Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

E bine sa mearga radioul cand doarme?

Postări Recomandate

Postat

Eu am facut o greseala cu primul copil, doream liniste deplina, daca muscam si dintr-un cartof prajit, copilul se trezea.

Cu al 2 bb, am inceput direct, doarme in sufragerie, dau si aspiratorul si nu se scoala, nu-l feresc de nici o activitate ce include zgomot, si rezultatul este ca doarme neintrerupt si nimik nu-l deranjeaza. Am cumparat un radio ce are si diferite sunete ale naturii, eu prefer valurile marii. Seara la culcare, deschid radioul, ce-i in patutul lui (destul de tare dat)apoi pun bb-ul. Doarme dus.

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Eu am crescut-o pe Alexa (10 ani) cu radioul in dormitor din primele nopti acasa. Mergea si ziua si noaptea, nu tare dar era omniprezent. A capatat un somn adanc, nu se scula nici la zgomote mai puternice, puteam sa umblam prin camera linistiti, sa vorbim normal, nu se scula. Pe Ilinca am crescut-o altfel, intamplator nu mai avem radio in dormitor, asa ca Ilinca are un somn destul de usor, se trezeste si daca scartie putin parchetul, practic cand doarme ea nu prea putem intra in camera fara sa riscam sa o sculam. Daca suna telefonul, interfonul sau la usa... s-a dus somnul.

http://www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta

http://community.webshots.com/user/danaf123

Postat

Subscriu pt Radio Romantic!

Noi l-am incercat la plesneala, intr-un moment cand nu mai stiam cum sa-l linistim pe bebe, care incepuse sa se razvrateasca pe la 4 luni cand il culcam seara. Asa ca, o veioza mica aprinsa si Radioul deschis all night long, dat incetisor. Iar ziua, la fel, cu radioul dar ceva mai tare, si doarme baiatuuuuuu' nu are treaba. Chiar si dr-itza pediatra ne-a sfatuit ca sa il obisnuim asa, caci daca doarme in liniste deplina va fi si ca adult foarte sensibil la zgomote si-i va fi greu sa decupleze si sa adoarma daca nu are conditiile propice cu care a fost obisnuit de mic. (de ex eu, pe care mama m-a tinut de la varste de cateva luni cu radioul deschis, si pe vremea aceea mai mult se vorbea la radio decat se asculta muzica, acum cand sunt ditai fimieia, daca mi-e somn, iti adorm si pe boxa in discoteca [:D]).

Sanatate, ca-i mai buna decat toate!

Dana - mama lu' Radu Stefan

Poze la: http://community.webshots.com/user/danateu

Postat

Eu sunt de alta parere:

Liniste deplina oricum nu este, doar in cazul in acre locuiti undeva intr-o zona izolata.

Daca muzica, atent selectata, ar putea avea un efect linistitor, vocile de la radio, sunt percepute de creierul copilului ca un zgomot alandala.

In plus, exista acea parte a creierului - subconstientul - care inregistreaza toate zgomotele si sunetele, dar intr-un mod aleator; apoi le scoate din "memorie" in momente total nepotrivite. Asa se explica spaimele si cosmarele la copii.

O ora de somn in timpul zilei, pentru un copil de 6 luni mi se pare cam putin. Faptul ca se trezeste dupa 20-30min. dupa ce o pui in patut este explicabil, daca spui ca adoarme la supt. Creierasul ei inregistreaza urmatoarea imagine:" mama - imbratisare - caldura - siguranta". Dupa ce o pui in patut, corpul ei preia subtil alte senzatii, pe care le transmite catre creier astfel: "patut? - tare? -- rece? - singura? > nu seamana cu ceea ce m-a facut sa adorm > ma trezesc, poate se schimba ceva."

Fetita mea cea mica are acum 10luni. Pana pe la 5-6 luni adormea singura in patutul ei, apoi am fost nevoita sa o plimb in brate sau sa o adorm in pat langa mine. Acum fac la fel si se mai intampla sa se trezeasca si ea plingand in patutul ei, dar o iau de acolo si o pun din nou in patul meu, ma culc un pic langa ea pana se linisteste si adoarme la loc. Ii place sa-mi simta respiratia si sa se joace cu manutele in parul meu pana adoarme. Este o bucurie pe care nu o vom avea tot timpul, la fel ca si miracolul suptului. Cand nu am mai putut sa o alaptez, am simtit ca mi se sfasie sufletul - tanjeam dupa momentele acelea de apropiere intima dintre mine, ca mama, si copilasul meu.

De aceea asculta-ti instinctul matern - este cea mai sigura cale de a oferi copilului tau exact ce are nevoie. Nu-ti fa griji ca va deveni capricioasa, dimpotriva, atunci cand primeste dragostea si caldura materna, nu mai simte imperios nevoia de a-ti acapara atentia cu orice pret.

• 2 săptămâni mai târziu...
Postat

Si eu de cand am adus fetita din maternitate, in camera a fost in permanenta un radio deschis. Am incercat sa o invat cu zgomot ca sa nu mai tresara la orice miscare din camera sau de afara si a functionat intr-o oarecare masura.

Dar cu cit inainteaza in varsta programul somnului este mai redus. Este bine ca doarme totusi noaptea.

Diana[gravi]34sapt&Alexa[bibe]1an si 4luni

• 2 luni mai târziu...
Postat

Buna! Eu sunt Oana s isunt mama unei Botosici de 2 luni si jumatate! Pe mine vreau sa spun ca nu m-a invatat nimeni cum e bine si cum nu dar cat am fost in maternitate(am nascut la Giulesti)am stat si am observat ce se intampla la bebelusi in camera. Stiti poate ca toti bebei l aGiulesti stau intr-un salon mare unde din 3 in 3 ore te duci la alaptat. Ceea ce am observat acolo era ca in conditiile in care acolo suna tel, tipa vre-o asistenta, mergea radioul sau mai venea vre-o mamica sa-si vada copilul fetita mea nu parea deranjata.Asa ca atunci cand am adus-o acasa am lasat radioul sa mearga in permanenta ziua si pana pe la 11,30 seara. Ceea ce pot sa spun este ca Botosica mea doarme dusa chiar si atunci cand in camera cealalta pun aspiratorul.

[bum]

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...