Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Convertit la alta religie?

star33

Postări Recomandate

Postat

Dragilor,

Va propun acest subiect despre converirea la alta religie decat cea in care v-ati nascut...despre convingeri, sentimente, motive, revelatii.

Cred ca daca omul isi pune problema religiei, inseamna ca simte existenta lui Dumnezeu [8)]

• Răspunsuri 164
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

oare te nasti intr-o religie? sau esti botezat intr-o religie? eu sunt botezata catolica din tata greco-ortodox (sau greco-catolic?) si mama reformata ... mai apoi cununata cu un ortodox de un preot ortodox ... nu stiu daca faptul ca biserica ortodoxa accepta casatoria intre un catolic si un ortodox se poate numi convertire. nu cred. eu credeam ca pentru a ma putea casatori intr-o biserica trebuie sa apartin acelei religii ... dar se pare ca nu e asa ... deci nu m-am convertit

de unde vine credinta ca daca un copil moare nebotezat ajunge in iad ... si de ce? ... mi se pare nedrept si ilogic ca un copil neprihanit sa ajunga in iad pentru ca parintii lui nu l-au botezat sau au crezut de cuviinta sa astepte pana copilul poate hotari singur

n-am fost tocmai la subiect, doar tangential

Postat

un copil nebotezat nu ajunge in iad, dar nici in rai, ci intr-un loc intermediar (nu purgatoriul catolic!), in care nu e rau ca in iad, dar nici bine ca in rai...

prin botez se spala pacatele stramosesti (ale lui Adam si ale Evei)

si este drept, copilul nu este vinovat cu nimic, dar parintii lui da (daca este un copil avortat sau nu a fost botezat din neglijenta sau din alte conceptii) - dar daca ar fi vrut sa-l boteze si nu au putut, nu mai este o vina...

astea sunt lucruri pe care Dumnezeu le stie si le va judeca, nu le putem judeca noi de aici, noi trebuie sa avem grija de mantuirea noastra si sa ne pocaim de pacatele noastre, si asa destule... sa avem grija de proprii nostri copii (sau de cei pe care i-am botezat ca nasi) sa-i invatam pe acestia lucrurile bune[flo]

Postat
quote:Originally posted by gandacelu

prin botez se spala pacatele stramosesti (ale lui Adam si ale Evei)

id="quote">id="quote">

Gandacelul, eu aveam impresia ca pacatele stramosesti de care amintesti tu au fost "spalate" prin moartea lui Iisus. Daca nu m-a lasat memoria prin moartea lui Iisus a fost posibila "deschiderea portilor raiului". Daca tot am ajuns la punctul asta, poate imi raspunde si mie cineva la o intrebare: pana sa moara Iisus toti oamenii ajungeau in iad? Daca da mi se pare absurd pentru ca eu nu mi-l pot inchipui pe Dumnezeu razbunator pentru ca alfel nu l-as putea numi daca mii de ani, indiferent de cat de bun sau de rau ai fost in viata ajungeai in iad numai pe considerentul ca Adam si Eva au pacatuit. De ce s-ar mai fi straduit acei oameni sa faca fapte bune stiind ca ajung in iad?

Postat
quote:Originally posted by osolita

De ce s-ar mai fi straduit acei oameni sa faca fapte bune stiind ca ajung in iad?

id="quote">id="quote">

pentru ca stiau ca venirea lui Messia ii va scoate de acolo![flo]

Postat

mey,mey,mey

oamenii saracii care au murit (inainte sau dupa moartea lui Isus) n-au ajuns inca nicaieri ci dorm. Judecata inca nu a avut loc caci Isus inca nu s-a intors ci va sa vie cu slava si marire ca sa ne judece pe toti (parca asa era). si vom fi judecati fiecare pentru pacatele noastre nu ale parintilor (indiferent cat de mult ne-a intorce pe arborele genealogic). Altfel ce fel de D-zeu ar fi acela care ne da viatza ca sa ne judecepentru pacatele altora....

iar botezul.... Isus a fost botezat la 30 de ani si reprezinta actul prin care te unesti cu Isus, adica te speli de pacate si marturisesti credinta in Dumnezeu. Poate un copil sa marturiseasca? Crede un copil in Dumnezeu? Isus nu a intrat in biserica (templu pana la 12 ani) ...

si discutia poate continua...

ca sa revin la subiectul initial

fiecare religie se adreseaza unui fel de suflet: eu nu pot sa cred ca pana sa apara religia crestin ortodoxa cu dogmele actuale oamenii nu credeau in Dumnezeu.

Eu cred ca fiecare om ar trebui sa aiba o relatie cu Dumnezeu curata si in care sa creada cu toata taria. Daca are indoieli ar trebui sa-si faca timp sa o reanalizeze si sa indrepte ceea ce nu crede ca e corect

sper ca nu am suparat pe nimeni exprimandu-mi opinia. [flo]

Maria (01.08.1978) si Alex(06.05.2004) [copil]

http://community.webshots.com/user/magda_i

http://community.webshots.com/user/maria_alex100

Postat

Eu m-am convertit la alta religie .

De ce ?

Pentru ca cea veche, in care m-am nascut nu-mi implinea nevoile sufletului meu. Eu am avut nevoie de un anumit context pentru al intelege pe Dumnezeu ( cat poate un om sa-L inteleaga ). Dar sunt oameni ( si nu putini ) care au nevoie exact de ceea ce ma inpiedica pe mine ,pentru a-l cunoaste pe Dumnezeu.

Sunt sincer convinsa ca ce duce la mantuirea sufletului nu este religia ( ortodoxa, catolica, baptista,penticostala,etc), ci credinta , relatia personala pe care o ai cu Dumnezeu.

Am participat de curand la un curs unde au fost prezenti oameni din toate cultele enumerate mai sus si am experimentat o partasie extraordinara, pentru ca pe toti ne adusese la acest curs acelasi lucru: dragostea fata de Dumnezeu si fata de oameni.

M-ar bucura daca si pe forum ar exista o asa intelegere, in dragoste.

Cu drag

Alexxia

Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste

Postat

un copil nebotezat nu ajunge in iad, dar nici in rai, ci intr-un loc intermediar (nu purgatoriul catolic!), in care nu e rau ca in iad, dar nici bine ca in rai...

id="quote">id="quote">

Cine spune asta? Ce te face sa fii atat de sigura ?

quote:Originally posted by osolita

De ce s-ar mai fi straduit acei oameni sa faca fapte bune stiind ca ajung in iad?

id="quote">id="quote">

pentru ca stiau ca venirea lui Messia ii va scoate de acolo!

id="quote">id="quote">

Specia umana exista pe pamant de zeci de mii de ani. Crestinismul este un curent aparut de abia doua mii de ani, deci relativ recent istoric vorbind.

Pana sa apara religia crestina oamenii nu stiau nici de Isus, nici de rai nici de iad nici de mantuire. Ei traiau dupa normele impuse de societatea in care traiau. Judecand dupa cele spuse, ei nu urmareau nici sa ajunga in rai nici sa fie mantuiti. Ei traiau dupa cu totul alte reguli si principii, poate mai sanatoase de cat cele actuale...

Asa ca oamenii nici nu se temeau de "iad" si nici nu-si doreau sa vina cineva sa-i salveze din tragedia lor existentiala, sa-i ierte pentru faptul ca s-au nascut oameni..[alcool]

quote:Originally posted by MariaI

eu nu pot sa cred ca pana sa apara religia crestin ortodoxa cu dogmele actuale oamenii nu credeau in Dumnezeu.

id="quote">id="quote">

Binenteles ca oamenii credeau in Dumnezeu si inca o faceau instinctual, si ca pe ceva impus. Inainte sa apara religia oamenii erau cu iubire de Dumnezeu, si nu cu frica de Dumnezeu, asa cum sunt astazi..[xx(]

__________________________________id="blue">

*id="blue"> Nimic nu se pierde, totul se transformaid="black"> *id="blue">

______id="beige">http://photos.yahoo.com/pulstar3/id="size1">

Postat

Frica este efectul ignorantei, iar homo erectus nu putea fi mai curajos decat omul post-modern care are paratrasnet pe casa. plus ca zeii pagani erau sangerosi si razbunatori, pe tot mapamondul, a se vedea Vedele de exemplu. sa nu mai vorbim de practicile de cult cu sacrificii umane la vechii greci, in treacat facand o trimitere la simple cunostinte de cultura generala. [hot]

eu, nascuta din crestini-ortodocsi, botezata asisderea la varsta regulamentara de 2 luni, convertita la ateism la 14 ani, revenita la credinta la 25. sotul meu a fost, de asemenea, botezat ortodox inainte de casatoria noastra.

--------------

If you look into someone's face long enough, eventually you're going to feel that you're looking at yourself. (P.Auster)

Postat
quote:Originally posted by conchita

homo erectus nu putea fi mai curajos decat omul post-modern care are paratrasnet pe casa.

id="quote">id="quote">

homo sapiens era subiectul in discutie..

quote:Originally posted by conchita

plus ca zeii pagani erau sangerosi si razbunatori, pe tot mapamondul, a se vedea Vedele de exemplu. sa nu mai vorbim de practicile de cult cu sacrificii umane la vechii greci..

id="quote">id="quote">

Hai sa nu generalizam. Istoria omenirii nu se rezuma doar la grecia antica. Au existat de-a lungul istoriei civilizatii cu mult mai vechi decat cea a greciei antice, babiloniei, egiptului, azteca sau altele asemenea...

__________________________________id="blue">

*id="blue"> Nimic nu se pierde, totul se transformaid="black"> *id="blue">

______id="beige">http://photos.yahoo.com/pulstar3/id="size1">

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...