Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Ce stiti depre uterul fibromatos?

Postări Recomandate

Postat
Exista tratament sau doar operatia este cea mai buna solutie? Medicul meu mi-a recomandat ca in momentul in care nu voi mai raspunde la tratament, sa scot uterul. Aveti asemenea probleme? Si daca da,care este tratamentul urmat de voi? Ce v-au recomndat medicii?
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Fibromul este o tumora benigna formata in muschiul neted uterin.Cauza cea mai frecventa e reprezentata de tulbuarari hormonale.Fibromul poate fi unic dar, de cele mai multe ori, sint prezenti mai multi noduli.

Nu orice fibrom uterin se trateaza chirurgical. Se trateaza chirurgical fibroamele mari, care deformeaza cavitea uterina si dau tulburari de statica pelviana, compresii pe organele din jur, fibroamele ce dau sangerari neregulate, prelungite, ce au determinat anemie secundara. Numai simpla prezenta a unui fibrom nu obliga la sanctiune chirurgicala. Fibroamele nu cresc brusc, au un risc foarte mic de transformare maligna, si pot creste doar in perioadele de stimulare hormonala intensa, cum ar fi in sarcina sau in premenopauza.

Este bine sa fie tinut sub supraveghere (adica controale periodice) si in cazul in care apar sangerari persistente si in cantitate mare sa se prezinte la medic cat mai repede.

vezi si link-ul:

http://www.evenimentul.ro/local/article/48748,1,baseArticle.html

Postat

Da, exista un tratament pe baza de ulei din germene de grau, crucifere si flavonoide care regleaza activitatea hormonala. Elimina cauza care determina formarea uterului fibromatos. E scump, dar functioneaza. [cool]

• 1 lună mai târziu...
Postat
Draga Izabela, diagnosticul meu de la prima consultatie ginecologica si pana inainte de sarcina a sunat cam asa: uter fibromatos,infantil, ovare polichistice.De asemenea am fost luata in evidenta la sectia de oncologie de la fundeni pt.mastoza chistica bilaterala(o am de cand eram micuta, cam de cand mi-au aparut sanii)si trebuia sa-mi opereze un nodul la sanul stang. De asemenea la colul uterin am facut o excizie cu ansa pt a scapa de o leziune precanceroasa care se extinsese si in uter. Timpul a trecut si mi s-a propus sa fac o histerectomie partiala pt ca rana din uter a inceput sa se transforme si era cam riscant sa mai stau pe ganduri.Intamplarea fericita a fost sa raman gravida(am mai pierdut trei sarcini inainte)si cu mari eforturi sa pastrez sarcina(gemelara)Histerectomia a fost deci amanata pana dupa nastere.Si uite ca am nascut gemennutele, acum au un an si doua luni, le-am alaptat si inca le mai alaptez si stii care e marele miracol? Am fost la control si cu sanii si cu burtica si sunt sanatoasa tun, mai sanatoasa decat am fost eu vreodata. Nici uter fibromatos , nici leziune precanceroasa, nimic!!!Vrei parerea mea sincera? Cred ca un bebe e cea mai buna metoda de autoviondecare a organismului. Mie medicii imi spusesera de multa vreme ca un pui de om m-ar mai vindeca dar eu nu puteam sa am copii tocmai din cauza acestoor probleme. ...Si uite ca miracolul s-a produs!Nu te apuca de tratamente care sa te deregleze mai tare .Eu am 28 de ani si toata tineretea si adolescenta am suferit si am facut tratamente. Iata ca acum , datorita bebeluselor mele sunt Sanatoasa Tun.Iti tin pumnii, nu te grabi sa iei o decizie pripita, majoritatea femeilor sufera de uter fibromatos, ce-ar insemna sa faca toate Histerectomie?Poate nu ar fi rau sa mai ceri parerea si altui medic. te pup, Daiana , Mara si Sara(minunile mele)
Postat

Draga Odaiana,

Mesajul tau mi s-a parut deosebit de interesant .

Si eu am avut ceva probleme , de aceea as dori sa te intreb , cum ai ajuns sa faci acea excizie cu ansa , aveai o rana pe col care se vedea la consultul ginecologic ? Din cate inteleg acea excizie nu a rezolvat problema , caci tu spui ca rana cu timpul se inrautatise.

Cat despre fibrom am impresia ca doctorii diagnosticheaza toate femeile cu aceasta afectiune .

Pentru mastoza ai facut tratament ? Aveai ceva simptome ?

Si mie mi s-a zis ca am mastoza,dar nu am noduli .

Doctorul care ti-a spus ca ai rana pe col este acelasi cu cel care te-a consultat dupa nastere si ti-a spus ca nu mai ai nimic ?

Eu am constatat ca foarte multi doctori sperie pacientele cu tot ce e mai rau si propun adesea operatii, chiar daca nu e cazul.

Nici nu mai putem avea incredere in medici in aceste conditii.

Uneori daca verifici la alt dr poti constata ca nu aveai nimic

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...