Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

sarcina extrauterina

Postări Recomandate

Postat

Puteti sa-mi spuneti care sint simptomele in cazul unei sarcini extrauterine?Cit de repede se recunoaste?Care sint urmarile?O sa-mi extirpe o trompa si un ovar?

Simt ca innebunesc.Va rog lamuriti-ma si pe mine.

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Dar de unde stii ca e extrauterina?

Din cate am citit si eu pe aici, simptome nu prea sunt decat cele normale de sarcina, s-ar putea sa te doara, insa si la o sracina normala doare burtica.

De diagnosticat se poate destul de repede, la un control pe masa si eventual la ecograf. Trompa nu se extirpa decat daca sarcina e mare si ajunge sa se dezvolte ata incat sa faca rupturi ale trompei. Despre ovar nici atat n-am auzit sa se extirpe.

Dar tine cont ca eu iti spun din ceea ce am retinut eu din cele citite pe forum.

Trebuie mai intai sa fii sigura ca e extrauterina, deci mergi la medic, ii spui ce teama ai si iti va spune cum e.

Numai bine si sa speram ca te inseli, si sa fie o sarcina normala.

GabrielaHope si bebitza din burtica!!! DPN 18 Martie [gravi]

"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

Postat

Sheherezada in cate saptamani esti insarcinata? Poate este sarcina prea mica si nu se vede si atunci medicul a presupus ca este extrauterina (SEU). Mai bine mai asteapta cateva zile si mergi iar sa-ti faci o ecografie sau daca esti din Bucuresti fa testul de sarcina din sange (beta HCG-ul). In tr-o sarcina normala acesta trebuie nu numai sa creasca ci sa se dubleze odata la 2-3 zile. Daca este SEU se observa ca aceasta valoare creste dar intr-o proportie mai mica, adica nu se dubleaza. Asa vezi cel mai bine daca este vorba despre o sarcina normala sau o extrauterina.

Eu am trecut printr-o SEU acum 1 1/2 ani si testele de sarcina obisnuite, gen Barza, mi-au iesit pozitive. Chiar erau din ce in ce mai rosii de la un test la altul. Abia in saptamana a9a de sarcina m-au apucat niste dureri ingrozitoare si o sangerare maro si asa am ajuns la medic. Pe vremea aceea nu stiam de betaHCG dar mie, fiind sarcina mai avansata, au reusit sa mi-o depisteze la eco. Asa ca am intrat de urgenta in operatie.

Totusi eu ti-as recomanda sa faci acea analiza de sange (beta HCG-ul) si apoi si o ecografie ca poate nu este cazul sa te sperii inca. Dar totusi mergi destul de repede pentru ca daca, intr-adevar este vorba de o SEU, atunci acum iti poate administra o injectie prin care se elimina extrauterina si scapi fara interventie chirurgicala.

Sanatate multa

"ingerasele" 32+ saptamani DPN 31.12.04

Dr. Ion Ionut - Giulesti

Ingerasele pozate

Postat

Am facut doua ecografii si doctorul a zis ca nu se vede nimic in uter.M-a si consultat pe masa si tot nimic.Insarcinata sunt pentru ca si testele mi-au iesit pozitive si ciclul nu mi-a venit inca si temperatura se mentine ridicata (37,1-37,2).

Da nu stiti la cit timp se vede bb la ecograf?Eu incerc sa-mi spun ca inca nu a trecut suficient timp si nu are ce sa se vada inca!Practic e abia a sasea zi de intirziere.

Mereu alaturi de voi.

sheherezada

Postat

Sheherezada mie mi se pare cam devreme pentru a se vedea embrionul la ecografie, poate ai avut ovulatia mai tarziu si atunci inca nu este vizibil. Dar analiza de care vorbeam eu nu ai unde sa o faci? Asta ar fi cea mai buna solutie, daca nu mai asteapta putin si mai faci o eco mai incolo.

Dr. Ion Ionut - Giulesti

Ingerasele pozate

Postat

ingerasuid="blue"> nu mi-am facut inca analiza la singe.O sa ma duc maine dimineata.Da imi spui inca o data cum se numeste?

Multumesc.

sheherezada

Postat

cere si parerea Catalinei , "cataghe" pe forum.

cred ca o sa fie o opinie avizata , dar cu dezavantajele de a da un sfat doar online.

succes!

Once a grump, always a grump

Postat

Sheherezada analiza se cheama Beta-hcg(Hormon corionic gonadotropinic) si se refera la depistarea acestui hormon in sange. El apare numai in cazul unei sarcini. Dar trebuie sa o repeti analiza cam dupa 2-3 zile din nou, ca sa vezi daca a crescut putin (cazul SEU) sau s-a dublat.

Analiza stiu ca o poti face si la clinici particulare gen Medsana (ai rezultatul in aceeasi zi dar este mai scump) sau Medicover (mai ieftin dar rezultatul il ai in 2-3 zile pentru fiecare recoltare). Acum depinde si de cat de urgent este totul dar, cel mai bine, suna la ei si te interesezi exact de tarife si rezultate.

Dr. Ion Ionut - Giulesti

Ingerasele pozate

Postat

ingerasuid="blue"> multumesc pentru raspunsuri.O sa incerc toate variantele.Sper sa dea dumnezeu sa fie bine.Maine seara mai fac un ecograf.

Mereu alaturi de voi.

sheherezada

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...