Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Masina cumparata in leasing - da/nu?

MRL

Postări Recomandate

Postat

Vreau sa imi cumpar o masina noua in rate si nu stiu cum este mai bine. Sa o cumpar ca persoana fizica sau in leasing? Masina care o am acum am cumparat-o in rate si am platit destul de mult.

Am auzit ca in leasing platesti cam cu 20% mai putin, depasind cu putin valoarea CIP a masinii. Daca cineva are masina cumparata in leasing poate imi spune daca merita sau nu.

LilianaM

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

cu leasingul "iesi" mai bine daca ai firma, in sensul ca CIP inseamna fara TVA si taxe (daca e facuta in afara UE). TVA si taxele le treci pe cheltuieli. iar accizele se platesc la rata reziduala, adica inseamna 20% fata de situatia in care ai cumpara=o cu banii jos (in acest caz platesti accizele integral).

daca vrei sa-ti iei o masina in leasing te sfatuiesc sa te grabesti pentru ca dupa 1 ianuarie nu va mai fi nici un fel de facilitate pt firme.

pt persoane fizice nu e nici o sfaraiala cu leasingul sau ratele. (doar ca nu dai banii gramada)

O. [flo]

Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.

Nicolae IORGA

Postat

Nu prea inteleg ce vrei sa spui cu " ca persoana fizica sau leasing" ...

Exista atat credit bancar cat si leasing pentru persoana fizica.

Daca masina este produsa in afara UE si are, deci, taxe vamale (30%)atunci leasing-ul este mult mai avantajos pentru ca scapi de o parte a taxelor vamale care nu se mai platesc decat la valoarea reziduala.

Pe site-urile comerciantilor de masini gasesti atat calculatoare de leasing cat si de credite bancare asa ca poti vedea exact costurile fiecarei variante de finantare

vlad

Postat

MRL, eu lucrez la o firma de leasing. Exact cum ti-au raspuns si ceilalti inainte, daca masina e produsa in afara UE atunci taxele vamale sunt destul de mari si merita leasingul pentru ca vei plati taxele la finalul contractului si la 20% din valoarea masinii (dar n-are sens sa il faci pe persoana fizica daca ai posibilitatea sa-l faci pe firma pentru ca in cel de-al doilea caz iti poti deduce TVA-ul).

Dar in general dobanda la leasing este destul de mare (la un credit in valuta e cam 8-9% in timp ce la leasing e in general in jur de 15%, plus minus depinde de firma de la care iei banii). Asa ca leasingul e mai scump decat ratele, desi teoretic ai avantajul ca pe parcursul contractului sa returnezi masina si sa iei alta noua in loc, recalculandu-se sumele deja achitate (dar de la firma la firma recalcularea difera si de multe ori nu merita, cel putin in Romania leasingul nu-i ceea ce-i in afara).id="purple">id="Comic Sans MS">

Mickyyyid="red">[mamica] si [copil] Malina Ioanaid="purple"> (31.03.2004)

id="left">

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...