Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ovulatie - da sau nu?

Postări Recomandate

Postat

MRL, mergi la site-ul: www.fertilityfriend.com

Acolo te poti inregistra (pe gratis) si introduce datele tale si ei iti fac un grafic si iti spun cand ai ovulat. E un site bun cu multe explicatii si cred ca ti-ar fi util.

Ce intelegi prin test de ovulatie pozitiv? Eu m-am pacalit de cateva ori....in sensul ca vedeam o linie acolo si credeam ca ovulez. Adevarul e altul, spre deosebire de testul de sarcina conteaza intensitatea liniei...daca este de aceasi culoare cu cea de control, sau mai colorata, abia atunci e testul pozitiv. Si apoi ar trebui sa faci testul de ovulatie mereu la aceasi ora a zilei. Cateva zile la rand. Si nu la prima urina. Parerea consumatorilor asupra testelor de ovulatie este contradictorie.

Eu am inceput cu o pierdere de sarcina, cand am ramas insarcinata imediat, prima luna de prestare...acum ma chinui si eu cu tabele si grafice si alte minuni...dar sunt relaxata. Ai citit si tu ca sansele sunt de 20% sa ramai insarcinata, da-ti ragaz si spera...ce rezolvi devenind emotiva? SI apoi e prematur sa disperi....ai timp sa o faci cand iti vine ciclul (daca iti vine). Fruntea sus...si ai incredere, relaxeaza-te. Uneori nu iese cum vrem noi, cand vrem noi...dar iese cand vrea D-zeu. Ai incredere in el ca stie ce e mai bine pt fiecare.

Si revenind la temperaturile tale....in acel site fertilityfriend zice asa...nu poti stii daca ai avut ovulatia decat daca temperatura se mentine ridicata 3-5 zile la rand...deci eu zic sa prestezi in continuare, nu se stie de unde sare iepurele.

Eu una as recomanda la toate de aici..termometrele in grade Farenheit. Sunt mai concludente, acum nu stiu cat se gasesc in Romania.

Iti tin pumnii si sa vezi cum ai sa ne anunti vesti bune luna asta.

Multa bafta!!!

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Ma bag si eu putin in vorba: pai mai fetelor, prestarile n-ar trebui sa aiba loc din 2 in 2 zile inainte si dupa (presupusa) ovulatie??? adica mai precis, incepand cu ziua 9 a CM pana cand va tin macaroanele! ca sa aiba timp gigeii sa se maturizeze, de-ai zic de 2 zile! asa mi-a zis si profu' Marinescu clar, din 2 in 2 zile! oare am inteles eu gresit???

Astery

Postat

Scuze ca am avut probleme cu calculatorul si am intrerupt mesajul la mijloc

DECI doream sa zic ca lichidul seminal cu [gica][gica]are nevoie de 72 de ore sa se refaca dar [gica]traiesc in trompele uterine 4-5 zile. Asa ca daca facati [sex]in fiecare in perioada fertila practic scadeti sansele de a avea loc fecundarea din cauza ca sperma nu este in "cea mai buna forma".

Cel mai bine este ,din pacate, sa faceti monitorizarea foliculului ovarian. Daca aveti un ciclu mai scurt cam in ziua 10. DAca este un ciclu mai lung va ghidati dupa marimea primei masuratori (foliculul creste cu 1-1.5 mm/zi).Si daca mai utilizati si un test de ovulatie va poate ajuta pt ca el este pozitiv in perioada fertila. Si mai este o treaba importanta. Si ovulul daca este eliminat traieste 2 zile asa ca nu va opriti si continuati cu[xinpat].

Si nu mai faceti atatea CALCULE!!! Ca strica la frumusete si apoi o sa avem niste gravidute urate.

Daca sunt asa bun lup moralist mie de ce nu-mi iese[xx(]???

Dar ieri am fost la medic si am un folicul de 15 mm in ziua 11[batetoba][majoreta]

Oare iese ceva???

Va pup pe toate si sa trecem in curand la [gravi]

Lia

Postat

Fetelor, sunteti minunate! Ma bucur ca am primit atat de multa informatie despre unele lucruri neclare pentru mine!

Va multumesc tuturor [flo][flo][flo]

Mi-am facut grafice de temperatura acum 1 an jumatate timp de 8 luni. Am facut si monitorizari si nu am obtinut nimic, chiar daca totul era in regula. Mi-am zis sa stau relaxata si sa termin cu masuratorile dar am avut acelasi rezultat, nimic.

Luna asta am inceput cu testele de ovulatie si cu masurarea temperaturii sa vad daca obtin ceva. Ramane de vazut!

Testele de ovulatie le-am facut numai dupa amiaza iar cu 2 ore inainte reduceam foarte mult consumul de lichide. Din cele trei teste folosite unul singur a fost pozitiv pentru ca cele doua liniute aveau aceeasi culoare.

Tot pe forum am citit ca daca testul de ovulatie este pozitiv atunci ovulatia o sa aiba loc in urmatoarele 24-36 de ore. Si eu care credeam ca daca testul este pozitiv are loc si ovulatia... of,nestiutoare mai sunt ....

Sper sa fie bine pentru toate fetele care asteapta bb, sper ca toate sa asteptam mai mult de 9 luni sa vina uratii de rushi.

Sa dea bunul Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toate cu bebelusi.

Va pup pe toate si sa ne tinem pumnii sa fie testele pozitive!

LilianaM

Postat

Fetelor va ziceam ieri ca marti am fost la medic si mi-a zis ca am un folicul de 15mm in ziua 11.

Ei azi am fost din nou si[bis][bis][bis]ovulatia a avut loc azi noapte!!! DEci la 13 zile!!! Dar medicul a zis ca este OK se poate intampla si este normal. Am vazut la eco si mica hemoragie care se produce pe ovar si corpul galben.

Am vrut sa va zic ca este cea mai sigura metoda cu eco vaginal.

Asa ca in seara asta program artistic[8**][ispita][pathot][sex][xinpat][xinpat] ca poate iese ceva....

VA tin pumnii la toate sa aveti cate un cadou special de Craciun si daca nu nu disperam.

Lia

Postat

Liadi, BAFTA!!! sa fie cu noroc.

fetelor si eu am citit ca din doua in doua zile trebuie, apoi am citit ca de cate ori mai des, cu atat mai bine.

eu cred ca de fapt nimeni nu stie adevarul.

va tin pumnii la toate, sa ne regasim la mamici in curand

[cheers]

Postat

liadiid="red">da-i bice, nu pierde vremea.

Era bine daca ai fi [xinpat] si inainte de momentul ovulatiei.

Tinem pumnii sa iasa bine!

LilianaM

Postat

Dragele mele va multumesc pt. urari si va doresc la fel.

Trebuie sa va spun ca p[t. mine a fost emotionant si socant sa aflu ziua exacta a ovulatiei.

Felicityid="red">multumesc mult de urari si tie la fel!!![pup]

Lilianaid="red">ai dreptate dar sotul meu era in delegatie si nici nu m-am gandit ca o sa explodeze asa de repede. Oricum noroc ca s-a intors la timp (ca 2 zile este viu si bantuie prin trompa sa gaseasca un [gica]) asa ca sper sa iasa ceva din trebusoara asta.

Va pup si la gravidute cu noi (am devenit imperativa!!!)

Lia

Postat

Draga Dandanaid="red">,

Stiu ce zici si de fapt in ce carti de fiziologie am citit eu cea mai mare sansa de reusita este in primele sase ore de la ovulatie! Din pacate la prima masuratoare aveam 15mm(marti) si joi era deja spart si medicul mi-a spus ca s-a intamplat in noatea de miercuri spre joi. Si noi deabia joi seara am trecut la fapte. asta pt. ca sotul meu atunci a venit din delegatie iar eu chiar am plecat mai repede de la seviciu. Acum??? sper sa nu fie pre tarziu. Acum sunt foarte atenta la orice simptome dar este prea devreme. Dar ce functioneaza logica?? NU!

Va pup pe toate Lia

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...