MRL Postat Noiembrie 9, 2004 Raport Postat Noiembrie 9, 2004 Vreau sa imi cumpar o masina noua in rate si nu stiu cum este mai bine. Sa o cumpar ca persoana fizica sau in leasing? Masina care o am acum am cumparat-o in rate si am platit destul de mult. Am auzit ca in leasing platesti cam cu 20% mai putin, depasind cu putin valoarea CIP a masinii. Daca cineva are masina cumparata in leasing poate imi spune daca merita sau nu. LilianaM
Dana_ Postat Noiembrie 9, 2004 Raport Postat Noiembrie 9, 2004 Daca ai toti banii ,mai bine o cumperi cu banii jos. Nu cred ca iesi mai bine cu leasing-ul. Noi ne-am interesat pt o masina din 2002 si prin leasing plateam mai mult . Poate la masini noi e diferit...nu stiu. Dana&bb Andy(1 an si 8 luni) http://community.webshots.com/user/danaiakob
ana-oana Postat Noiembrie 9, 2004 Raport Postat Noiembrie 9, 2004 cu leasingul "iesi" mai bine daca ai firma, in sensul ca CIP inseamna fara TVA si taxe (daca e facuta in afara UE). TVA si taxele le treci pe cheltuieli. iar accizele se platesc la rata reziduala, adica inseamna 20% fata de situatia in care ai cumpara=o cu banii jos (in acest caz platesti accizele integral). daca vrei sa-ti iei o masina in leasing te sfatuiesc sa te grabesti pentru ca dupa 1 ianuarie nu va mai fi nici un fel de facilitate pt firme. pt persoane fizice nu e nici o sfaraiala cu leasingul sau ratele. (doar ca nu dai banii gramada) O. [flo] Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost. Nicolae IORGA
tata lu Toma Postat Noiembrie 9, 2004 Raport Postat Noiembrie 9, 2004 Nu prea inteleg ce vrei sa spui cu " ca persoana fizica sau leasing" ... Exista atat credit bancar cat si leasing pentru persoana fizica. Daca masina este produsa in afara UE si are, deci, taxe vamale (30%)atunci leasing-ul este mult mai avantajos pentru ca scapi de o parte a taxelor vamale care nu se mai platesc decat la valoarea reziduala. Pe site-urile comerciantilor de masini gasesti atat calculatoare de leasing cat si de credite bancare asa ca poti vedea exact costurile fiecarei variante de finantare vlad
MRL Postat Noiembrie 9, 2004 Autor Raport Postat Noiembrie 9, 2004 Multumesc pentru raspunsuri. Acum am inteles cum sta treaba. O zi buna tuturor! LilianaM
Mickyyy Postat Noiembrie 9, 2004 Raport Postat Noiembrie 9, 2004 MRL, eu lucrez la o firma de leasing. Exact cum ti-au raspuns si ceilalti inainte, daca masina e produsa in afara UE atunci taxele vamale sunt destul de mari si merita leasingul pentru ca vei plati taxele la finalul contractului si la 20% din valoarea masinii (dar n-are sens sa il faci pe persoana fizica daca ai posibilitatea sa-l faci pe firma pentru ca in cel de-al doilea caz iti poti deduce TVA-ul). Dar in general dobanda la leasing este destul de mare (la un credit in valuta e cam 8-9% in timp ce la leasing e in general in jur de 15%, plus minus depinde de firma de la care iei banii). Asa ca leasingul e mai scump decat ratele, desi teoretic ai avantajul ca pe parcursul contractului sa returnezi masina si sa iei alta noua in loc, recalculandu-se sumele deja achitate (dar de la firma la firma recalcularea difera si de multe ori nu merita, cel putin in Romania leasingul nu-i ceea ce-i in afara).id="purple">id="Comic Sans MS"> Mickyyyid="red"> si [copil] Malina Ioanaid="purple"> (31.03.2004) [foto] Album Malina & Povestea nasterii id="left">
Postări Recomandate
Arhivat
Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.