Mik Postat Noiembrie 5, 2004 Raport Postat Noiembrie 5, 2004 Dragelor, Ce-ar fi daca in fiecare zi cu Sfintzi cineva ne-ar spune ce Sfint/Sfinta sarbatorim. O intrebare foarte concreta : cind cade Sf. Rodica (aparea demult tare in calendar la inceput de noiembrie, da nu stiu cind) ? Mersic. Mik.
ralucami Postat Noiembrie 5, 2004 Raport Postat Noiembrie 5, 2004 Mik uite aici un calendar crestin-ortodex pe luna Noiembrie. http://www.calendarortodox.ro/noiembrie.php Sfanta Rodica eu nu am vazut-o in calendar! Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
adda Postat Noiembrie 5, 2004 Raport Postat Noiembrie 5, 2004 Nici eu nu stiu sa fi vazut vreodata Sf. Rodica in calendarul ortodox...insa te cred cand spui ca ai vazut-o in calendarul lunii noiembrie...de ce zic asta: intre 1999-2001 in calendarul lunii decembrie (mai exact, pe 3 dec) era Sf. Anghel...acum nu mai este...de ce oare? Si era asa bucuroasa mama mea ca are si ea sfant (o cheama Angelica ) "Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede." - Confucius
Mik Postat Noiembrie 5, 2004 Autor Raport Postat Noiembrie 5, 2004 Cu Sf. Rodica e o problema, o stiam in calendar acum vreo 20-25 de ani ca un sfint minor si apoi intr-un an a disparut complet si definitiv. E musai sa-mi aduc aminte caci pe surioara mea o cheama Rodica si de ziua ei in august am uitat sa o felicit si s-a suparat ! Din amintirile mele foarte vagi era cu 2 zile inainte sau dupa (?) de Sf. Mihail si Gavril. Mersi de calendar Raluca. Deci azi sarbatorim : Teofil, Timotei si Silvan. La multi ani ! Mik.
Dana P Postat Noiembrie 5, 2004 Raport Postat Noiembrie 5, 2004 Poate se serbeaza de Sf. Rodeon care e pe 10 noiembrie: http://users.pcnet.ro/serbanvoda/ dana
acina Postat Noiembrie 12, 2004 Raport Postat Noiembrie 12, 2004 Apropos de sfinti si calendare stie cineva cand va fi pastele in 2005? Anca
liliprejbeanu Postat Noiembrie 12, 2004 Raport Postat Noiembrie 12, 2004 acina draga, nu stiu data exacta cand pica Pastele in 2005 dar sigur va fi duminica ! Mik Noi am propus preotului de biserica (ortodoxa din Grenoble) sa ne spuna din când in când, câte ceva despre sfiintii pe care ii celebram. Sincer cum ziceai si tu nu prea stim mare lucru despre ei si de ce au ajuns in calendar. Sigur este ca nu i-au pus pe calendar doar sa ne miram de ei. Vrem sa lansam chiar o 'Foie romaneasca' (electronica) pe acesata tema ca sa ne mai luminam spiritele. [flo]Liliana
Catalin Postat Noiembrie 12, 2004 Raport Postat Noiembrie 12, 2004 quote:Originally posted by acinaApropos de sfinti si calendare stie cineva cand va fi pastele in 2005?Ancaid="quote">id="quote">La anul Pastele este in ziua de 1 mai.CatalinThink pink!id="size1">
Leditia Postat Noiembrie 12, 2004 Raport Postat Noiembrie 12, 2004 Pt Catalin Esti sigur ca Pastele anul viitor pica de 1 mai?Pt ca noi vrem sa ne cununam religios inainte de Postul Pastelui(suntem casatoriti legal de 4 ani si jumate) si nu putem stabili o data si nici nasilor nu le putem comunica nici o data ,fie ea si aproximativa,pt ca nu stim cum pica Pastele.Am cautat si pe net,dar n-am gasit nimic. Multumesc mult pt timpul acordat. Leditia.
Postări Recomandate
Arhivat
Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.