teresa Postat Noiembrie 2, 2004 Raport Postat Noiembrie 2, 2004 Ce inseamna aceasta? Am vazut azi la stiri ca in spital sunt din ce in ce mai multe cauze de pneumonie cauzate de raceli prost sau incorect tratate. M-am cam speriat pentru ca Matei este cam racit acum dar nu vreau sa-i dau antibiotic, ma gandesc sa las sa lupte organismul lui impotriva bolii, pentru ca intr-un an de zile i-am dat de patru ori antibiotic. Dar oare asta inseamna raceala prost tratata? Poate ma lamuriti voi :( Teresa "Incredinteaza-ti lucrurile in mana Domnului si ti se vor implini gandurile." Proverbe 16:3 (Biblie)
boo lina Postat Noiembrie 2, 2004 Raport Postat Noiembrie 2, 2004 eu stiu ca antibiotic se da daca copilul are temperatura peste 38 mai mult de 2-3 zile. antitermice (daca e cazul), siropuri de tuse si antiinflamatoare, vitamina C -asta e tratamentul pentru raceala simpla, mie intotdeauna pe asta mi l-au dat doctorii (cand ma duceam la ei pentru asa ceva, ca acum am experienta:)
boo lina Postat Noiembrie 2, 2004 Raport Postat Noiembrie 2, 2004 si,f important, daca ii curge nasul picaturi de nas!
april Postat Noiembrie 2, 2004 Raport Postat Noiembrie 2, 2004 parerea mea e ca o raceala degenereaza daca nu se iau masuri. unii copii au o rezistenta mai ridicata si organismul lupta, la altii, care sunt mai sensibili trebuie ajutati.
iselin Postat Noiembrie 3, 2004 Raport Postat Noiembrie 3, 2004 daca are nasul infundat trebuie puse picaturi si in urechi.
sinzi_ana Postat Noiembrie 3, 2004 Raport Postat Noiembrie 3, 2004 Nu stiu daca e acelasi lucru cu ce ai vazut tu, dar eu stiu ca daca faci abuz de antibiotice, atunci cand nu e nevoie, creste rezistenta virusilor si va trebui sa crestem si cantitatea de antibiotic. Exemplificau cu faptul ca pe vremea cand a aparut antibioticul, era suficienta o cantitate foarte mica ca sa omori un balaur... Sinzi [avion]si David[marinar] Poze cu David si Cora nebunatica
farmacist Postat Noiembrie 7, 2004 Raport Postat Noiembrie 7, 2004 cel mai bine \, se recomanda un consult medical. si gasirea unui medic de incredere....... stiu ca e greu, dar asta e. P.S. virusii n-au nimic cu antibioticele. Copilul nostru
Lia Postat Noiembrie 7, 2004 Raport Postat Noiembrie 7, 2004 quote:Originally posted by farmacistcel mai bine \, se recomanda un consult medical.si gasirea unui medic de incredere....... stiu ca e greu, dar asta e.P.S. virusii n-au nimic cu antibioticele.Copilul nostruid="quote">id="quote">Da' de ce-i asa greu?pen' ca traim cu senzatia ca stim mai multa medicina decat medicii si invariabil punem la indoiala tratamentul instituit,sau mai rau,refuzam tratamentul hotarat de medic si hotaram sa ne tratam "prin babe"?(a se citi "la sfatul prietenilor,cunostintelor,care cunosc la fel de multa medicina ca si noi).Intr-adevar,antibioticele nu pot combate infectiile virale,dar de obicei infectiile virale sunt insotite de infectii bacteriene-asta e motivul pentru care in multe cazuri se prescriu antibiotice,care trebuiesc administrate,nu refuzate-daca medicul a hotarat ca asta e varianta optima,considerand ca simptomele se datoreaza unei infectii bacteriene.Daca avem indoieli in ceea ce priveste hotararea medicului curant,se cere o a doua opinie de la un alt medic(consult,nu la telefon!),nu hotaram singuri neadministrarea medicamentelor,pentru ca sunt sanse serioase sa gresim si sa platim greselile proprii,sau mai trist-sa plateasca copilasii pentru greselile noastre.
gio Postat Noiembrie 7, 2004 Raport Postat Noiembrie 7, 2004 E greu sa gaseti un dr bun in Ro pt ca se obicei dr de fam din lipsa de timp si interes prescriu la orice rino-faringita simpla antibiotice, chiar daca e virala si copilul nu are alte complicatii - la noi Amxicilina si Summetrolimul sunt la moda. Personal, merg la cabinet particular la un medic de care sunt fff multumita si in care am incredere, care nu-mi da antibiotic decat atunci cand este intr-adevar cazul - face febra peste 38.5 mai mult de 3 zile la rand - se inrautateste starea generala. S-a intamplat de multe ori medicul de fam sa-midea antibiotic si cand m-am dus la cabinet sa -mi spuna ca nu e cazul si se rezolva cu Sinupret, antitermice..samd..Si am scapat de fiecare data de antibiotic, iar daca ma luam dupa medicul de fam o umflam pana acum de Ospamox...Asta tinand cont de faptul ca fetita are colon iritabil si la ea antibioticul, chiar si injectabil, duce la 10-12 scaune/zi...Dar pe dr de fam nu-l intereseaza!El e acoperit, copilul nu face "complicatii"..mai conteaza ca in 2-3 ani organismul nu va mai raspunde la antibioticele uzuale? Ca sa raspund la intrebare, o raceala prost tratata e aia cand stai cu copilul acasa si nu-l vede dr..cu mentiunea ca in pediatrul copilului trebuie sa ai deplina incredere si sa urmezi custrictete sfaturile lui, iar daca starea se inrautateste, fuga cu el la o noua consultatie! Pupici, Gio si Taisia
Sabina Postat Noiembrie 7, 2004 Raport Postat Noiembrie 7, 2004 Orice raceala se trateaza dupa sfatul medicului.Raceala prost tratata inseamna medicamente date aiurea, dupa capul mamei. sigur, daca ai copil de 2, 3 ani care aracit la viata lui de cateva ori stii ce ai de facut in primele 2 zile.insa daca dupa aia nu se imbunatateste nimic consultul e obligatoriu. Un antibiotic luat aiurea inseamna de asemenea raceala prost tratata. [harp]Sabina si[fetita] Sofia Galagiaid="teal">id="Comic Sans MS"> Poze cu noiid="purple">id="Comic Sans MS"> Cele mai frumoase feteid="purple">id="Comic Sans MS">
Postări Recomandate
Arhivat
Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.