Ada00 Postat Octombrie 28, 2004 Raport Postat Octombrie 28, 2004 Fetelor, ajutati-ma si pe mine cu o reteta de blat de prajitura numai cu nuca, fara faina. Am mancat la cineva si mi-a placut, dar nu am intrebat reteta si nici nu mai am ocazia.Sambata e ziua sotului si as vrea sa ii fac praji.[biz] Andreea
rachel owen Postat Octombrie 28, 2004 Raport Postat Octombrie 28, 2004 Poti amesteca nuca macinata, dupa preferinte: cu miere, branzica dulce, banane, (stafide), in asa fel incat sa iasa ca un aluat. Presari nuca macinata pe tava, intinzi ca o foaie si umpli cu ce crema vrei: margarina, cu fructe, cacao, budinca, frisca, deasupra mai pui o foaie si ornezi. Sper ca ti-am fost putin de ajutor. Rici [gravi] 25 sapt. si "minunea lumii" din burtica Poze: http://community.webshots.com/user/Rici_intalnire_DC http://photos.yahoo.com/rachelowen77 http://community.webshots.com/user/rici_o (Rici si burtica magica) ______________________________________________________________ „Dumnezeu sã te tinã în palma mâinii Sale, iar îngerii sã te îndrume mereu.”id="size1">
Camelia Postat Octombrie 28, 2004 Raport Postat Octombrie 28, 2004 Eu fac o prajitura foarte buna care se compune din doua foi (facute doar din oua, zahar si nuca macinata) si o crema de unt.Iti scriu reteta foilor.Daca te hotarasti sa incerci, poti umple si cu alta crema.Sa pui crema si intre foi si deasupra ca sa se inmoaie bine. 12 oua 400 g zahar 500 g nuca macinata Se separa albusurile si tot din cate 6 albusuri, 200g zahar si 250g nuca macinata se face cate o foaie (albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si apoi nuca).Foile se coc pe dosul tavii care, in prealabil, a fost bine unsa si tapetata.Coacerea dureaza cam 15 min.Se desprind cu un fir de ata in caz ca s-au prins putin. Tinteste catre stele si poate ca vei atinge cerul.id="purple">
Ada00 Postat Octombrie 28, 2004 Autor Raport Postat Octombrie 28, 2004 Suna bine ce spineti voi, cu siguranta voi incerca, insa ce am mancat eu nu erau foi, era un blat destul de grosut, ca si cel din 4 oua, 4 lg faina, 4 lg zahar, dar cu nuca. Dar sa stiti ca voi incerca amandoua retetele, imi place nuca la nebunie Andreea
aissa Postat Octombrie 28, 2004 Raport Postat Octombrie 28, 2004 Eu fac o prajitura cu blat de nuca, dar are si putina faina. 6 albusuri spuma se bat cu 150 g zahar, 250 g nuca prajita, 3 linguri faina si 1 praf de copt. Se coace in tava mijlocie pe care eu o "tapetez" cu folie de aluminiu. Poze cu noi[foto] Cristina, sper o viitoare mamica de ghemotoc mic-mic [copil] [fetita]
lexi Postat Octombrie 28, 2004 Raport Postat Octombrie 28, 2004 Blatul de nuca pe care il fac eu suna cam asa: 200 g nuci macinate sau sfaramate, 180 g zahar, 1/2 cana apa (sau lapte), 50 g cacao - se fierb pe foc mic, rezultand o ciulama groasa in care, dupa racire, se adauga 7 galbenusuri si 7 albusuri batute spuma. La urma, se pune o lingura de pesmet. Se coace cca 20 minute in tava unsa cu unt si cu hartie dedesubt. Daca te intereseaza, iti scriu si crema.
Nedda Postat Octombrie 28, 2004 Raport Postat Octombrie 28, 2004 Lexi, id="red">spune-ne, te rog, cum faci si crema. Daniela si papusa LARA - 7 aprilie 2004id="blue">id="size2">
Ada00 Postat Octombrie 29, 2004 Autor Raport Postat Octombrie 29, 2004 Cred ca asa ceva este , va multumesc, va spun cand le fac cum au fost, asa suna foarte bine[pofta][pofta][pofta] Va pup Andreea
Milia Postat Octombrie 29, 2004 Raport Postat Octombrie 29, 2004 Uite si aici o reteta de prajitura minunata, cu blat din nuca: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19970 Eu pun nuca mai multa decat scrie acolo. Ai grija: blaturile cu nuca au tendinta sa se "lase" dupa ce le scoti din cuptor, chiar daca sunt foarte bine coapte. E bine sa pui destula nuca (si pesmet/faina) pentru a evita acest inconvenient. Cu cat pui mai putina nuca si pesmet sau faina, cu atat se lasa mai mult. Ar fi bine sa o coci intr-o forma cu inel detasabil pe care sa-l scoti imediat ce ai scos prajitura din cuptor. In acest fel, chiar daca "se lasa", va da inapoi uniform. In caz contrar, se lasa doar mijlocul, fiindca marginile sunt lipite de tava si "se dezumfla" cam dizgratios. Inca un aspect: desi la acest tip de retete in general scrie sa le coci putin (20 minute, 30 de minute), acest timp nu e suficient. Cel putin la cuptorul meu. Iar daca le scoti prea devreme din cuptor, ai compromis totul. Chiar daca le incerci cu scobitoarea si vezi ca nu e copt mijlocul si le bagi inapoi in cuptor, albusul va da inapoi si prajitura nu mai creste. Mai e o reteta pe la arhiva "Tort special fara faina", la care blatul nu are intr-adevar nici un strop de faina, dar nu stiu cum iese, inca nu l-am incercat, desi mi-am propus s-o fac. Daca te intereseaza (asta fusese de fapt reteta ceruta de tine), spune-mi ca s-o caut. ___________________________________________________________________________ Dincolo de nori e soare mereu!
adriana_mihnea Postat Octombrie 29, 2004 Raport Postat Octombrie 29, 2004 Miliaid="blue">, este o nebunie prajitura Brath!! Am gasit-o din intamplare si am facut-o... Moama, moama, te lingi pe degete, nu gluma...[pofta][pofta][pofta] Chiar vroiam sa postez aici blatul de la ea. Gand la gand cu bucurie! Adrianaid="red"> si [copil] Mihnea Stefanid="blue"> (11.11.03) Pozele noastre 1 Pozele noastre 2
Postări Recomandate
Arhivat
Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.