Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Depigmentare - ajutor!

Postări Recomandate

Postat

Va scriu in speranta ca imi puteti da cateva sfaturi. Sunt mamica, am o fetita, Maria, de 7 luni, o alaptez inca si de ceva vreme am observat ca mi-au aparut cateva pete albicioase. Mai exact, primele au fost in zona slipului pe vremea cand de-abia ramasesem gravida. Acum , dupa ce am nascut, cand fetita a facut cam6 luni mi-au apatut cateva pete mici albe pe degetele de la maini (degetul mare si inelar ) si la colturile gurii. Sunt aproape insesizabile, insa ma ingrijoreaza ca nu vreau sa se mai extinda. Nu m-am dus la doctor ca stiam ca fiind gravida si apoi alaptand tot nu pot face vreun tratament, dar acum chiar vreau sa imi dati cateva sfaturi , daca stiti ceva despre depigmentarea aceasta sau daca a mai patit careva dintre voi ceva asemanator si cum sa fac sa imi treaca. Ma gandesc ca poate fi si ceva lipsa de vitamine din cauza sarcinii si a alaptatului…La doctor voi ajunge luna aceasta cand ma voi duce la Bucuresti. Momentan stau la mama la Sinaia si doctori dermatologi nu sunt pe aici asa mai buni, asa ca trebuie sa astept sa ajung la Bucuresti.

Va multumesc si astept sfaturi si pareri.

Diana

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Nu am intentia sa te sperii si sper ca nu vei pati la fel,dar pot sa-ti spun ca intr-o situatie asemanatoare s-a aflat mama mea acum multi ani cand i-au aparut la fel,niste pete mici,care in timp s-au facut mari,mai ales pe maini.Explicatia medicilor a constat in faptul ca ele s-au declansat pe fondul unui stres major (se pare ca boala este de fapt vitiligo)si aparent neperceput fizic...desi a folosit diverse medicatii pot sa-ti spun ca n-au avut nici un efect,ba din contra,ele s-au marit foarte mult,vara mai ales o afecteaza pentru ca nu se poate expune la soare,in fine,sper ca nu e cazul la tine,dar tot asa de bine cred ca trebuie neaparat sa mergi la un dermatolog.Iti doresc numai bine si sa ai parte de multa sanatate.

"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"

maryam

Postat

OFFF, Diana, scumpa mea, pai ce faci tu mama, fugi repede repejor la un dermatolog...Doamne fereste sa fie ce ma gandesc eu!!! Imi pare rau ca trebuie sa iti spun, dar eu am o prietena care a avut niste pete mici(la inceput) albe, care ulterior au inceput sa se inmulteasca...a fsot la dermatolog si a diagnosticat-o cu eupsoriazis(sper ca am scris bine!)id="size1">

Si un fost coleg de liceu avea niste pete albe, dar ale lui erau de le ficat!!

Eu te sfatuiesc sa mergi cat mai repede la un dermatolog fff bun!!!

Te asteptam cu vesti bune!!DA???

Sanatate multa tie, iar "surioarei" lu Raul multi pupicei!!![pup][pup][pup]id="navy">id="Comic Sans MS">

Claudiaid="red">[mamica] si Raulid="blue">[copil] id="size3">id="Comic Sans MS">

Postat

la dermatolog e cel mai bine sa mergi. As zice Psoriazis sau Vitiligo (sper ca asa se scrie). Cu cat se intinde mai tare cu atat e mai rau. Daca e una din astea nu e groaznic - tratezi si trece (dar poate reapare). Oricum ai stat destul de mult.

Stiu ca e f. greu cu bb mic mai ales daca alaptezi dar merita efortul, nu cred ca poti astepta pana termini alaptatul. Si spune-i dr. ca alaptezi. Sper sa nu fie nevoie sa renunti la alaptat ....

Da o cautare pe net dupa "psoriazis" asa pt. informarea ta .... oricum poate fi cu totul altceva ....

Sanatate!

Monica si Sorana

Postat

Diana, ma tem sa nu fie vorba de vitiligo. Din cate stiu eu nu se cunoaste cauza exacta a aparitiei bolii. Se pare ca ar fi favorizata de stres. Eu am un var care are 25 de ani si are aceasta depigmentare de cand era copil. Se presupune ca boala s-a declansat in urma sresului cauzat de divortul parintilor.

Poate totusi nu o fi vorba de vitiligo.

Poate o fi doar o dereglare hormonala. Eu dupa ce am nascut am avut niste pete maronii pe fata (aproape de ureche). Au persistat cam 2 ani jumate dupa nastere. Am fost la dermatolog si mi-a dat tratament.

Atentie la ce dermatolog te duci!

[pup]

Ai grija de tine!

Aurora, mami lui Vladut (6 ani)

Postat

Si mama mea are de vreo 7-8 ani. Este vitiligo si s-a declansat in urma unei vesti ingrozitoare care pana la urma s-a dovedit a fi falsa, insa boala a evoluat.

S-ar putea sa nu ai aceasta boala. Nu te speria degeaba. Cel mai in masura sa iti spuna este un medic.

Asa ca fuguta la dr. Si sanatate.

Sa ne anunti si noua diagnosticul corect.

april&andrada[biz]

Postat

Si eu am avut probleme cu depigmentarea dupa nastere. Mama are vitiligo si, fiind o boala cu radacini genetice, m-am speriat foarte tare. S-a dovedit, insa, o lipsa de minerale/vitamine. Nu mai tin minte exact care era cauza pentru ca a trebuit sa iau un pumn de vitamine si minerale, dar parca lipsa fierului era vinovata.

In orice caz mergi la doctor cat de curand si nu intra in panica.

Sanatate!

madishor

Postat

Daca nu e vitiligo ci doar o depigmentare obisnuita se rezolva cu vitamina E si C . Oricum , cel mai bine vezi un medic.

Paula

Postat
..eu nu cred ca e psoriazis..psoriazisul nu apare ca pete albe ci ca mici bobite rosii ..eruptie pe piele...apoi se localizeaza la incheieturi...pielea se cojeste(arata ca matreata)...

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...