Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

De ce biserici si nu orfelinate sau azile??!!!

Postări Recomandate

Postat

[xx(][xx(][xx(]

quote:Originally posted by icradulescu

ma intriga foarte mult ca inca mai functioneaza cea mai puternica forta de manipulare in masa biserica

id="quote">id="quote">

De cand incercam sa atrag atentia asupra acestui aspect!!![help]

Consider ca resursele si energia necesare construirii atator biserici ar fi putut fi utilizate pentru realizarea unor lucruri cu adevarat utile pentru societate: Adaposturi pentru cei saraci si nevoiasi, orfelinate, scoli, centre de caritate, complexe sportive, baze de agrement, expozitii de arta si cate si mai cate... Cata risipa...[xx(]

quote:Originally posted by Maria2

insa per ansamblu cred ca o noua biserica nu poate face rau nimanui.

id="quote">id="quote">

Dar nici bine!![xx(]

O biserica noua reprezinta o risipa inutila de energie si resurse, care ar fi putut fi folosite in nenumarate alte scopuri constructive...

Mi-e lehamite...[V]

-----------------------------------------

* Nimic nu se pierde, totul se transforma *

____http://photos.yahoo.com/pulstar3/id="size1">____id="beige">

• Răspunsuri 111
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

O biserica (sau templu, sau sinagoga) se construieste din donatii ale enoriasilor din cate stiu eu. Daca acei oameni au dorit acest lucru, de ce sa nu le respectam dorinta ?

Si cine poate spune ca hrana pentru suflet este inutila ?

Se vorbeste aici de orfelinate, azile si alte metode de a ajuta. Este frumos, dar cred ca nu este o concurenta pentru fonduri....

Cat despre cazurile spuse aici ce nu fac cinste nimanui, nu neaparat unor oameni ce au menirea sa calauzeasca suflete, eu zic sa lasam Dreptul Judecator sa judece, dar nu cu dreptate, ci cu mila.

Iar celor ce se simt fara de pata, le spun: chiar si asa, nu ridicati piatra sa loviti, caci nu stiti daca maine nu veti fi incercati si voi de o ispita si atunci, cum veti putea cere mila si iertare ?

Singur, DARAEL

Ratacitor prin Lume

http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Postat
quote:Originally posted by DARAEL

O biserica (sau templu, sau sinagoga) se construieste din donatii ale enoriasilor din cate stiu eu. Daca acei oameni au dorit acest lucru, de ce sa nu le respectam dorinta ?Si cine poate spune ca hrana pentru suflet este inutila ?Se vorbeste aici de orfelinate, azile si alte metode de a ajuta. Este frumos, dar cred ca nu este o concurenta pentru fonduri....Cat despre cazurile spuse aici ce nu fac cinste nimanui, nu neaparat unor oameni ce au menirea sa calauzeasca suflete, eu zic sa lasam Dreptul Judecator sa judece, dar nu cu dreptate, ci cu mila.Iar celor ce se simt fara de pata, le spun: chiar si asa, nu ridicati piatra sa loviti, caci nu stiti daca maine nu veti fi incercati si voi de o ispita si atunci, cum veti putea cere mila si iertare ?Singur, DARAELRatacitor prin Lumehttp://www.geocities.com/dara2el/“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

id="quote">id="quote">asta stim noi, da' de proiect de urbanism ai auzit??? cu toata stima, arhitectzii astia fac si ei o facultate, orasul nu ttrebuie sa arate ca sorcova
Postat
quote:Originally posted by DARAEL

O biserica (sau templu, sau sinagoga) se construieste din donatii ale enoriasilor din cate stiu eu. Daca acei oameni au dorit acest lucru, de ce sa nu le respectam dorinta ?Si cine poate spune ca hrana pentru suflet este inutila ?

id="quote">id="quote">Pana acum un numar de ani - pe vremea cand locuiam in Ro - mi se bubuia periodic in usa ca sa dau bani pt. construirea bisericii din cartier.Actul decurgea cam asa: BUm-BUM-BUM-BUM!!!!. Io, cu tensiunea 17: "cine e?". De dincolo de usa: "oameni buni!". Cand deschideam usa, oamenii buni, cu niste fete fioroase, imi ziceau ceva de genul "nu v-ati platit indatorirea catre Biserica in ultimele sase luni, aveti de dat xxxx lei" (suma care depasea salariul meu pe o luna). La care nu o data am raspuns ca intai de toate trebuie sa fiu intrebata daca vreau sa DONEZ, daca nu cumva sunt evreu sau musulman sau evanghelist sau pur si simplu ateu :P - la care mi se raspundea ca nu s-au gandit la asta.Dar in afara de "dati BANII", nu s-a intamplat niciodata sa se umble pt. colectarea de (de exemplu) bunuri din gospodarie de care nu mai ai nevoie, dar care ar putea folosi unora in nevoie, donatii pt. vreun praznic etc - si asta in unul din cele mai sarace cartiere ale orasului.In rest, da, pot spune si eu ca apar bisericile ca ciupercile dupa ploaie, pasagerii si soferii/vatmanii tramvaielor, autobuzelor, troleibuzelor, taxiurilor, camioanelor, pietonii, TOTI isi fac cruciulite si maruntesc din buze rugaciuni din trei in trei minute, cand trec pe langa ele, dar asta n-a facut lumea mai buna. Pentru ca, cred eu, rolul care trebuie jucat de Biserica intr-o societate - de educator, de formator al unei morale - este NEASUMAT.Parere personala,Julie
Postat

Parerea mea, "Catedrala mantuirii neamului" este cea mai mare idiotenie debitata de mult prea-fericitii nostri preoti, este o insulta la adresa acestui "neam" care pana la biserici are nevoie de multe multe altele... cum isi permit ei sa baga atatia bani pentru orgoliul popilor cand in spitale nu sunt medicamente sau sunt copii si batrani ca re nici macar nu au ce manca.

Imi este scarba de hotia care este in tara asta, chiar si in numele lui Dumnezeu

http://community.webshots.com/user/roxytrixy

Roxana & Bianca micuta

Postat

Chiar ma bucur ca radulescu a adus un asemenea subiect in discutie, nu cred ca e chiar impotriva construirii de biserici, dar si mie mi se par de acum prea multe si prea faloase...Ma simt eu mai impacata cu Dzeu daca e biserica batuta in foita de aur sau cu termopane din lemn sau mai stiu eu ce prostii ? De ce incurajam orgoliile preotilor sa aiba ei biserica mai impunatoare decat cea din parohia vecina , cand cu aceeasi bani donati s-ar putea face o biserica modesta dar langa ea o cladire cu rol de ajutor in comunitate ?

In acele cladiri s-ar face o masa calda pt cei care nu au ce manca, poate adaposturi de noapte ( stiti ca la noi in oras nu cred ca sunt 20 de paturi pt cei care nu au un loc de dormit care sunt mult mai multi de 20 !).Ori s-ar face un fel de magazin caritabil cum am vazut in Danemarca unde tu donezi haine si obiecte care nu-ti mai trebuie iar acestea sunt vandute de biserica la preturi modice celor cu bani putini ( un fel de second hand )iar banii obtinuti sunt utilizati de biserica .

De ce la sfarsitul slujbei nu spune preotul ortodox ca fam cutare are x copii si ar avea nevoie de una , alta ?Sau ca un batran este singur si are nevoie de ajutorul comunitatii ?

Parerea mea e ca preotii ortodocsi nu stiu sa creeze comunitati de ajutor in cartierele pe care le pastoresc !

Eu daca voi castiga vreodata o suma mare de bani vreau sa fac un adapost de noapte pt cei vitregiti de soarta ...si ei trebuie ajutati .

Postat

Nu as fi vrut sa ma amestec intr-o asemenea discutie dar sunt ingrozita de incrancenarea cu care judecati voi Biserica si pe slujitorii ei. Se vede clar ca nu prea treceti pe la biserica si nu aveti idee de modul in care se implica ea in viata credinciosilor, vorbiti in necunostinta de cauza, "dupa ureche", cum se spune.

Lasand la o parte faptul ca bisericile se ridica in cea mai mare parte din contributia benevola a credinciosilor, va dau un singur motiv pentru care e mai bine sa se construiasca mai multe biserici si mai putine azile si orfelinate: acestea din urma nu exista in traditia poporului roman, in timp ce biserica exista de 2000 de ani, si, cu voia lui Dumnezeu, va exista cat vom mai fi pe acest pamant. Stramosii nostri si-au crescut copiii, in ciuda greutatilor uriase pe care le aveau, nu i-au abandonat, si si-au ingrijit batranii pana la moarte, nu i-au trimis la azil. De unde acum aceasta preocupare pentru construirea de azile si de orfelinate? Nu cumva din faptul ca nu ne mai pasa de cei de langa noi si vrem sa ne linistim constiinta pasandu-i statului, sa se ocupe el de ei? Mai bine sa se construiasca biserici la fiecare colt de strada, oamenii sa mearga acolo si sa-L cunoasca pe Dumnezeu, si poate nu va mai fi nevoie de azile si de orfelinate si toti vom fi mai castigati...

Postat
quote:Originally posted by carmenus

Nu as fi vrut sa ma amestec intr-o asemenea discutie dar sunt ingrozita de incrancenarea cu care judecati voi Biserica si pe slujitorii ei. Se vede clar ca nu prea treceti pe la biserica si nu aveti idee de modul in care se implica ea in viata credinciosilor, vorbiti in necunostinta de cauza, "dupa ureche", cum se spune.Lasand la o parte faptul ca bisericile se ridica in cea mai mare parte din contributia benevola a credinciosilor, va dau un singur motiv pentru care e mai bine sa se construiasca mai multe biserici si mai putine azile si orfelinate: acestea din urma nu exista in traditia poporului roman, in timp ce biserica exista de 2000 de ani, si, cu voia lui Dumnezeu, va exista cat vom mai fi pe acest pamant. Stramosii nostri si-au crescut copiii, in ciuda greutatilor uriase pe care le aveau, nu i-au abandonat, si si-au ingrijit batranii pana la moarte, nu i-au trimis la azil. De unde acum aceasta preocupare pentru construirea de azile si de orfelinate? Nu cumva din faptul ca nu ne mai pasa de cei de langa noi si vrem sa ne linistim constiinta pasandu-i statului, sa se ocupe el de ei? Mai bine sa se construiasca biserici la fiecare colt de strada, oamenii sa mearga acolo si sa-L cunoasca pe Dumnezeu, si poate nu va mai fi nevoie de azile si de orfelinate si toti vom fi mai castigati...

id="quote">id="quote">hai sa-ti zic de ce vin oamenii cu astfel de blasfemii si judecati ... azi dimineata era in metrou o fetita ... avea o cruce de lemn , o iconita la gat si in loc sa fie la gradinita sau la scoala era la cersit [bang] .... ... mi-ar fi placut sa o pot lua de mana si sa o duc pentru perioada zilei intr-un centru unde sa aiba 3 mese pe zi , jucarii [hop] ... iar cand va fi mai mare sa aiba sansa la o educatie la o scoala unde exista si o mica cantina, bucatarie unde pot lua masa copiii fara posibilitati ... sa existe o organizatie care sa ii dea manuale, caiete ...etc ... tu spui ca daca oamenii ar fi credinciosi nu ar fi nevoie de azile sau orfelinate? de ce , cum vezi tu rezolvarea problemei ? ce ar trebui sa faca oamenii credinciosi ca sa nu mai fie copii care cersesc pe strada sau orfani ? tu cred ca esti credincioasa ... cati copii ai infiat pana acum? la cati batrani oferi masa si adapost stabil ? ca numai asa se rezolva problema asta ... 10000 din cand in cand nu rezolva problema .... ... tu spui ca se incearca pasarea problemei catre stat ... e chiar invers .... in loc sa lasam acesti copii la mila statului care nu exista [bang] .... noi spunem ca biserica ar trebui sa se implice activ , adica : un preot cu inima mare sa construiasca in loc de biserica un adapost( un centru pentru copii, sau batrani , sau mame si copii matratati) cu bani de la buget si din donatiile credinciosilor ... si astfel in loc de o biserica de ziduri va fi o biserica de oameni ... in loc de 30 copii subnutriti, cersetori , fara educatie care vor deveni delicventi sau in cel mai fericit caz cersetori, vei avea 30 copii cu o educatie scolara , crestina care vor putea avea un rost in viata ... intr-un astfel de centru se creaza si niste locuri de munca poate chiar pentru parintii copiilor care -i trimit la cersit ... asta e parerea mea si nu e una anti-biserica ... poate cand vor fi bisericile neincapatoare pentru oamenii care le calca pragul se vor mai construi altele ... dar acum e nevoie si de altceva .... iar biserica inseamna in primul rand o comunitate de credinciosi ... nu cladirea in sine
Postat
quote:

... mi-ar fi placut sa o pot lua de mana si sa o duc pentru perioada zilei intr-un centru unde sa aiba 3 mese pe zi , jucarii [hop] ... iar cand va fi mai mare sa aiba sansa la o educatie la o scoala unde exista si o mica cantina, bucatarie unde pot lua masa copiii fara posibilitati ... sa existe o organizatie care sa ii dea manuale, caiete ...etc

id="quote">id="quote">

Nu vad ce te-a oprit...

Ai sa te miri dar locuri de acest gen exista. Poate nu la fel de multe ca bisericile aparute dupa ploaie construite cu banii "smulsi" cu sila de la enoriasi, dar oricum exista. Haideti sa nu ne mai laudam ca am fi putut face ceva pentru amariti daca ar fi biserici mai putine si orfelinate mai multe. Daca vrem sa facem ceva pentru ei sa facem pur si simplu. Solutii exista intotdeauna. Trebuie doar sa vrem sa le vedem, si uneori sunt mai aproape de noi decat credem...

Andreea

Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

Postat
quote:Originally posted by Androix
quote:... mi-ar fi placut sa o pot lua de mana si sa o duc pentru perioada zilei intr-un centru unde sa aiba 3 mese pe zi , jucarii [hop] ... iar cand va fi mai mare sa aiba sansa la o educatie la o scoala unde exista si o mica cantina, bucatarie unde pot lua masa copiii fara posibilitati ... sa existe o organizatie care sa ii dea manuale, caiete ...etc
id="quote">id="quote">Nu vad ce te-a oprit... Ai sa te miri dar locuri de acest gen exista. Poate nu la fel de multe ca bisericile aparute dupa ploaie construite cu banii "smulsi" cu sila de la enoriasi, dar oricum exista. Haideti sa nu ne mai laudam ca am fi putut face ceva pentru amariti daca ar fi biserici mai putine si orfelinate mai multe. Daca vrem sa facem ceva pentru ei sa facem pur si simplu. Solutii exista intotdeauna. Trebuie doar sa vrem sa le vedem, si uneori sunt mai aproape de noi decat credem... AndreeaLife is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!
id="quote">id="quote">.. pai spune-mi si mie numele centrului , eventual adresa ... ca data viitoare sa pot face ceva ...

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...