icradulescu Postat Octombrie 28, 2004 Raport Postat Octombrie 28, 2004 nu sunt atheu dar nici nu prea am fost la biserica politie spital tribunal dar ma intriga foarte mult ca inca mai functioneaza cea mai puternica forta de manipulare in masa biserica .Cum poate un preot sa aiba 4 propietati in Bucuresti Volvo de 40000 euro si 4 copii realizati (case masini etc)????costruirea unui "lacasi sfant" casta proximativ 400000 de euro am facut un calcul ce se pot face cu acesti bani:poti construi o cladire cu 3 etaje(20 incaperi)poti intretine o casa de copii sau un azil (200 persoane) 3 ani poti moderniza 2 spitale sau poti ajuta multi oameni neajutorati.Nu vreau sa ma luati la suturi pana nu studiati foarte intens aceasta intrebate.
valentinag Postat Octombrie 28, 2004 Raport Postat Octombrie 28, 2004 Hai sa te intreb si io cum un ministru po'a sa aiba j'de vile,masini,conturi de sute de mii de euro?din salariuuuu!Multumit? Cum po'a sa aiba politistii de frontiera vile de vile?ca salariul al stiu eu prea bine care e?cica tot din salar!asta inseamna ca sunt io cheltuitoare nu stiu ce sa fac cu banii de n-am 2 vile si 3 masini! Finul meu e preot,are o dacie nova si o casa!cre ca a fost mai amarat! Nu mai e cazul sa dau exemple nu? Valentina Never say never!
dpintilie Postat Octombrie 28, 2004 Raport Postat Octombrie 28, 2004 Io totusi nu as face comparatie intre politicieni, politisti si preoti. Parerea mea...Cei din urma se presupune ca sunt aproape de Dumnezeu,mai aproape decat "muritorii de rand", ca sunt buni, blanzi, cinstiti. Ca din cutia milei de la biserica dau la saraci, ca nu iau bani pentru inmormantari, nunti, botezuri(in afara de taxa legala). Si daca iau, ii dau la saraci...etc si amd. Se poate spune multe la acest subiect, despre cat de "curati" la suflet sunt unii preoti. Despre cata mila si daruire de sine incape in ei... Iar despre bisericile care apar ca ciupercile dupa ploie, ii dau dreptate lui icradulescu. Nu asta ne lipseste noua, iertarea nu o capeti mergand la biserica, credinta nu sta in de cate ori ai mers la biserica saptamana asta... Mai bine ar construi niste azile, orfelinate in loc de atatea biserici aurite. Dar nuuu, la atatia preoti plini de har care ies de pe bancile facultatilor de teologie, de unde atatea biserici in care sa profeseze toti? Asa ca da-i 'nainte, inca una la colt de strada... ,Dana si Andrei(12 dec 2003) Andrei
Victoria Postat Octombrie 28, 2004 Raport Postat Octombrie 28, 2004 Fara sa ma refer in nici un fel la religie, Vali, ai dreptate...Preotului ii da lumea banii de buna voie, nu le baga nimeni mana in buzunar...Pe cand la ceilalti, nu dai...nu rezolvi.... V. veni, vidi, Victorie!
liliprejbeanu Postat Octombrie 28, 2004 Raport Postat Octombrie 28, 2004 Padurea este plina de uscaciuni! Si printre preoti sau pastori sau ce or fi ei, exista sarlatani. Omul este om chiar daca haina pe care o poarta este sutana sau uniforma de vames. Ca in orice meserie exista persoane cu har, dar din pacate sunt putine. Nu este doar cazul preotiei ci si a dascalilor, politicienilor, judecatorilor,... Asa ca daca nu-i place ceea ce face omul 'profita' de situatie sa-si faca vile, piscine, masini,... ca doar poporul trebuie sa observe ce persoana importanta este el. Sa recunoastem ca totusi sunt si preoti cu inima ce se investesc sa dea o farfurie de zeama calda sarmanilor sau o haina sa se acopere. Ganduri faine, Liliana
mamicaluitheo Postat Octombrie 28, 2004 Raport Postat Octombrie 28, 2004 exact aici se pot spune extrem de multe lucruri, este f. adevarat ca sunt multi cinstiti, dar ce te faci cu aia care iti cer de la obraz taxa de inmormantare sau de botez sau de cununie??? si daca nu le dai cat cer nu-si executa ritualurile?? eu personal m-am lovit de asa ceva asa ca ii dau dreptate lui ic. nu dati cu pietre dar este realitatea. andreea mami de 2 pui
valentinag Postat Octombrie 28, 2004 Raport Postat Octombrie 28, 2004 Nu cred ca este treaba noastra sa ai judecam pe preoti,daca unii si-au facut din asta o meserie este pacatul lor.Eu zic sa nu-i bagam pe toti in aceeasi oala,ca sunt multi care isi fac si treaba corect asa cum trebuie,care string lucrusoare si mancare si le dau saracilor,care fac oale de mancare si le duc la case de copii. Shi pina la urma,daca sunt preoti ar trebuii sa doarma in niste colibe si sa se imbrace in zdrente?sa fim seriosi! si eu ma retrag de aici,nu am chef de cearta si polemici! care se simte neprihanit sa arunce cu pietre in continuare! Valentina Never say never!
dpintilie Postat Octombrie 28, 2004 Raport Postat Octombrie 28, 2004 " Nu cred ca este treaba noastra sa ai judecam pe preoti," Dar este treaba noastra sa ii judecam pe medici, profesori, etc. Nu? Sa ne plangem in n'shpe mii de subiecte depsre cat de corupti sunt, cat de fara suflet sunt. Si cand cineva ridica o problema actuala si reala(vezi zecile de biserici incepute, nu mai au bani sa le termine si stau ca niste ruine asteptand sa...sa ce..., in loc sa fi construit cu banii aia o casa cat de mica pentru niste amarati), cand cineva spune ca s-a izbit de "foamea" preotilor, dintr-o data nu mai e treaba noastra. Cineva spunea ca la preot ii dai bani, el nu iti cere...Faptul ca iti spune cat te costa botezul, cat te costa nunta, nu inseamna ca iti cere bani? Stiu cativa preoti cu har, preoti asa cum imi imaginam eu ca trebuie sa fie. Dar din pacate sunt si multi preoti fara nimic bun in sufletul lor, oameni lacomi, zgarciti, fara caracter. Dorinta de avutie le ucide sufletul... ,Dana si Andrei(12 dec 2003) Andrei
Mik Postat Octombrie 28, 2004 Raport Postat Octombrie 28, 2004 quote:Initial creeata de icradulescunu sunt atheu dar nici nu prea am fost la biserica politie spital tribunal dar ma intriga foarte mult ca inca mai functioneaza cea mai puternica forta de manipulare in masa biserica .Cum poate un preot sa aiba 4 propietati in Bucuresti Volvo de 40000 euro si 4 copii realizati (case masini etc)????costruirea unui "lacasi sfant" casta proximativ 400000 de euro am facut un calcul ce se pot face cu acesti bani:poti construi o cladire cu 3 etaje(20 incaperi)poti intretine o casa de copii sau un azil (200 persoane) 3 ani poti moderniza 2 spitale sau poti ajuta multi oameni neajutorati.Nu vreau sa ma luati la suturi pana nu studiati foarte intens aceasta intrebate.id="quote">id="quote">Si eu ma expun ca tine la dezaprobarea publica. In toate satele din Moldova si Maramures cea mai teribila constructie din sat e biserica; scoala sta sa cada si caminulul cultural nu exista sau e intr_un hal fara de hal. Stau si eu si ma intreb : o fi normal ? Mik.
icradulescu Postat Octombrie 28, 2004 Autor Raport Postat Octombrie 28, 2004 vali esti foarte revoltata normal ca exista si excepti referitor la pietre nu le vad rostul sunt intrigat ca la mine in cartier "Piata Trapezului} sa daramat un parc pt copii si s-a ridicat o biserica pt mine este revoltator cand la 1 km mai este o biserica deaceea am facut acele calcule te rog sa vi cu argumente unde nu am dreptate!Puteti verifica foarte usor cele spuse de mine
Postări Recomandate
Arhivat
Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.