Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Medoxiprogesteron acetat

Postări Recomandate

Postat

Am o intrebare pentru cei sau cele care se pricep: In ce boli se administreaza Medoxiprogesteron acetat? Am pus aceasta intrebare si la sectiunea cu farmacia dar nu prea e o sectiune "populara" si nu se inghesuie nimeni sa-mi raspunda.

Am sa va explic si de ce ma intereseaza:

Prietena mea a angajat pt fiul ei in varsta de 6 luni o tipa baby sitter cu un comportament cam ciudat. In afara de un usor aer straniu, tipa a cam inceput de la o vreme de se dea, in parc, drept mama copilului. Poate ca nu ar fi ceva cine stie ce deplasat... Sunt multe femei carora le e rusine cu ce fac dar eu am vazut-o si auzit-o in parc povestind altor mamici cum il alapteaza, ca l-a nascut greu si faze de-astea care iti cam dau fiori si te fac sa te gandesti la thriller-urile americane cu subiecte asemanatoare.

Ei bine, prietena mea a descoperit ca tipa ia acest medicament si se intreaba daca nu atre cumva legatura cu comportamentul ei.

Noi, prietenele ei, am sfatuit-o sa-i dea papucii dar tipa are referinte bune si baietelul s-a obisnuit cu ea...

Dana si bb Matei

http://www.geocities.com/bebe_matei

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Uite aici prospectul medicamentului: http://www.farmaline.ro/sp.php?pid=1918& - dau paste in caz ca nu iti merge link-ul

MEDROXIPROGESTERON , comprimate

medroxyprogesteronum

Prezentare farmaceuticã: Comprimate conþinând medroxiprogesteron acetat 10 mg (flac. cu 30 buc.).

Acþiune terapeuticã: Derivat semisintetic de progesteron, activ pe cale oralã; provoacã modificarea secretorie a endometrului, preparându-l pentru nidaþie, favorizeazã dezvoltarea placentei ºi inhibã motilitatea uterinã, stimuleazã proliferarea þesutului alveolar mamar (acþioneazã dupã pregãtirea prin estrogeni); poate inhiba ovulaþia. Corecteazã tulburãrile determinate de insuficienþa lutealã - cicluri neregulate, dismenoree, sindrom premenstrual, mastodinii, metroragie, tulburãri de premenopauzã, hemoragii în fibroame uterine.

Indicaþii ºi mod de administrare: Menometroragii funcþionale la fete adolescente (datorate insuficienþei stimulului hipofizar); oral, câte 1 comprimat (10 mg) zilnic, timp de 10 zile; menometroragii abundente în perioada genitalã sau în premenopauzã: tratament lunar, câte 1 comprimat/zi în ultimele 5-10 zile ale ciclului (dupã pregãtire, primele 3 sãptãmâni, cu estrogen); amenoree primarã; câte 1 comprimat/zi, 7 zile, la fiecare 30-60 zile (asociat tratamentului estrogenic); endometriozã: câte 1 comprimat zilnic, 4-6 luni.

Reacþii adverse: Greaþã, cefalee, tulburãri de vedere, tromboflebitã, icter sau hepatitã anictericã (cefaleea intensã, tulburãrile acute de vedere, tromboflebita, afectarea ficatului impun oprirea imediatã a tratamentului); prurit generalizat, reacþii alergice, acnee, hirsutism, modificarea menstruaþiei ºi sângerãri, tensiunea sânilor, creºterea în greutate; dozele mari de progesteron pot provoca masculinizarea fãtului feminin ºi alte malformaþii.

Contraindicaþii: Tromboflebita manifestã ºi în antecedente, insuficienþa hepaticã, cancerul mamar sau genital, afecþiunile sânului ºi sângerãrile vaginale nediagnosticate (trebuie exclus cancerul), sarcina reprezintã contraindicaþii; prudenþã în situaþiile în care retenþia hidrosalinã poate dãuna.

Parerea mea: tipa are o problema serioasa, s-o concedieze urgent si sa n-o mai lase sa se apropie de copil. Daca ajunge sa creada ca e al ei si il rapeste sau cine stie ce-i face?! Nu-i sigur ca-i inofensiva, eu m-as descotorosi cat mai repede de ea! E limpede ca lumina zilei ca nu-i intreaga la minte!

Cat despre medicament, si eu l-am luat dar asta n-a insemnat s-o iau si razna...

Cristina

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Postat

Multumesc Cristina!

Era exact ceea ce mi-era teama sa nu fie! Probabil ca tipa nu poate sa faca copii si ia medicamentul ca tratament sau o situatie asemanatoare!

Nu ma gandeam ca e nebuna de la el! Doar ca descoperind pentru ce-l ia am putea sa gasim niste explicatii!

Dana si bb Matei

Postat

Cun placere.

E posibil sa fi ales sa fie bona pentru ca e frustrata ca nu poate avea copii...Daca asta a fost motivatia, nu-i persoana potrivita! Cat despre "bunele referinte", poate ca ceilalti parinti nu stiau ce debiteaza ea prin parc, sau poate ca a inceput de curand sa fabuleze, dar asta nu e important acum. Convinge-o pe prietena ta sa scape de ea si ar face bine sa n-o mai recomande si altora. Mai intai sa mearga la psihiatru si sa se trateze.

Cristina

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Postat

Eu nu as avea incredere sa las copilul cu asemenea persoana.Hai ca mia zice ca ea e mama copilului ca paote ii este rusine de ceea ce face,asa cum a zis si Cristina,dar sa le explice si cum il alapteaza si cum a nascut...cred ca e prea mult.E casatorita tipa?

Ar trebui sa o mai urmareasca cineva cand mai merge cu copilul un parc,sa vada cum se comporta cu el.Cam ciudat!

[mamica] Alinaid="Trebuchet MS"> id="red"> & id="navy">Dragosid="Trebuchet MS"> [copil](2,5 aniid="Times New Roman">) id="navy">id="blue">

[foto]poziciid="blue">

Postat

Pai o urmareste cineva in parc, respectiv noi, celelalte mamici, prietene cu mamica baiatului. Faza e ca individa nu stie ca noi cunoastem copilul si mama si stim foarte bine al cui e si chestii de-astea. Va dati seama ca am ramas cu toate socate cand am auzit ce enormitati debiteaza tipa!

Chestia e ca azi deja, cu tupeu, a venit, s-a integrat in grupul nostru, ca si cum ar fi si ea o mamica, pe-acolo... cu aceleasi povesti despre cum alapteaza ea noaptea... Ti se face parul maciuca!!!

Dana si bb Matei

Postat

Dana,ar trebui s-o intrebati mai multe despre copil (fara sa-si dea ea seama),intrebati-o cu cine a nascut,la ce spital,sa vedeti ce mai inventeaza.Daca continua tot asa spune-i prietenei tale sa nu o mai tina.[V]

[mamica] Alinaid="Trebuchet MS"> id="red"> & id="navy">Dragosid="Trebuchet MS"> [copil](2,5 aniid="Times New Roman">) id="navy">id="blue">

[foto]poziciid="blue">

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...