Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Mii de intrebari !

Postări Recomandate

Postat

Buna ziua tuturor mamicilor- actuale si in devenire!

Sunt si eu o mamica in devenire, mamica de decembrie, si inca am o groaza de intrebari in cap!

In primul rand, cunoaste cineva cum este spitalul Elias, care sunt conditiile, tarifele... eu voi naste cu Dr Parvu.

In al doilea rand, am tot auzit de Materna, Prenatale etc.. imi puteti spune daca este bine sau nu sa le iau..?

Inca nu m-am decis daca fac cezariana sau normala cu injectie... mi-e frica de amandoua...

Am auzit ca se fac cursuri cu moase pe la Municipal... stiti ceva !??

Si am mai multe dar nu vreau sa va plictisesc!

Va pup,

Rony

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Nastere usoara!!!Vitamine eu zic ca trebuie sa iei,de regula la gravide se recomanda prenatal si fier.De nascut,sfatuiestete cu medicul tau.Eu nu am vrut cezariana,pt.ca,la menstruatie aveam dureri destul de mari,asa ca mi-am zis ca nasterea normala va fi un pic mai grea si asa a si fost.Dupa 2 sapt.deja uitasem.Nici epidurala nu am vrut pt.ca o prietena nu a m-ai avut lapte.Sa fie de la epidurala?Poate ne raspund alte mamici.

VERA

Postat

Felicitari Rony si o nastere usoara.

Vitamine este bine sa iei mai ales fier pentru ca multe gravide sufera in trimestrul II si III de o anemie mai usoara sau mai accentata. Poate tie ins anu ti s-a recomandat de catre docotr pt ca nu este nevoie. Cel mai bine se determina necesitatea acestora dupa analizele de sange.

Modalitatea de a naste o sa o alegi si in functie de starea ta si a bebelusului. Daca totusi poti naste normal eu ti-o recomand putand folosi epidurala contra durerilor. Mai multe trebuie sa discuti si cu medicul tau.

Cursurile la Municipal se tin cu moase de acolo, acum il tine moasa sefa Vania Limban. Sunt 4 cursuri in total, gratuite in care te invata despre perioada de sarcina, nastere, pozitii si tipuri de respiratie aborbate in timpul travaliului, alaptarea si baita bebelusului. Eu merg la aceste cursuri chiar acum (am facut 2 pana acum) si mie mi-au placut si o sa mai merg pana la sfarsit.

Pune si celelalte intrebari cu incredere, o sa-ti raspunda fetele cu siguranta.

"ingerasele" 31+ saptamani DPN 31.12.04

Dr. Ion Ionut - Giulesti

Ingerasele pozate

Postat

Scumpa, si eu tot mamica de decembrie... vino pe sectiunea noastra.

In ceea ce priveste vitaminele, trebuia sa ti le recomande dr ginecolog sau cel de faimile. Mie mi-a recomandat din luna a sasea prenatal de la yourlife sau vitalife si imi da gratuit maltofer, e un program de fier gratuit pt gravide, in farmacii nu se gasesc.

Nasterea ar fi cel mai bine sa o discuti cu medicul tau, teoretic se stabileste in functie de organismul tau si de marimea copilasului.

Oricum ar fi, sa fiti sanatosi si tu si bebe.

sa cresteti mari! :-)

http://f2.pg.photos.yahoo.com/tataruraluca

DPN 22 decembrie, Spitalul Cantacuzino

Postat

bunaaaaa si eu tot mamica de decembrie sunt. hai la noi la mamici de noiembrie decembrie 2004 si cu siguranta vei afla fffff multe lucruri interesante si de ajutor. [bis][bis]

anne-marry [gravi]33 sapt cu [copil]teodor alexandru DPN 21 Dec.

pozele mele

NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Postat

Buna fetelor,

Raluca.Gabriela - se gaseste Maltofer in farmacii, si eu iau, Materna cu Selenium si Maltofer. si chiar din luna a 3-a, si se dau si gratuit.

Rony, sfatuieste-te cu medicul referitor la suplimetele de viatmine si fier.

Pupici,nastere usoara.

Daniela

DPN 3Mar2004

Postat

Buna,

Eu am luat Prenatal si fier, dar asta de la inceputul sarcinii. La 7 luni se repeta analizele, inclusiv hemoglobina, si dr vede daca da sau daca nu e nevoie de supliment de fier. Si de obicei este, ca la nastere oricum se pierde sange, indiferent cum nasti si toate mamicile fac anemie, asa ca mai bine iei dinainte. Acum, mai depinde si de dr...Despre Elias nu stiu mare lucru, doar ca e renovat si curat. Iar felul in care nasti o sa fie hotarat de dr si de tine, dar eu te sftuiesc ca daca se poate natural, e mai bine asa, eventual cu epidurala - lactatia se stabileste mai repede, tu te refaci mai repede...dar daca din start ti-e frica de nasterea normala si crezi ca nu o sa mearga bine, mai bine faci cezariana..totul depinde de felul in care privesti lucrurile. eu am fost convinsa ca totul va fi bine..nasterea, bebita...si nici prin gand nu mi-a trecut ca ar putea sa intervina vreo complicatie. Si nu au fost decta probleme fff mici, inerente. Iar sotul a putut sta cu mine, si a fost ceva special, pt toti 3, a fost evenimentul nostru, "nasterea" noastra ca o familie, si n-as da asta pt nimic in lume. Sa-t vezi copilul in clipain care se naste, sa-l atingi...Dar daca era nevoie de cezariana, as fi facut orice, pt binele bebitei, numai ca nu as alege asta din start ca prima optiune.

Numai bine,

Gio si Taisia

Postat

bunaaaa, eu sunt mamica de martie -aprilie, mie dr ginecolog mi-a prescris materna sau prenale, doar materna se da gratuit9cu reteta de la medicul de familie) asa ca am luat si iau in continuare materna cu seleniu, pana nasc ,asa ca vorbeste cu doctorul tau ginecolog si intreaba-l pe el mai intai, cat despre nastere, eu zic sa faci epidurala, nu simti nimic, am o prietena care a nascut cu epidurala si a fost foarte multumita si fericita ca nu a simtit nimic pt ca e cea mai fricoasa fiinta din lume, asta daca poti sa nasti normal, si nici macar nu simti cand baga acul,cat despre cursuri nu stiu nimic si eu sunt interesata o sa mai intreb fetele pe forum daca stiu ceva

pupici, multa sanatate,nastere usoara si bebe sanatos si frumos

http://community.webshots.com/user/adrianafedorca

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Postat

eu am nascut cu dr.parvu, pana la urma a trebuit sa fac cezariana ca bb erik nu vroia altfel sa se nasca. despre medic nu am decat cuvinte de lauda, da si tu o cautare si o sa gaseti o gramada de postari referitoare la el. din cate stiu eu, el este adeptul nasterii naturale, nu face cezariana decat daca e nevoie, eu cel putin asa am discutat cu el si nici nu concepeam sa nu nasc normal, dar socoteala de acasa nu s epotriveste cu cea din targ...

Oana si bb Erik

http://community.webshots.com/user/oana_noemi

http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...