Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Revenirea din maternitate

ierima

Postări Recomandate

Postat

Am sa-mi cer scuze anticipat ca nu am timp sa consult tot ce s-a mai discutat pe site, pe care nu m-am mai conectat de mult; cunosc regulile, dar sunt in concediu si mi-am lasat fetita cu cineva si deci nu prea am timp la dispozitie.

Sunt in concediu de ingrijire copil si vreau sa revin la lucru. Noul manager s-a gandit sa-mi faca o surpriza si sa ma transfere in alta echipa care are o activitate total diferita(si nu-mi place) fata de ceea ce faceam anterior concediului de maternitate. Eu nu vreau sa plec de pe post si sa ramana "piloasa" care m-a inlocuit in acest timp.

Stiu ca legea 19/2000 spune ca angajatorul trebuie sa angajeze pe o perioada determinata o alta persoana si in mod normal trebuie sa revin pe acelasi post.

Liviu's si Marius ce parere aveti am legea de partea mea sau nu?

Mai dati-mi va rog si alte detalii.

Cu multumiri,

Livia

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat
Da ai dreptate asa este. TU ai dreptul si ei obligatia sa te reprimeasca exact pe postul detinut pana la intrare in prenatal sau postanatal sau CIC dupa caz. Persoana angajata pe postul tau este obligata sa isi desfaca contractul de munca la revenirea ta fiind doar pe perioada detereminata (pana la revenirea ta la serviciu). Asta e legea.
Postat

Si daca persoana angajata pe postul meu are contract de munca pe per. nedeterminata, pt ca in contractul ei de munca nu scrie ca a fost angajata pe postul meu, deci nu trebuie sa o dea afara cand ma intorc eu ? Cred ca de fapt asta e si situatia Liviei, pt ca angajatorii vor sa fie acoperiti in orice situatie.

Madi si Mariuca (28.07.2003)

http://community.webshots.com/user/ianina2003

Postat
In acest caz la acea persoana este alt post (nu al tau) cu atributiile postului respectiv, isi continua jobul iar tu revii pe postul care nu a fost ocupat de nimeni niciodata. Dupa ce revii insa daca vei mai ramane sau nu este adevaratul risc dupa mine. Pt este garantata revenirea dar nu si a ramane din pacate tine de realitatea posibilitatilor unui job in ziua de azi.
Postat

Da! asa este cam ca si la Madic, am fost inlocuita de o persoana din interiorul firmei,care are si ea contract pe perioada nedeterminata.

De pastrat nu prea imi fac probleme pentru ca nu e vorba de competenta aici, o data ce-l reprimesc nu-mi mai fac probleme.

Spuneti-mi va rog daca contractul colectiv de munca pe 2004 prevede ceva in legatura cu subiectul.

Va multumesc,

Livia

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...