otau Postat Noiembrie 5, 2004 Raport Postat Noiembrie 5, 2004 Am o stiuca destul de mare (cred ca are 3 kg). Ce fac cu ea ? Cum o pregatesc? Stiu ca are o multime de oase. Dati-mi idei, va rog! Aurora, mami lui Vladut (6 ani)
Cat Postat Noiembrie 5, 2004 Raport Postat Noiembrie 5, 2004 Stiuca umpluta Ingrediente: 1 kg. stiuca, o felie piine alba, 1/2 pahar ulei, 2 oua, patrunjel verde, 1 buc. morcov, 1 buc. ceapa, 4 buc. cartofi de marime potrivita, 2 litri apa Mod de preparare: Se curata stiuca, se scoate cu atentie pielea, se spala, se freaca usor cu sare si se pune deoparte. Carnea se ia de pe oase, se trece prin masina de tocat impreuna cu miez de piine alba, muiat in lapte si stors. Umplutura se freaca cu ulei, se adauga 2 oua, patrunjel verde tocat marunt, piper si sare. Pielea se stoarce bine, apoi se umple cu umplutura si se da forma de stiuca. Se coase si se pune la fiert in apa putin sarata, impreuna cu zarzavat, cartofi si oasele de peste. Cind pestele este gata, se pune pe platou, se toarna pe deasupra zeama strecurata si se garniseste cu cartofi si morcovi fierti in zeama. Se serveste rece cu lamiie sau calda cu unt proaspat sau cu sos de rosii. Catrinel si Daria Maria http://community.webshots.com/user/daria_maria
Cat Postat Noiembrie 5, 2004 Raport Postat Noiembrie 5, 2004 Se poate pregati si la cuptor dupa aceeasi reteta pe care ti-am scris-o. Dupa ce se umple pestele se aseaza intr-o tava, se pun bucatele de unt si se da la cuptor. Se mai unge din cand in cand cu untul din tava. Se serveste calda cu lamaie. Pofta buna! Catrinel si Daria Maria http://community.webshots.com/user/daria_maria
Postări Recomandate
Arhivat
Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.