi l-a avut invatatoarea.Iar eu am incercat mereu sa o fac sa aiba incredere in ea si sa inteleaga ca eu sunt linga ea, ca o iubesc si daca va fi prima si daca va fi ultima in clasa. Ca important e sa se dezvolte frumos, nu sa se streze de la virsta asta.Nu-i mai da e lucru acum, nu-i mai spune faze de genul "o sa vezi ca scoala e altceva", sau "te vei face vacar", si, eu n-as merge nici ep expresii de genul "tu esti cea mai desteapta". i se pare riscanta expresa. Normal capt fiecare parinte, copilul lui e cel mai cel, dar.........mare atentie!!!!Pregatit impreuna ghiozdanul, pune-o sa-si aleaga o jucarie preferata care sa o insoteasca la festivitatea e deschidere, pregatiti aparatul foto, uniforma..........incerca sa o faci sa inteleaga ca vapasi curind intr-o etapa noua si frumoasa din viata ei, etapa in care se va juca s va invata lucruri noi!Bafta multa!!!!! Andreia
Postat

Sunteti niste dragute!

Filofteia, am ras cu lacrimi la faza cu "o mai fac o data"!

Cred ca aveti dreptate, o las in banii ei, se va lamuri singura ca-i mai frumos la scoala decat la gradi, o sa invete ea sa citeasca, doar n-o sa repete clasa I..:))

Chiar nu vreau sub nicio forma sa o fortez, ca sa nu i se para ca a citi sau a scrie ceva e cumva vreo forma de pedeapsa... Cine stie ce-o fi in capul ei?

Amelia mea

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...