Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Lipsa de Calciu...cum o tratam?

Postări Recomandate

Postat

De cand ma stiu am avut probleme cu lipsa de calciu.

La un moment dat mai crescuse valoarea un pic, dar acum iar este sub limita minima.

Medicul de familie mi-a spus ca dupa 30 de ani nu prea mai este indicat tratament mai indelungat cu calciu pentru ca se depune unde nu trebuie. Singura solutie este sa port la mine in permanenta fiole cu Ca pentru eventuale caderi.

Totusi....

Cine mai are astfel de probleme si cum le-a rezolvat?

Mirela, mamica lui Andrei

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

exista un medicament, A4 parca se chema,se ia sub forma de picaturi. faci o cura de calciu, de max 2 saptmani si apoi iei medicamentul ala pt fixarea calciului.

chestia asta se face de max 2 ori pe an si esti ok!!

Postat

Trebuie avuta multa grija cu administrarea calciului pt. ca asa cum ai spus se poate depune pe unde nu trebuie si poti mai mult sa strici decat sa faci bine.

Ia in fiecare luna timp de zece zile Ca+D.

lory

Postat

surse naturale si foarte sanatoase de calciu sunt germenii de grau, semintele de susan crude, lactatele, caise uscate ... de asemnea e foarte util un regim bogat in cruditati si fara carne (daca poti)...

... am citit intr-o carte de nutritie scrisa de doi medici ca lipsa de calciu este des intalnita in tarile dezvoltate si se asociaza cu consumul prea mare de proteine ( in special carne)... era chiar un paradox ca populatia care primea prin alimentatie mult calciu ajungea la carente iar cei din tarile mai sarace nu aveau astfel de probleme... autorii explicau si cauza acestui paradox: neutralizarea acizilor rezultati in urma consumului de carne se face cu ajutorul calciului ... de aici deficitul ...

Postat
Inainte de cura cu calciu, este bine sa faci o cura cu magneziu, deoarece carenta de magneziu impiedica fixarea calciului. Deci, 2 sapt. magneziu cu B6, de trei ori pe zi, iar apoi doua sapt. calciu cu D3, tot de trei ori pe zi. Timp de 3 luni e cel mai bine. Si totusi nu cred ca pana pe la 40 de ani se depunde de aiurea. Organismele noastre sunt mai tinere acum la 30 de ani, decat in urma cu 40-50 de ani.
Postat

Multumesc mult.

Si ce fel de Calciu sa iau? Pastile sau fiole? Care-i mai bun?

Cel efervescent am auzit ca se elimina foarte repede.

Mirela, mamica lui Andrei

Postat

O doctorita care imi recomanda calciu inca de cand eram copil mi-a spus un secret . Calciul se ia doar in lunile cu litera " r" , adica : ianuarie, februarie, martie, aprilie....septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie. Ideea e ca aceastea sint considerate lunile reci , si calciul nu se va depune aiurea. Cel mai repede asimilabil este calciul facut intravenos, dar aveti mare grija cine vi-l face , ca trebuie injectat foarte usor , altfel duce la lesin. Fiolele de calciu luate pe gura nu se asimileaza , acestea sint doar pentru nevoie , cand aveti o cadere de calciu si o luati imediat oriunde va aflati . Iar pastilele , fiecare le asimileaza in functie de organism.Un exemplu este nepotica mea care maninca mult lapte , de nu stiu cate ori pe zi, ia si pastile de calciu si totusi e la limita mereu.

"Plangi cu sufletul, fara a ti se umezi ochii. Razi pentru a putea reusi. Iubeste pentru a-ti putea umple inima cu adevarata dragoste. E tot ce-ti trebuie pentru a putea fi fericit."

Mihaela

Postat

reteta mea pentru lipsa de calciu: nici o masa fara lactate. multe lactate: lapte, cascaval mai ales, si in fiecare zi o activia cu musli. foarte buna. eu nu prea inghit iaurturile (ma deranjeaza la stomac) dar de cand am descoperit activia, ma simt mult mai bine.

gen, mamica doar de [bicla] marius

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...