Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Venetia - cazare

Postări Recomandate

Postat

Weekendul urmator voi merge la Venetia, si trebuie sa gasesc pana atunci si ceva cazare. Stiu ca in Venetia e aberant de scump, dar am auzit ca exista in localitati alaturate (10-20km distanta) posibilitati de cazare la preturi mai umane. Stiti cumva concret ceva nume de localitati/hoteluri/pensiuni?

Cei care ati fost pe acolo, de ce alte recomandari ar mai trebui sa tin seama, ce merita vazut, ce trebuie vazut [:)], ce trebuie evitat?

Multumesc!

O zi frumoasa tuturor,

Adriana.

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Adriana, eu am fost la Venetia acum 2 ani si ceva si sa stii ca poti gasi si cazare acceptabila ca pret. Chiar la intrare in Venetia, sunt multe agentii de turism si noi am fost la una din ele si am intrebat de cazare si am stat intr-un hotel foarte micut, dar foarte curat, si sunt multe de acest gen. Nu mai tin minte exact cat a fost dar stiu ca nu ni s-a parut mult, si nu aveam prea multi bani noi atunci la noi. Eu zic sa incerci sa mergi la agentii, mai ales ca acum sunt sigura ca preturile nu sunt piperate caci nu e sezon de varf.

In rest, mi-a placut Venetia, insa ma asteptam la ceva mult mai mult. Piata San Marco e super frumoasa si ai multe de vazut acolo si in rest cred ca doar sa te plimbi pe acele stradute printre cladiri este o experienta unica. Noi nu am luat gondola pentru ca preturile erau foarte mari, insa era si luna iulie si toate erau super scumpe.

Merita vazut acest oras caci are ceva unic, e o experienta care trebuie sa o traiesti.

Weekend super placut!!

laura

Postat

Adriana,

Noi am fost in septembrie la Venetia.Am locuit in Lido di Jesolo,o statiune cam la 30 km de Venetia si sunt sigura ca aici gasesti loc de cazare ieftin,acum sezonul e trecut.Ti-o recomand cu caldura,poti ajunge la Venetia cu masina(sunt parcari mari,pretul e de 18 euro/24 ore,egal ca stai o ora-doua sau 24,pretul e acelasi).

Noi am prins festivaul de film si peste tot era arhiplin,scump sau ieftin.Oricum,in sezon mai ieftin de 100 euro/camera 2 pers nu gasesti.

Vacanta frumoasa!

Alina

Postat

Te poti caza in Marghera, pe malul opus. Noi am fost in varä cu masina in drum spre ro.

Cum in oras nu ai voie sä intri cu masina trebuie sä plätesti parcarea 19 euro/zi. Autobuzele circulä des si un bilet dus costä 1 euro. Oricum prin Venetia nu poti merge decat pe jos sau cu vaporasul/gondolele.

Noi am mancat tot in orasul unde ne-am cazat. Ca sä iti faci idee, o felie de pizza costa in Venetia cat o pizza intreagä in Marghera.

Inainte de a colinda prin Venetia iti recomand sä iti iei o hartä; la ea primesti si un ghid cu obiectivele orasului, obiective marcate pe hartä. E mai usor asa si poti alege in functie de ce te intereseazä. Desi cand ne-am aventurat prin strädutele acelea inguste si intortocheate nu ne-a mai ajutat nici o hartä! [bang] Dar nu te speria, sunt indicatoare! [;)] Catedrala insä nu trebuie ratatä. Si nici un tur cu vaporul pe Grand Canale!

Dar nu este inundatie acum in Venetia? Incearcä sä afli mai exact ca sä nu iti strici week-end-ul.

[flo]

Inima are ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste.(Blaise Pascal)

Câtä luciditate, atâta dramä. (C. Petrescu)

Postat

Revin la subiect pt ca atunci ma grabeam si uitasem sa-ti zic cum e cu vizitatul.

Orasul pe apa este superb si plin de obiective turistice.Noi am fost in Piata San Marco,la Palatul Dogilor(se viziteaza si erau cozi imense),apoi am strabatut aleile inguste si aglomerate pina la Ponte Rialto,Mercato di Rialto.Am fost in Santa Maria della Salute si in Santa Maria Gloriosa dei Frari.

Am cumparat abonament turistic de o zi pt vaporetto(e mijlocul de transport in comun din Venetia)si ne-am plimbat pe Canale Grande de la un capat la altul,plus pe alte canale mai micute.Masina am lasat-o in Tronchetto,unde sunt Parkhaus-uri pe mai multe nivele.

Noi nu ne-am incumetat la o plimbare cu gondola pt ca fetita noastra era f incintata de poduri si vapoare,am stat cu emotii sa nu o culegem de prin vreun canal.

In Venetia Mestre,partea orasului pe uscat sunt sigura ca gasesti cazare la preturi accesibile.

Sigur,in Venetia Laguna preturile sunt mai mari dar mi s-au parut accesibile.In Piata San Marco la celebra cofetarie "Florian"o cafea e 7 euro dar atmosfera e de vis [bis].

Calatorie placuta!

Alina

Postat

Lau10, cand spui ca asteptai la ceva mai mult de la Venetia, eu sper ca te refereai la intindere, la marime, nu la obiective turistice.

Adriana, daca te misti repede poate gasesti pe internet un Ostello della giuventu (youth hostel), exista sigur unu' in oras, cu o vedere nemaipomenita. Nu-mi amintesc numele, insa stiu ca trebuie sa faci rezervare din vreme. Iar ca nota, Venetia nu e aproape niciodata in extra-sezon.

Sa va acumparati un bilet de o zi pentru vaporetto, o sa va amuze teribil anunturile "controlorilor", de genul tentie la picioare, statia X (asa, in gura mare, ca in sudul Italiei). Plus ca va puteti plimba in sus sin-n jos pe toate canalele unde circula (sau e numai pe Canal Grande? Of, batranetil eastea!)

Daca va da mana sa va rasfatati la o cafenea din Piazza San Marco, aflati ca daca va asezati la bar, in cafenea, si nu afara, la terasa, pretul este de 3 ori mai mic la cafea!

In rest daca ai dovada de student (in cazul in care mai esti), ai reducere la muzee.

Sa vii cu impreesii!

scarmanus

Sa nu lasi nici o zi sa treaca fara sa faci sau sa auzi ceva frumos.

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...