Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ovulatie - da sau nu?

Postări Recomandate

Postat

Fetelor, am nevoie de o parere de la voi in legatura cu temperatura bazala.

Temperatura o iau de obicei in jurul orei 7 - 7,30 dimineata, dar cateodata o mai iau si in cursul zilei

ziua 8 - 36,8 (in cursul zilei)

9 - 36,7 (dimineata)- prestareid="red">

10 - 36, 5(dimineata)- mucus si dureri de spate

11 - 36,5 (dimineata)- mucus, prestareid="red">

12 - 36,5 (dimineata)- mucus

13 - 36,6 (dimineata)- mucus mai putin vizibil

- 36,8 (ora 11, eram tot in pat)

- in jurul orei 15 facut un test de ovulatie care a iesit

pozitiv - prestareid="red">

- noaptea am avut dureri de ovare

14 - 36,6 (dimineata) - mucus foarte putin vizibil -

prestareid="red">

- 37,1 (ora 16,00)- test ovulatie negativ

15 - 36,6

Astazi sunt in ziua 15 si nu stiu ce sa mai cred. Am sa mai fac si astazi un test de ovulatie dar sunt sigura ca o sa iasa negativ.

Am avut sau nu ovulatie?

Daca ma iau dupa temperatura NU, daca ma iau dupa testele de ovulatie DA.

Poate ma puteti lamuri si pe mine. Pot sa sper la ceva sau nu?

Deja sunt foarte descurajata si dezamagita. Duminica am plans, luni am plans, astazi de dimineata iar am plans. Sunt cam daramata. Niciodata nu am fost asa de pesimista. Parca ma doare sufletul ca nu se intampla nimic. De aproape doi ani incerc si nimic mai ales ca doctorii imi spun ca totul este in ordine si la mine si la consoarta.

Astep raspunsuri de la voi

Pupici

LilianaM

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

In primul rand incearca sa te calmezi, nu face deloc bine stresul.

In al doilea rand, parerea mea si dupa cate am citit si a multora, este sa te iei dupa testele de ovulatie, daca tot le-ai avut si le-ai facut, ca sunt mult mai concludente. In general lumea nu recurge la ele pentru ca in unele orase nu se gasesc, si in plus este o metoda mai scumpa.

Cu temperatura pot sa iti spun sigur ca din cate ai postat, neluand-o la aceeasi ora, nu te poti baza deloc pe ea. Si chiar daca o iei la aceeasi ora, dimineata, fara sa te misti din pat, tot pot fi alti factori care se interfereaza cu ea, gen mici raceli, nopti nedormite.

Poti citi despre acest subiect si la "Clinica Virtuala" 555-OB-GYN, din raspunsurile postate pentru altii.

Succes !

Postat

liliana, in primul rand trebuie a nu mai plangi asa fara rost, apoi sa mai citesti despre subictul asta. daca ai fi facut-o ai fi vazut ca temperatura poate sa creasca si la 2 zile DUPA ovulatie

si apoi, poate e o greseala importanta de tehnica

totul este in ordine si la mine si la consoartaid="red"> ?

adica, voi doua? [:I]

glumesc, cred ca iti dai seama nu?

Postat

Dandana, esti o figura ... m-ai facut, nu sa zambesc ci, sa pufnesc in ras de una singura cu toata supararea mea cu tot. Consoartaid="red"> mea adica sotu', ca doar el are cu ce sa presteze atunci cand i se spune.

Am mai citit pe forum si eu credeam ca atunci cand temperatura sare cu 2 gr se produse ovulatia. Eu sunt deja in ziua a 2-a de cand presupun ca am avut ovulatie (dupa testul de ovulatie facut in ziua 13)iar temperatura a ramas aceeasi de 36,6. Despre greseli tehnice nu stiu sa am. Analize bune (hormonale si HSG cu trompe permeabile, spermograma - normospermie), prestez constiincios de regula din 2 in doua zile (exceptie in fiecare zi cand presupun ca am ovulatie), folosesc pernuta, nu ma ridic din pat (decat dupa o ora, de cele mai multe ori stau in pat pana dimineata), nu ma spal dupa ce se executa prestarea si altceva nu mai stiu sa fac. Poate mai aveti sugestii, indrumari sau indicatii - spuneti-le aici pe toate, poate fac ceva gresit.

Sorina, am sa incerc sa ma relaxez dar imi este foarte greu. Gandul meu este numai la bb si de cele mai multe ori simt in suflet o mare greutate cand vad ca tot ce fac nu este bine si nu pot sa am si eu copilul meu.

Pupici

LilianaM

Postat

doamne cate am ajuns sa facem!

eu sunt convinsa ca psihicul conteaza mult! te vei enerva daca iti spun ceea ce deja ai citit de prea multe ori pe forum (asa gandeam si eu pana in august!) se intampla cand nu te astepti!

acum, dupa ce am ramas intr-o luna in care am prestat doar de 2 ori si atunci in afara perioadei logic bune, cand aveam dureri de la problemele mele, stiu sigur ca ceea ce conteaza este sa te relaxezi si sa nu te mai gandesti mereu la asta!

iar despre greselile de tehnica, ma refeream la consoarta [:D]

daca te mai fac sa razi iti spun ce greseala faceam eu pana sa intru si sa citesc pe forum. eram convinsa ca trebuie sa prestez dupa ovulatie, iti dai seama! socoteam eu frumusel, imi urmaream slabele intepaturi si... gata ma puneam pe treaba, dar nu chiar atunci ci dupa ce credeam eu ca a ajuns unde trebuie! da, mai si invatam!

de ce nu te duci tu la o monitorizare ecografica? e cumplit pt nervi si pierzi mult timp dar te convingi in legatura cu ovulatia. dupa aia vezi cum este cu testul postcoital. poate aici aveti probleme!

pupici sinu mai vorbesc cu tine daca plangi asa degeaba!

Postat

Cand am inceput sa fac analizele am facut cateva luni si monitorizare. Am avut si folicul de 23 si endometru de 10 si la ce mi-au folosit? La nimic. Dupa o jumatate de an de mers la cabinete, la ecografii, la "rastigneli" m-am decis sa iau o pauza mai prelungita si sa incetez cu termometre si eco si ... Am fost plecata in concedii, am prestat atat in tara cat si in strainate dar nu m-am ales decat cu placerea de a ma simtii bine. BB ioc!

Acum iar am intrat intr-o pasa in care le fac pe toate - termometru, teste ovulatie, urmarire mucus, urmarire calendar. Nasol.

De testul postcoital am auzit si cred ca ar trebui sa il fac.

Drept sa iti spun imi este groaza sa ma duc din nou si sa ma asez pe "bicicleta cu pedalele asezate in sus". Cih!

Iti multumesc pentru cele scrise, drept sa iti m-ai mai destins cu glumitele tale. Sar'mana dandana. Esti o dulce.

Pupici

LilianaM

Postat

Da si eu tot un test postcoital vroiam sa-ti sugerez. In rest lasa lacrimile si fii optimista ca asa vine bebe. Daca tu plangi nu faci nimic decat sa te amarasti. Uite intra la aspirante optimiste, acolo tocmai i s-a implinit visul unei optimiste care asteapta de 11 ani!

Curaj! [flo]

Andreea

Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

Postat

Ieri am mai facut un test de ovulatie si a iesit negativ, asa cum ma asteptam.

De dimineata mi-am luat temperatura si a crescut de la 36,6 la 36,8.

Dandana, daca poti sa ma indrumi unde as putea sa citesc despre cresterea temperaturii si la doua zile dupa ovulatie as fi fericita. Oare am sanse sa se prinda ceva? Cam la cate zile dupa ovulatie outul se "instaleaza" acolo unde trebuie si cam la cate zile as putea sa fac un test de sarcina?

Stiu ca pun niste intrebari cam tampite, stiu ca sunt prea nerabdatoare, dar la mine lucreaza piticutul rau de tot.

LilianaM

Postat

offfff.....cat te pot intelege....si eu sunt la fel.....doamne ce ghinion!

ce este testul postcoital si unde se face?

eu niciodata nu am facut test de ovulatie.....sunt f suparata ca nu reusesc.

Postat

Dragele mele colege de "optimism",

Ma bag si eu in discutie desi nu vreau sa zic ca le stiu pe toate. Doar ca am tot citit prin carti de fiziologie cum sta treaba si vreau sa va spun si voua cateva "sugestii"

Pentru a obtine informatii cat de cat mai precise despre momentul ovulatiei, prin metoda temperaturii trebuie sa faceti un grafic compet! timp de cateva luni. Daca suprapuneti aceste grafice lunare puteti sa apreciati aproximatriv cad are loc ovulatia. DAR daca aveti un ciclu neregulat (char cu 2 zile diferenta) ce poate sa rezulte??-NIMIC.Pe de alta partetemperatura bazala poate sa fie influentata de foarte multi factori interni sau externi. Asa ca putine pot sa aiba o informatie clara din metoda asta. Si este si foarte STRESDANTA!!![bang][bang][bang]

Ce mAi vreau sa va spun este ca lichidul seminal si

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...