Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

De ce biserici si nu orfelinate sau azile??!!!

Postări Recomandate

Postat

Ca sa raspund direct la subiect:"De ce biserici si nu orfelinate sau camine?", pentru ca biserica, de fapt, nu este o cladire si nici o institutie, ci o comunitate de oameni calauziti de Dumnezeu, care ar putea face nesfarsit mai mult pentru semenii lor decat niste angajati pentru cei internati intr-un orfelinat sau un camin ptr.batrini, de exemplu.

Vreau sa observi ca am folosit "ar putea", pentru ca si eu sunt de parere ca biserica si-a pierdut misiunea.

Nu sunt crestina ortodoxa, si crede-ma ca si eu ma intreb de ce se umbla din usa in usa pentru strangere de fonduri pentru vitralii si picturi in biserici si nu se folosesc aceste resurse pentru vestirea Evangheliei si ajutorarea celor care au intr-adevar nevoie. Ultima data cand au venit la usa mea, mi-au spus ca este nevoie de 2 miliarde lei[wow] pentru pictura bisericii noi din cartier.Si unde mai pui ca terenurile pentru construirea de noi biserici sunt date in folosinta cu titlu gratuit de Consiliile Locale, pe toata durata de viata a cladirii (adica vre-o 300ani ca le fac zdravene tare)

Nu sunt rea, dar poate ar trebui sa nu ne mai multumim sa observam doar situatiile.

"Unii nu stiu ce se intampla, altii se intreaba ce se intampla iar altii fac lucrurile sa se intample"

• Răspunsuri 111
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

valentina nimeni dar absolut nimeni nu i-a bagat pe toti in aceeasi oala.

haideti sa va mai dau un exemplu in fata blocului meu, pe terenul de joaca (gazon cu copacei) acu cativa ani s-au facut 2 carciumi,

stiti al cui era terneul cica?

al patriarhiei ........teren luat de biserica razoare...stiti ce s-a mai construit pe el.........cantina sociala.

bun sunt de acord.cantina sociala pt. toti amaratii la iesirea noastra din scara, dar carciumile de ce nu le-au daramat????

iar acum mai trag si un ditamai gardul, au scos si bancuta din fata scarii, deci nema loc de joaca pt. copii.

ce daca au smuls toti copacii din radacina? carciumile sa traiasca....

ce daca dam direct in gard si copiii trebuie sa misune printre masini?

sa traiasca carciumile.

pt. a face aceste lucruri au avut nevoie de aprobarea locatarilor, aprobare pe care bineiteles nu au obtinut-o? da ce mai conteaza........Sa traiasca carciumile.

REPET nimeni nu contesta rolul bisericii si harul unor preoti....era vb de cu totul altceva..........

sper sa fiu inteleasa exact cum trebuie.

eu una sunt revoltata de ce copiii nu mai trebuie sa se joace,si trebuie sa facem carciumi sau altceva ????ca doar sunt terenurile patriarhiei concesionate pe 99 de ani.

andreea

Postat

Cred ca Icradulescu nu vroia sa vb de rau pe toti preotii.Sunt de acord cu el intr-o oarecare masura.Este un lucru bun in fata lui D-zeu sa ridici o biserica dar oare nu este la fel de frumos in fata Sa sa ridici un orfelinat sau azil care are ca scop sa ajute pe cineva care intradevar are nevoie? Eu zic ca ambele au rolul lor, dar atata vreme cat sunt biserici foarte multe eu cred ca se mai pot face si alte locuri care sunt necesare tot unor suflete indurerate.Oricum eu zic ca si preotii sunt ca noi, si buni si rai, iar cei care se folosesc de haina bisericeasca pentru a se imbogati vor primi pedeapsa pe care o merita.Important ca omul da la biserica pt ca vrea iar darul sau chiar daca e folosit in alte scopuri decat cele pt care a fost dat este primit de D-zeu, care este de fapt singurul in masura sa ne rasplateasca sau sa ne judece.

Rely si Richi

http://pg.photos.yahoo.com/ph/aureliapopoviciu/album?.dir=/e3f2

Postat
{pt mmag)imi este foarte greu sa inteleg cum poate biserica sa faca mai multe pentru un copil al strazii sau un bolnav sau un pensionar care traeste cu 2000000 lei.haideti sa fim realisti!!
Postat
Mai, bisericile sunt construite pt copiii de preoti care se fac si ei preoti...si le trebuie parohie! Cunosc cazuri reale. E o mafie de numa' numa' !
Postat

trebuie si biserici, sunt de acord, dar TREBUIE catedrala neamului in Parcul Carol??? sa-si spele teoctist pacatele de a fi daramat biserci pe vremea lu' piticu' ??

5000 - pana la 10 mii de euro este SPAGA pt o parohie in Bucuresti!!!

am un prieten preot in provincie. au un fel de "plan" de indeplinit, a trebuit sa picteze si sa mareasca biserica. i s-au terminat fondurile si de cate ori trece seful lui p'acolo (mitropolitu' nu -stiu-care) ii zice: vezi ca-ti iau parohia daca nu o termini pana la iarna! pai asa????

O. [flo]

Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.

Nicolae IORGA

Postat

Sint bune si bisericile , dar si aici ce e mult strica. Asta e parerea mea. Invatamintul are nevoie, Sanatatea are nevoie...atitea lucruri se pot face spre binele omului. Nu e nueaparat nevoie la fiecare colt de bloc sa fie o biserica. Sint destule . parerea mea.

Madelaine si cei trei muschetari

Postat

Am fost o vreme profesoara intr-un seminar teologic.

Dupa ce am trecut pe acolo, mi-am schimbat parerea despre preoti (pana atunci imi spuneam ca eu, pacatoasa, n-am dreptul sa judec...)

In post se ascundeau in cancelarie sa fumeze (noi, ceilalti, fumam, deci se amestecau mirosurile), sau sa mamance pachetelul de acasa (sunci, etc.). Se ascundeau de director, singurul care tinea postul, si de elevi. Elevii se ascundeau in spatele scolii sa fumeze.

Cel care preda istoria religiilor (un fost coleg de liceu) mi-a spus, cand l-am intrebat cum abordeaza el cursul: "le explic diferentele dintre religii si de ce celelalte nu sunt bune"

Aveau ore de contabilitate in care - seminaristii o spuneau - sunt invatati, printre altele, care sunt tertipurile prin care se baga in buzunar bani negri pentru zile albe.

Unul din preoti s-a dat la mine (am aflat ulterior ca a incercat si cu profa de engleza si cu secretara, nu se stie niciodata de unde pica...)

Toti dintr-a XIII-a (faceau un an in plus) stiau deja ca la o luna de la absolvire urmau sa se insoare, ca sa prinda parohie. Cand i-am intrebat de dragoste, sentimente, multi au raspuns ca asta vine pe urma...

Din vreo 150 de elevi, cred ca erau aproximativ 4-5 care aveau intr-adevar "chemare". Restul, niste lichele. Viitori preoti !...

Si, cum spune cineva mai sus, cam toti erau fii de preoti. Sa fi fost traditie, sau "pasarea afacerii"?

Singurul lucru care-mi placea: cantau foarte frumos. Orele de muzica psaltica erau o delectare - le auzeam din clasa de alaturi.

« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »

La Rochefoucauld

Postat
quote:Originally posted by Sibylle

Mai, bisericile sunt construite pt copiii de preoti care se fac si ei preoti...si le trebuie parohie! Cunosc cazuri reale. E o mafie de numa' numa' !

id="quote">id="quote">Si eu cunosc mafia si din nefericire asa este insa per ansamblu cred ca o noua biserica nu poate face rau nimanui. Nu sunt din aceleasi fonduri construite bisericile, orfelinatele, parcurile, etc.In general preotii respectivi(copiii altor preoti care au cunostinte multe la randul lor) gasesc sponsorizari pe la diverse firme.Parcurile si alte asezaminte au alt regim.mp
Postat

deja au inceput sa construiasca bisericutze-coshmelii mici si uratzele intre blocuri, in spatziul verde destinat relaxarii si foarte bun pt. copiii din blocurile respective. N-au spatziu, dar de dragul unei noi "parohii" (a se citi afacere) tinerii preotzi dornici de banet fac orice. Cum vi se par aceste chiosculetze-bisericutze (saracacioase pe dinauntru de altfel) la cate 3-4 blocuri?? E bine sa fie biserici, sigur ca da, mari, frumoase, aerisite, luminoase, adevarate lacase de cult, sa simtzi prezentza Lui acolo, dar e suficienta cate una la fiecare 2-3 statzii sau intersectzie mai mare. Cine vrea sa mearga la biserica si-l are pe Bunul Dumnezeu in suflet poate sa merga pe jos/cu tramvaiul o statzie/ cu masina putzin, nu trebuie s-o aiba in scara blocului...

Astept ouale stricate....si rosiile...

"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici"

poze la http://community.webshots.com/user/energy1602

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...