Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

La France (22)

Postări Recomandate

Postat

Multumesc Lulu, Liliana, Doruletz!

Eu intelesesem ca iti trebuie o echivalare,de ex daca vrei sa faci une formation, sa se vada ca ai bacul in cazul in care acea formation iti cere asa ceva! Oi mai vedea!Merci pt precizari!

Dorulez, merci pt pozele puse! Nu stiam ca Enescu este inmormantat in Franta!

Ce pofta mi-ati facut cu micii astia! [alcool]

• Răspunsuri 149
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Oana, tare frumusele hainutele pentru Seb! De unde le-ai luat?

Daca imi dai adresa ta poate iti trimit si eu cite ceva pentru el :)))

Micii au iesit buni, dar din pacate nu asa de aromati cum stiam eu din RO, ca te lua mirosul de nas de-ti venea sa te urci pe pereti... Asta din cauza ca n-am avut destul coriandru, probabil... Am pus usturoi, cam 6 catei marisori, dar parca ar mai fi mers... Ceapa n-am pus, trebuia? Si nu i-am mai dat prin masina (adica prin robotul cu cutite), cred ca data trecuta cutitele alea au taiat toate fibrele carnitei si de-aia nu mai tineau mititeii mei deloc, le pusesem si oua sa-i mai lege nitel si degeaba! Eh, sper ca data viitoare sa-mi iasa si mai buni!

Geo, bine ai revenit pe forum! Acuma daca tot stai in Franta, schimba-ti si tu profilul personal ;)

Si vezi ca pe paginuta ta scrie: "Astept sa nasc pe: 31.12.1899" [ups]

Si ai si o poza care nu se vede in profil...

In rest, multam pentru oferta da nasire, avem sanse mari sa raminem nebotezate pina-n primavara, asa ca...

Doruletz, frumoase pozele! Cine le-a facut?

Of, am mincat prea mult si cred ca am mai pus pe mine citeva kg...

Ma simt cam umflata. [}:)]

Va [pup], o seara placuta! [flo]

~Otilia&LaAdelita~ [fetita]

Povestea nasterii Adeliteiid="size1"> id="Comic Sans MS">id="violet">

Postat

Ma bucur ca oricum ai reusit sa mananci mici. Cand vine mama ii zic sa mai imi aduca condimente si iti trimit si tie un plic sa mananci aromati, ca la mama lor.:) Ceapa si oua nu trebuia, ai facut bine ca nu i-ai dat prin masina. Usturoi, intr-adevar, ies mai buni cand pui mai mult. Eu nu stiu cantitatile exacte, eu pun dupa ochi, caci nu imi place sa gust cand gatesc ceva.

Hainutele lui Seb, majoritatea le-am luat de pe eBay, ca le-am gasit ieftine, si de la Quelle am luat lenjeria, camasa mea de spital si sutienele de alaptat si ultima pijama. Daca iti face placere sa imi trimiti, nu refuz, ca nu am avut noroc sa primesc de la nimeni, desi nu imi face placere nici mie sa cer sub nici o forma. Nu vreau sa platesti la posta, Otilia, ca sa trimiti, caci stiu cum sunteti si voi cu banii. Esti o scumpa ca te gandesti. Ne-am zbatut si am luat tot, desi acum ne-am dat seama cu adevarat ce inseamna a avea un copilas, de a renunta uneori la a manca cum trebuie pentru a nu-i lipsi nimic. Am facut eforturi mari pentru Seb, si in acelasi timp sa scapam si de niste datorii mari la chirie. Si stiu ca numai cu ajutorul lui D-zeu am reusit. A mai ramas caruciorul cu scaunelul de masina sa le luam, dar cand o sa mai avem bani, ca tot la fel, am sperat sa gasim si astea si patutul la cineva, sa nu mai trebuiasca sa le cumparam, dar nu am avut noroc, si patutul l-am comandat la Vertbaudet, iar restul alta data, poate vom gasi vreo promotie. Cumnata a avut noroc anul trecut, ca mi-a oferit cineva patut si i l-am dat ei. Oricum, nu imi pare rau ca i l-am dat, i-am scapat si pe ei de cheltuit. Desi doare ca ea a preferat sa dea si carut si tot la Crucea Rosie, desi stia ca sunt gravida. Asta m-a intristat, nu pentru lucruri, cat pentru ca nici nu m-a intrebat macar, si noi suntem si nasii celei mici. [V] In fine...chiar, maine face fina un an, i-am luat un urs maricel si niste hainute, mie mi se pare putin, dar dupa posibilitati.

Pupici la toata lumea!

oana si bebitza din burtica [copil] (31s+)

"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu

Postat

Bonjour fetele!!Mama da cit ati mai scris!Cum ati reusit,ca eu nu am putut intra pe Dc de simbata,imi spunea ca sint in revizie tehnica!!!!!

Otilia ,mi-ai facut o pofta cu micii,cred ca am sa ii spun mamei sa imi aduca condimente pt mici sa fac si eu,ca doar barbeq am,curte am,doar micii lipsesc!

Oana,eu am si carucior si patut si tot ce vrei,din pacate sintem departe ,iar transportul ne poate costa cit un carucior nou!Dar daca ai pe cineva care vine prin zona,poate ne putem descurca cumva!!

Pupici

Corina si Anna nazdravana!![fetita]

Postat

Buna [flo],

In dimineata aceasta am dat peste goblenurile Oanei. Mai ce frumoase sunt! Cred ca ti-a luat o vreme sa le dai culoare. Este munca migaloasa dar cui ii place este relaxarea. Faci o expozitie cu ele?

Numai bine,

Liliana

Postat

Buna dimineatza fetelor.

Cum spunea si Corina ati scris o multime ieri.

Mici inca nu am facut caci ne-a fost lene sacoborim in oras sa cumparam tot ce trebuie. O sa asteptam si o zi cu soare sa-i putem face in curte.

Oana mica, calculeaza sa ai destule schimburi (mai ales camasute) la maternitate. Si nu te tracasa ca nu-i face bine lui Seb. Spun si eu cum zice Corina : daca ai pe cineva care trece pe la St Etienne iti pot da un patut caci am doua si hainutze de bebe.

Azi e ultima zi de vacantza pentru copilasi.

Pupici la toate.

Mik.

Postat
quote:Originally posted by oana cretu

A mai ramas caruciorul cu scaunelul de masina sa le luam, dar cand o sa mai avem bani

id="quote">id="quote"> Fetelor, Oana mai are nevoie acum de carucior si de scanelul de masina, patutul a zis ca l-a comandat la Vertbaudet... Asta vroiam si eu sa zic, e frumos sa facem donatii etc., dar cred ca si mai frumos ar fi daca ne-am ajuta noi intre noi, atunci cind avem nevoie! Si draga Oana, imi amintesti de mine, uite si eu cumparasem patutul (care de altfel n-a prea folosit) si cind am nascut nu aveam nici carucior nici scaunel de masina. Carucior ne promisese cineva ca ne da, dar ni l-a dat numai cind adélie avea aproape 2 luni, si a fost groaznic fara carucior, o duceam in brate. Ba chiar cind avea citeva zile ma duceam cu ea la PMI sa o cintaresc si cind m-am intors am vrut sa iau si doua baghete si... nu va spun cum am facut cu ea in brate, cu geanta pe umar, cauta banii, cumpara piinea... Si apoi nu mai aveam cum s-o tin si pe ea si baghetele alea imense, mai mari decit ea, ca era cit pe ce s-o scap! [:(]Iar scaunel... am cumparat unul ieftin, de la supermarket, care si acum mai foloseste pentru... Arthur. Dar va trebui sa cumpar in curind inca unul, sau inca doua, daca o sa am si al doilea agrement.Dar stai linistita, Oana, sunt sigura ca pina vei naste vei avea tot ce-ti trebuie! Eu zic sa mai astepti nitel... [flo] Uite deja Corina s-a oferit pentru carucior si Mik pentru hainute. O sa ma uit si eu sa vad ce ti-as putea trimite. Daca nu, poate stringem un fond de urgenta pentru nevoile fetelor din Franta, ce ziceti? [aho]Va [pup] ~Otilia&LaAdelita~ [fetita]Povestea nasterii Adeliteiid="size1"> id="Comic Sans MS">id="violet">
Postat

Hihihi, uite cum ati reusit sa ma faceti sa du apa la soricei, cu gesturile voastre frumoase! Mai fetelor, dar este vreodata vreo ocazie sa nu fiti asa saritoare???? Ca din cauza asta nici nu v-am zis pana acum ca ne e greu, ca sa nu va fac capul calendar iar. Dar cand a deschis Otlia subiectul aseara, nu ma mai puteam opri din scris.

S-o iau pe rand.

Corina id="red">si Mikid="red">, daca gasesc pe cineva care sa vina, va anunt, dar nu am prea mari sperante. Dar daca aveti drum pe la posta vreuna din voi, interesati-va cat costa sa trimiti, si daca nu e cat un carucior si un scaunel, cum ai zis tu, Corina, sunt dispusa sa platesc. Nu stiu daca putem afla de pe siteul cu laposte. Otilia, poate gasesti tu, te rog. Va multumesc![pup]

Mikid="red">, legat de hainute, incerc sa iau minimul, pentru ca nasica sta langa spital si a zis ca mi le spala ea pe cele cu care l-am imbracat in primele doua zile, ca sa le folosesc dupa, ca am doar patru pijamale si 5 bodyuri cumparate si nu vreau sa mai cumpar, caci va creste repede, si cu acei bani pot lua altceva.

Lilianaid="red">, goblenurile am inceput sa le fac de vreo 4 ani jumate, dar nu am mai cusut de ceva timp. Innainte coseam des, dar de cand cu netul...Am inceput unul mai mic, cu o balerina, cand am iesit din spital, ca imi era greu sa stau mult la calculator, si il faceam in pat, dar de cand sunt mai bine, l-am lasat balta. Oricum, este o pasiune la care nu voi renunta niciodata, chit ca i-l pun pe Seb in brate din cand in cand. Daca pot.:))

Otiliaid="red">, iti multumesc pentru gestul tau de a ma ajuta, iti sunt recunoscatoare. [pup] La asta ma gandesc si eu, cand trebuie sa ma duc la PMI, sau pur si simplu sa ies sa ma plimb cu bebe, ca nu-l pot tine numai in casa, mai ales ca stam la RS, si nu prea e lumina, si vreau sa il scot la aer, stiu ca nu o sa il pot tine numai in brate, una la mana, si a doua la mana e ca nu vreau sa-l obisnuiesc asa, sa nu-l mai pot lasa 5 minute jos sa fac ceva. E complicat, dar sper sa se rezolve. Si cu hainutele la fel, daca nu e scump trimisul lor, platesc eu. Caci, din pacate nu cunosc pe nimeni care sa vina in directia aia.

Va pup dulce!!!!!!!!!!!!!![pup][pup][pup][pup][pup][pup][pup][pup]

oana si bebitza din burtica [copil] (31s+)

"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu

Postat

Buna dimineata !

Merci Otilia, mi-am schimbat profilul dar nu am gasit unde zici tu ca scrie ca nasc… :)

Sa va povestesc ce ni s-a intamplat azi noapte…de fapt azi dimineata. La ora 7 Nic coboara sa isi faca cafeaua si sa plece la serviciu. Cauta sa isi deschida telefonul.... NU ERA, se gandeste ca e in sacul lui de umar....NU ERA nici asta, se uita prin camea TV unde am stat aseara pana tarziu , lipsea DVD, aparatul lui foto numeric cu tot cu incarcator....erau urme pe jos de pantofi si cum a plouat toata noaptea se vedeau....Eram terifiati. Nu lipseau calculatorul de birou, scannerul, imprimanta, TV, calc portabil...doar ce am zis mai sus... POSETA lui Nic...ACTELE masinii, cheile de la casa , permisul auto, asigurare, carnet ce cecuri, carti de credit....buletinul...

Ce oribil!!!! Nic iese si se uita prin fata casei dupa urme si cand colo langa gradina era poseta lui Nic rasturnata cu toate imprastiate pe jos in apa.... inafara de portofel...

Macar stim ca nu intra cineva in casa cand suntem plecati, erau si cheile... Nic si-a anulat cartile de credit , dar actele lui...

Ce ingrozitor, sa intre cineva in casa in timp ce dormi...ma ia cu frisoane cand ma gandesc....putea sa ne omoare...

Chiar aseara au venit niste prieteni in vizita si am lasat poarta deschisa ca nu merge soneria si sa nu stea pe afara... dar am uitat sa o inchidem cand au plecat....

Si geamul de la camera TV era inchis dar nu pusesem piedica...sunt geamuri “ usi” de fapt glisante...nu am verificat aseara pe la 12 noaptea cand ne-am dus la culcare... Ma gandesc cu groaza ca ne-a pandit cand ne uitam la film pana ne-am dus sa ne culcam si apoi a intrat in casa....

Si Nic a ramas fara buletin chiar acum cand aveam mare nevoie. Tb sa mergem la prefectura sa cer titrul de sejur cu contractul de munca si tb sa dea o declaratie cum ca stam impreuna, ca am unde sa stau, dar nu mai are cu ce sa se legitimeze...ii tb copie dupa buletin + factura de la EDF original si copie, plus buletinul in original pt indentificare....

Ce ghinion, macar cartile de credit le recupereaza in 2 saptamani dar buletinul cine stie cand i-l face....

Nu imi vine sa cred ca s-a intamplat asta....si noi suntem intr-un lotisment aici... unde se intra cu un cod... cine stie ce muncitor de la vreo casa in constructii a intrat.... dar ce tupeu sa intre in casa... parca sunt nebuna, am verificat pana acum de vreo 4 ori toate geamurile plus cele de la etaj desi e imposibil sa mai vina odata si nici nu are cum sa se cocoate pe balcon... desii orie e posibil....

Va doresc o zi buna si sa va inchideti toate usile si geamurile cand va duceti la culcare....

Din primul salariu imi iau un ciobanesc german. Mi-e dor de cainele meu care l-am lasat la fostul meu prieten....dar era in actele de pedegree pe numele lui...de, ce sa-i faci, eu l-am crescut si l-am dresat si a trebuit sa il las....dar asa e viata...

Nu e niciodata tarziu sa o iei de la capat.

"In dragoste nu exista carpituri. Ori e un intreg absolut, curat, ori nu e nimic"I. Vulpescu

"Iadul este calvarul de a nu fi in stare sa iubesti" Dostoievki

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...