Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Vaccinul antigripal! Da sau nu?

Postări Recomandate

Postat

Tot aud la televizor avertismentele OMS despre pandemia ce va sa vina anul asta, gripa nasoala...bla-bla...

Ma gandesc sa ii fac Katjei vaccinul dar aud ca sunt pareri pro si contra. Bine, astea sunt pentru toate vaccinurile, eu sunt in general pentru vacinare ,dar cu asta de gripa am o problema : cum stiu care e cel mai bun?

Anul trecut cand eram gravida, am facut tot in perioada asta vaccinul antigripal, si dr meu ginecolog mi-a recomandat unul anume (frantzuzesc parca) spunandu-mi ca e mult mai bun decat nu-stiu-care altul , care ar avea virus neutralizat (omorat) si poate nu e mort de tot (ca au fost cazuri) si sa-l fac p-asta care are bucati de virusi si nu e nici un risc.L-am facut si a fost ok, n-am racit deloc, nu am avut nici o reactie adversa.

Parerile contra vaccin zic ca e posibil ca bb sa se imbolnaveasca chiar de la vaccin sau sa faca alte feluri de gripe, mai nasoale! Pe ce se bazeaza nu stiu, in general pe "copilul unei prietene a unei cunostinze"...

In pediatra Katjei nu am asa increderea ca in dr meu gineco (pe care nu-l pot intreba de vaccin pt Katja) asa ca va intreb pe voi, ce ziceti? Ati facut bebeilor deja vaccin antigripal, va ganditi sa faceti? Care o fi mai bun? id="Comic Sans MS">id="green">

Ioana si [copil] Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katjaid="Comic Sans MS">id="teal">

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Parerea mea e sa va vaccinati tu si sotul si sa nu-i faceti la copil.Baietelul meu are 2 ani jumate si nu i-am facut niciodata,ii dau doar Bronho-Vaxom pentru imunitate.Ii voi face vaccinul antigripal cand va intra in colectivitate,acum l-am facut doar eu si sotul.

S-a mai discutat aici despre vaccin:

http://desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34705

[mamica] Alinaid="Trebuchet MS"> id="red"> & id="navy">Dragosid="Trebuchet MS"> [copil](2,5 aniid="Times New Roman">) id="navy">id="blue">

[foto]poziciid="blue">

Postat

Chiar luni,la gradinita la care suntem(ei asteapta raspuns din partea mea daca DA au BA!) se va face acest vaccin copiilor GRATUIT,tin sa va anunt ca mi-am intrebat medicul de familie si s-a opus,DE CE OARE!?!?!????

In tot cazul vaccinul este pe tulpinile de asta primavara si cunosc cazuri care dupa vaccinare au avut predispozitie si au facut forme urate de gripa!

Sanatate tuturor!

Postat

Medicii mei pediatri (na, ca am 2!) spun ca vaccinul antigripal nu se face pana la un an. Asa scrie si pe prospect.

Rox id="green">si Alexandra Maria id="red">[copil] (10.02.2004)

Postat

Da, nu se face pana la un an si nici la femei gravide. Eu am vrut sa-l fac acum doi ani cand eram gravida in 4-5 luni si medicul ginecolog mi-a interzis categoric. Anul trecut cand fetita mea avea vre-o 8 luni, medicul pediatru iar mi-a interzis si mi-a spus ca vaccinul antigripal se face persoanelor cu diferite probleme de sanatate, copiilor cu sistemul imunitar slabit din diferite motive, cu boli cronice, cu diferite malformatii, batranilor sau adultilor care sufera de diferite boli. Deci nu se vaccineaza copiii sanatosi, normali si bine dezvoltati. Organismul lor e apt sa lupte cu gripa in mod natural fara sa se ajunga la complicatii.

Asa ca eu am de gand sa vaccinez doar copilul care merge la scoala, sotul care merge la serviciu, iar noi, eu si cea mica, care nu suntem atat de expusi, ramane sa ne vaccinam cand o sa intram in colectivitate.

Pana sa vina gripa puteti face mai multe cure de vitamina C, adica 5 fiole/5 zile/luna, sau si mai des, ca vit C nu e niciodata prea multa, excesul se elimina.

http://www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta

http://community.webshots.com/user/danaf123

Postat

Din cite stiu eu vaccinurile antigripale sunt eficiente numai pentru citeva-numar minim- de tulpini(sau varietati) de virusi care provoaca gripa.In natura exista nenumarate varietati ale aceluias virus.Deci daca ai norocul sa te infectezi cu tulpina virusului impotriva caruia ai fost vaccinat esti norocos dar sansele sunt slabe.

De aceea medicii nu prea recomanda vaccinul stiind ca protectia oferita e minima dar se recomanda totusi la cei susceptibili-vezi mesajul danei_d.

Eu cred ca la bebelusi riscul de a face boala ca urmare a vaccinului e mai mare decit protectia oferita de acesta

Postat

Si eu stiu ca sub 3 ani sa nu facem vaccin antigripal copiilor, decat atunci cand intra in colectivitate.

Eu nu mi-am facut niciodata vaccin antigripal pentru ca pana acum nu am fost nicodata gripata ( foarte rar racesc - si forme usoare), in schimb sotul meu este mai sensibil dar pe el nu am putut sa-l conving sa-si faca vaccinul.

Cat despre cei care fac vaccinul antigripal am aflat ca sunt sanse ca si ei sa faca gripa, dar o forma usoara si fara complicatii.

Roxana - mamica Mariei ( 08.09.2003)

Postat
ai mei sunt in colectivitate amandoi si am sa le fac; pana nu au intrat in colectivitate nu le-am facut. noi n-am avut niciunul (adica nici noi nici copiii) reactii adverse de la vaccin si nici nu am facut vreodata gripa de niciun fel. acum sa nu te astepti sa scapi si de viroze...
Postat

eu i-am facut vaccin de la doi ani si o sa-i fac si in acest an. gripa nu a facut dar a facut ce face ea mai des - laringite, dar asta n-are legatura cu gripa. asa ca ramine la latitudinea fiecaruia.

sanatate.

april & andrada

[flo]

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...