Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Isteria 2/3 ani ...

Postări Recomandate

Postat

In urma cu o saptamana am trait prima criza de "isterie adevarata" a copilahului nostru ( 2,5 ani ). Seara tarziu, Vladutz solicita sa vada filme unde protagonistul este chiar el. Mami si cu tati ofteaza obositi :"bine...bine...". Pana la urma mami obosita la ora 0:15 ia decizia teribila de a intrerupe distractia odraslei :"gataaa...toata lumea la culcare.Maine ne uitam la alte filme...".Stingem calculatorul !... Urmare :"Mami...maaami...maaaaaaaaaamiiiiiiiii!!!!!!" si tot asa, plansete, apoi urlete, incepe sa se stearga ritmic la nasuc ( noi:"normal...daca plangi...ai mucisori..."), noi...radem...Vladutz incepe sa se loveasca ritmic peste guritza-i dulce :"brmmmmm...brmmm...brmmm...". Era tragi-comic: radem de comicul situatiei dar...nu reusim decat sa ne enervam odorul care...ne descumpaneste prin gesturile care urmeza : isi baga aratatorul in guritza ...apoi toate degetelele...intr-un efort chinuitor de a voma !....Noi :"gata...termina cu prostiile".Incercam sa-l tinem de manutze: copilul urla, cum ii eliberam cate o manutza cum si-o vara in gura spre groaza noastra...tremura tot dragu' de el... Pana la urma ( dupa vreo jumatate de ora ) am deschis PC-ul i-am pus filmul la care nici nu mai avea energie sa se uite si-uite asa am adormit frustrati...si noi care nu stiam unde gresiseram si copilul care a adormit "suparat". Cred ca era mult prea obosit...este un cerc vicios : daca incercam sa-l culcam mai devreme , pe la 22:00 avem crize de plans, vrea povesti, TV, mancare, apa, caca si inevitabil filme !...

Intrebare : copilashii vostri facut-au vreodata astfel de "crize" si in ce fel s-au manifestat dar mai ales...ce conduita ati adoptat ???

Monique

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Si la noi au fost probleme de astea, dar atunci stingem toate luminile il punem in patut si vrea nu vrea trebuie sa doarma.Plange si el dar in final se linisteste.Eu zic ca va fi greu la inceput sa faceti asta dar trebuie totusi sa fiti fermi ca astfel va prinde slabiciunea si va face exact ceea ce nu vreti voi pt ca daca i-a iesit odata faza cu plansul sigur ii iese si a doua oara.Eu zic sa incercati sa il pacaliti cumva ca de obicei faza cu pacalitul merge, eu de ex ii spun ca toti copii dorm si bineanteles ca incepe sa mi-i spuna pe nume pe toti si eu ii raspund mereu la fel : buni doarme, bunu doarme ; mama doarme si in final toata lumea doarme.Multa bafta si fiti tari.

Rely si Richi

http://pg.photos.yahoo.com/ph/aureliapopoviciu/my_photos

Postat

Rabdare si tutun[bang]!

Cred ca toti copiii de 2/3 ani au astfel de crize, important este sa nu cedezi in fata lor, altfel risti sa cedezi in fata copilului toata viata si sa-ti transformi odorul intr-un adult neadaptat, imatur si incapabil sa faca fata problemelor vietii.

Suna dramatic, dar mi-e teama ca e si adevarat.

Solutia? Un program zilnic, consecventa( ati spus "nu", "nu" sa ramana), distragerea atentiei, multa imaginatie si, intr-un final, Mila Domnului!

Victoras al nostru facea cam pe la aceiasi varsta astfel de scene, urla daca nu obtinea ce vroia si era incapabil sa asculte vreo explicatie logica. In cele din urma il duceam in camera lui, ii spuneam raspicat si cat de calm puteam ca e pedepsit si ca nu are voie sa iasa din camera! Il lasam doua-trei minute(timp in care urla cat il tineau plamanii[bang][bang][bang]) apoi deschideam usa si-l intrebam: "Te-ai potolit?" "Da!" imi raspundea el epuizat si venea la mine in brate sa-l iert. Cu timpul, pedeapsa se termina in drum spre camera lui, pentru ca se cumintea dinainte de pedeapsa. Si, fireste, dupa tot acest circ, nu-i satisfaceam dorinta initiala.

Cand ii apuca astfel de crize, cu cat ii bagi mai mult in seama si incerc sa le explici ce-i bine si ce-i rau cu atat continua mai tare. Explicatiile logice sunt pentru momentele de calm.

Parerea mea e ca Vladut a facut asa pentru ca era prea obosit, trebuie gasita o solutie sa-l culcati mai devreme. Stingeti luminile in toata casa si culcati-va si voi, ce-o sa faca? Renunta pana la urma!

E greu, dar trece[alcool]!

Nora, mamica lui Andrei-Mihai(20aprilie 1999) si a lui Victor-Alexandru(12 iulie 2001)

poze noi la http://community.webshots.com/user/noracosmin

Postat

Merge si nu faza cu stinsul luminilor : al nostru se da jos din pat si e in stare sa "patruleze" prin intuneric !...Fireste ca ne temem sa nu care-cumva Doamne fereste ! sa se loveasca, impiedice...si vrem-nu-vrem aprindem lumina sau il "tinem" oarecum fortat in pat, factor declansator al tipetelor inerente, etc...

Partea buna este ca nu-i e frica de intuneric !

Monique

Postat

mai sunt de astia, hop si noi.

am patit prima data pe la 1 an, ne-am speriat, atat plingea ca ii venea sa vomite. am cam lasat dupa ea si rau am facut. eu cred cas fite de-a lor si ne terorizeaza. inca mai face cateodata, dar acum la 5 ani mai intelege si o pedepsesc (nu o las la desene 1 sapt) si sa vezi cum se potoleste.

eu cred ca al tau doarme cam tirziu seara. Andrada la 9 e in pat. Intotdeauna era la 9 in pat. De o jumatate de an nu mai doarme dupa amiaza, dar si cand dormea tot se culca devreme. Niciodata nu a stat peste ora 10. Eu cred ca somnul la copii e f. important, iar cel dinainte de 12 e cel mai bun. Dimineata la 7-8 e sus.

Daca iti doarme la amiaza incearca sa il scoti si sa-l culci la 9.

april&andrada[pup]

Postat

Ma inscriu in clubul parintilor ... Isterizati.

Cum procedam noi: cind plinge pentru ca ii refuzam ceva (plimbarea pe o masinuta prin casa, de pilda, exact la ora cind trebuie sa facem baita si nani), il iau in brate si incerc sa-l calmez "stie mama ca esti necajit, si eu as fi suparata daca as vrea sa fac ceva si nu as fi lasata, dar uite, acum facem nani, maine ne jucam iar, masinuta te asteapta, bla, bla, bla." Uneori, reusesc sa-l calmez, alteori criza de plins dureaza si 15-20 de minute. Important e ca nu ma las santajata de lacrimi si o tin pe-a mea. Altminteri, ma gindesc, va tine minte ca cedez la lacrimi si va proceda asa ori de cite ori va vrea sa obtina ceva.

Ma abtin sa nu ridic tonul la el, sa nu ma arat suparata. E greu..., dar incerc sa ramin calma si sa-i explic pe un ton blind, dar ferm, cum stau lucrurile.

Sper din tot sufletul ca nu e f.departe virsta la care copiii nostri vor deveni intelegatori!

"Nu exista dragoste.Exista doar dovezi de dragoste" Jean Cocteau

Postat

si puiul meu are 'crize de personalitate' dar in ultimul timp sint mai rare...acum are si 3 ani si 4 luni!

dupa fazele in care ma strofocam toata sa-i explic ca acum nu facem mai stiu eu ce tinea ea mortis si trebuia sa facem baie, nai sau ce mai era in program neavind nici un rezultat am adoptat alta tactica:o ignor sau ii explic ca daca plinge NU INTELEG ce spune deci nu o pot ajuta!a fost greu , dar credeti-ma a dat rezultate!

acum facem parca un teatru intreg daca ea incepe cu biziiala aia(cred ca o stiti toate)vreaaauuuuuu sa ma .......(deja cuvintele nu se mai inteleg coerent )si aici eu ma strimb si ...chiar nu inteleg, si o intreb in ce limba vorbeste...si...mai mult e joaca dar la ea merge!

se potoleste destul de repede!

daca nu,o ignor dar ii spun ca eu nu vorbesc cu 'oamenii' care pling din orice si care nu sint' intelegatori'

poate ca a mea fetita e mai mare dar ...

va pupacim cu drag,

Andreea si eu

http://community.webshots.com/user/gianinaalina
Postat

te inteleg perfect si te compatimesc totodata pen ca or sa mai dureze cam 6 luni chestiile astea .fiecare copil in parte are ceva care-l va potoli pana la urma dar pana descoperim inebunim noi de tot si ne punem intrebarea , oare cu ce gresim sau unde?

noi am trecut prin chestii similare si ajunsesem sa sun la psiholog penca nu mai stiam ce sa-i fac;fetita noastra care acum este mare,7 ani, avea mania daca pot s-o numesc asa sa se dezbrace de hainute si sa-si arunce pampersii de pe ea in disperarea noastre; pana cand intr-o zi ma-m hotarat sa o scot pe strada in pielea goala; fiind foarte frig afara s-a lecuit instant.

Postat

Da, ma insciu si eu in clubul parintilor "isterici".

Matei (2 ani si zece luni) se maraie de cate ori nu-i convine ceva sau vrea ceva: vreau aia, vreau ailalta, vreau sa... Am citit undeva ca acest comportament se numeste scancit si nu trebuie cu nici un chip sa cedezi in fata lui. Asa ca ii spun si eu ca nu inteleg ce spune daca se maraie atat...

E, si exemplu de isterie l-am avut chiar aseara. Ne uitam la televizor si el se tot invartea pe langa noi, jucandu-se cu bara de metal de la aspirator. Se punea pe spate si zicea ca "trage de fiare " (a vazut la cumnatul meu). Apoi a inceput sa loveasca cu ea obiectele din casa si apoi l-a lovit pe tati direct in fata (tati avea si ochelarii la ochi). Tati i-a dat doua la fund si i-a luat bara iar el a inceput sa urle. Urmarea, tati l-a dus la el in camera spunandu-i ca merge la olita si apoi la culcare iar el a inceput sa urle de pe olita (incercand sa se ridice, iar tati tinandu-l sa nu se ridice) si mai tare: "Mamiiiii, mamiiii" si sa planga cu zece randuri de lacrimi de ziceai ca-l taie cineva cu cutitul si trebuie sa ma duc sa-l scap. Cu greu s-a potolit, si numai dupa ce am venit eu la el in camera si a plecat tati. Cred ca adurat vreo zece minute criza...

M-am gandit ca era obosit ca era vreo 10 seara si o sa incerc sa-l culc mai devreme. Intr-adevar, cand sunt in criza nu poti sa le explici nimic; abia dupa ce se calmeaza poti dicuta cu copilul si sa incerci sa-i explici unde si ce a gresit.

Postat

OFFFFF,ca bun subiect .Avem si noi meciuri de genul asta cu sebi(2ani si 9 luni).acum chiar asta vrea sa vada casete video in care el este actorul principal si doamne fer sa nimeresti alta caseta decat cea pe care el vrea sa o vada.de cand merge la camin e si mai alintat si cu mult mai multe crize de personalitate pt ca si acolo toata lumea ii face mofturile.daca nu facem tot ce vrea incepe sa planga si sa dea din picioare ca vrea si vrea si daca tot nu executi iti mai trage si vreo doua cu piciorul sau cu pumnii si atunci spuneti-mi cat poti sa iti pastrezi calmul[bang][bang]

LORI si SEBI(21 IAN 2002)

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...