Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ajutor nastere de 1,4 mil. lei + lapte gratuit bb

julyjuly

Postări Recomandate

Postat

Buna seara !

Am auzit ca se poate primi un ajutor de nastere de 1,4 mil. lei si ca s-ar lua de la primarie. Stie cineva sa-mi spuna daca se da acest ajutor la toate mamele sau doar la cazurile sociale ? Daca toate mamele beneficiaza, unde trebuie sa ma adresez si ce acte sunt necesare, presupun ca poate merge si sotul ca dupa nasterea copilului e greu de imaginat ca pot merge eu sa depun actele ca sa primim acest ajutor...

La fel, ma intereseaza sa stiu daca lapte gratuit pentru bebe primeste orice nou-nascut sau doar cazurile sociale. Daca pot beneficia toti bebeii, unde sa mergem si ce acte sa luam cu noi ?

Multumesc pentru raspunsuri,

[gravi]+ [copil]

julyjuly

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Nu stiu ce fel de acte sunt necesare pentru ajutorul de 1.4 mil dar te indruma cei de la spital. In ceea ce priveste laptele praf, se da pe reteta de la medicul de familie sau medicul pediatru daca nu alaptezi sau daca scrie pe reteta ca nu alaptezi (cred ca intelegi ce spun). Este dreptul tau si nu are nici o legatura cu salariul.

Dalina

Postat

ALOCATIA PENTRU COPIII NOU-NASCUTI

Se acorda potrivit Legii nr.416/2001 ; HG.nr..1099/2001

Beneficiara este mama, iar cuantumul este cel prevazut de actele normative in vigoare la data nasterii copilului.

CONDITII DE ACORDARE

• Se acorda o singura data pentru fiecare din primii 4 copii nou-nascuti vii;

• Se acorda pentru copiii in vârsta de pâna la 6 luni.

• Dosarul cu actele doveditoare este acceptat numai daca ste complet.

• La efectuarea platii, beneficiarul este obligat sa prezinte actul de identitate si certificatul de nastere al copilului, ambele in original.

ACTE NECESARE

• Actul de identitate al mamei sau al reprezentantului legal al copilului in cazul in care mama nu este in situatia de a beneficia de acest drept;

• Certificatul de nastere al copilului;

• Declaratia pe propria raspundere privind rangul copilului nou-nascut;

• Livret de familie;

DUPA CAZ:

• Certificatele de nastere ale copiilor nascuti anterior;

• Acte doveditoare ca mama nu este in situatia de a beneficia de acest drept (hotarâre definitiva de incuviintare a adoptiei, de incredintare sau plasament familial al minorului sau actul din care sa rezulte calitatea solicitantului de tutore sau curator);

• Adeverinta eliberata de primarul localitatii in care a fost inregistrat copilul, din care sa rezulte ca petitionara nu a beneficiat de alocatie pentru copil nou-nascut, in cazul in care nasterea a fost inregistrata in alta localitate;

• Adeverinta eliberata de primarul localitatii, din care sa rezulte ca petitionara nu a beneficiat de alocatie pentru copil nou-nascut, in cazul in care mama a domiciliat in alta localitate la data nasterii copilului.

Postat

Liviu, multumesc pentru raspuns, continui totusi cu intrebarile:

Unde trebuie sa depun dosarul ca sa primesc aceasta alocatie unica ? E adevarat ca valoarea ei este de 1,4 mil lei ?

Dalina, mersi de raspuns si tie ! Sa inteleg ca laptele praf mi-l poate prescrie doctorita pediatra si ca la farmacie il primesc gratis ? Am inteles bine ?

Multumesc !

julyjuly

Postat
quote:Originally posted by julyjuly

Liviu, multumesc pentru raspuns, continui totusi cu intrebarile:Unde trebuie sa depun dosarul ca sa primesc aceasta alocatie unica ? E adevarat ca valoarea ei este de 1,4 mil lei ?julyjuly

id="quote">id="quote">1. La primaria localitãþii (sectorului) în care domiciliazã mama sau, dupã caz, în care a fost înregistratã naºterea copilului.2. Da, valoarea ei este de 1.400.000 lei .

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...