Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

CIC 2 consecutiv dupa CIC 1 ?

mihaelacostea

Postări Recomandate

Postat

Buna ! V-as ruga sa ma lamuriti in urmatoarea problema : In prezent sunt in CIC pentru primul copil care a implinit un an in data de 24 Octombrie 2004 si sunt insarcinata cu al doilea copil care urmeaza sa se la sfarsitul lunii Decembrie sau la inceputul lunii Ianuarie 2005.

Intrebarea mea este daca am dreptul, dupa nasterea celui de-al doilea copil, la CIC, 2 ani, la fel ca si in cazul primului, sau doar raman sa termin perioada de CIC care se cuvine pentru primul copil si atat ? Ce parere aveti ? Cum trebuie procedat ?

Va multumesc, Mihaela.

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat
Am citit de curand ca se renunta la primul CIC si se acorda CIC pt cresterea celui de al 2 copil dupa efectuarea celor 42 zile de lauzie dupa nastere, nu stiu exact textul dar poate maine iti spun exact
Postat
Daca dupa expirarea celor 42 de zile de postnatal obligatorii indeplinesti conditiile legii pt CIC 2 atunci raspunsul este afirmativ. Din ceea ce scrii tu raspunsul este cert: DA
Postat

scuze, am vrut sa spun o rautate si .... s-a dus

sa revin! ai dreptul la cic pt al doilea copil. daca cauti prin arhiva vei vedea acest raspuns la intrebari similare

nu ramane decat sa calculezi cum este mai avantajos pt tine:

- daca acum iei mai putin de 6.5 mil sau 7 si ceva cat probabil

va fi de la anul, renunti la primul cic si il iei pe al doilea imediat ce trece perioada de 42 de zile de la nastere

- daca iei mai mult, astepti sa se termine primul cic si il iei pe al doilea

te rog sa ma crezi ca nu stiu cum este cu cele 42 de zile in al doilea caz! am recitit cu atentie legea si, surpriza!, aparent nu poti lua cic decat daca faci 42 zile de postnatal

adica daca eu NU VREAU postnatal imediat dupa ce am nascut si cer cic la un an de la nastere cand nu mai pot sa iau postnatal, nu pot sa iau nici cic. ceva e putred aici!

alte pareri? despre situatia in care se solicita cic, dupa ce au trecut mai mult de 42 zile de la nastere dar NU s-au efectuat zilele de postnatal din diverse motive, cel mai evident fiind un alt cic, dar posibil sa inventam si alte scenarii (mama "sarita" care nu vrea medical, mama care avea bani si nu a avut chef de medical etc)

Postat

Depinde cum e mai rentabil :Daca CIC 1 e peste mult peste 6,5mil atunci este mai rentabil sa ramai pana la final (2 ani) in Cic 1, dupa care poti efectua 126 zile de condediu de maternitate si apoi sa ceri CIC 2 pentru al doilea copilas pana ce acesta va implini 2 ani.

Acesta e o varianta care nu s-a expus aici.

Oana cu puiutii Vladut & Cristina

Postat
va rog mult, lamuriti-ma si pe mine. eu de cativa ani sunt tot in CIC, intai cu primul copil, acum cu al doilea pana in mai 2005. urmeaza sa-l nasc pe al treilea in ianuarie 2005 si as vrea sa stiu daca sunt obligata sa renunt la CIC2 ca sa iau postnatalul, sau pot continua cu CIC2 pana in mai si abia atunci sa trec in CIC3. eu as prefera sa termin CIC2, dar nu stiu daca se poate. si daca se poate, ati putea sa-mi spuneti concret in ce lege scrie asta, sa nu am probleme cu cei de la personal?multumesc mult
Postat

ohaulica, uiti un lucru esential, cele 126 de zile sau chiar si numai cela 42 de care are nevoie se dau PE BAZA CERTIFICATULUI MEDICAL, care nu poate fi eliberat pt o femeie care A NASCUT IN URMA CU UN AN

adita, cic-ul e un drept nu o obligatie, deci poti sa-l termini mai devreme, treaba ta! nu scrie chiar asa in legea 19 dar nici nu spune ca TREBUIE sa-l iei pe tot.

ramane problema celor 42 de zile obligatorii!

Postat
pai tocmai, ca eu nu vreau sa-l intrerup, imi convina mai mult cat iau in CIC 2 decat cat o sa iau in CIC3. mie mi-e frica sa nu ma oblige ei sa-l intrerup ca sa iau concediul ala postnatal obligatoriu

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...