Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

relatia testosteron-oligoastenospermie

Postări Recomandate

Postat

Fetelor, hai sa vorbim si de ce ii "doare" pe consorti, si prin urmare si pe noi: cauza oligoastenospermiei poate fi legata de deficitul de testosteron? Voi ce stiti.

Eu presupun ca da, din moment ce la al meu sotz s-a adeverit (analiza lui de testosteron a iesit sub limita, iar cea spermograma e dezastru). Exista tratament, in sensul cresterii nivelului hormonului si concomitent al valorilor si/sau mobilitatii spermatozoizilor?

Cer prea mult...[hopsieu]

Ruxandra

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat
nu totdeauna, exista si situatia in care hormonii sunt ok, dar [gica] cu probleme. daca sotul tau are testosteronul sub limita normala, i-ar trebui un tratament hormonal corespunzator [medic] ce zice?
Postat
Rux, ce pot sa-ti spun este ca daca i-a iesit testosteronul mic, va trebui sa faca si dozarile de LH si FSH. Daca astea ies mici, atunci cauza este o comanda insuficienta de la nivelul hipofizei (hipogonadism hipogonadotrop) si poate face tratament cu gonadotropine gen Gonal F, care stimuleaza secretia de testosteron (bineinteles ca trebuie sa mergeti la medic sa va recomande). Din pacate, raspunsul la aceste tratamente este destul de slab si nu ai siguranta ca vei obtine rezultatul scontat. In plus, tratamentul este si foarte costisitor. Si la sotul meu a fost acelasi lucru si pana la urma am decis FIV-ICSI. A incercat inainte doar un tratament cu proviron (derivat de testosteron) care nu a dat rezultate si care nu se poate face mai mult de 3 luni (cu Gonal F se poate face tratament si un an, dar este foarte scump, ne-ar fi costat cat un FIV).
Postat

Abia ieri am luat rezultatele si ma gandesc sa il programez la un endocrinolog.

De fapt intrebarea era: daca face tratament pentru marirea nivelului de testosteron, ii va imbunatati si spermograma? Ca daca nu, nu are rost sa ia buline numai ca sa fie mai " barbat".[berica]

rux[ups]

Postat
Rux, tocmai asta spuneam, ca rezultatele nu sunt garantate in ceea ce priveste spermograma, poate sa se imbunatateasca numai putin sau deloc, sau poate sa ajunga la nivelul la care sa nu mai fie nevoie de FIV, ci sa se poata incerca inseminari. Dar asta nu-ti garanteaza nimeni. Poti incerca si cu tratamente naturiste gen branca ursului sau alte chestii care au mai fost scrise pe aici. Totusi din cate am conchis eu peste tot in lume se recomanda FIV la asemenea probleme, tocmai pentru ca tratamentele nu prea dau rezultate si se pierde timpul degeaba. Bineinteles ca mai sunt si exceptii, am auzit de sarcini naturale aparute miraculos cu spermograma foarte proasta, dar astea sunt cazuri rare.
Postat

Anemona, drgutza mea, FIV-ICSI scrie pe mine, si asta inca inainte de a intra la Ancar pt consultatie ( adica saptamina asta) sau chiar ininte de a avea rezulatele sotzului meu la analize. Ca in 3 ani de incercari trebuia sa apara bb...

Dar speram si eu.. ca ia 1-2 luni buline si s [gica]zoii devin mai indrazneti...

rux

Postat

RUX, eu am asteptat 10 ani si tot nimic, din cauza asta am zis ca gata, nu mai asteptam minuni, trecem la ceva concret.

Bafta multa si poate totusi se va intampla o minune inainte de FIV!

Postat

Scuze ca bag si eu dar as vrea sa-ti zic ca si noi ne confruntam de 2 ani cu aceiasi problema si sotul meu a facut si biopsie testiculara.Noi acum mergem si la urolog-androlog si la endocrinlog,acestia facand o echipa si stiind cazul.Primele dozari hormonale au iesit super si nestiind totusi care-i cauza oligoastenospermiei au decis sa faca biopsie.Cu rezultatul biopsiei am mers la endocrinolog pt. tratament caci ceea ce a rezultat la biopsie si anume scorul Johnson,adica nu numar de tubi seminiferi[ce ar produce spermatozoizi] nu a fost prea grozav,adica f.aproape de limita proasta.Insa surpriza a fost ca endocrinologul a vrut sa mai faca o analiza si anume un alt tip de testosteron si anume testosteron liber si la care se da analiza peste 10 zile.Aici a aparut problema caci acest testosteron liber e sub limita normal,dar celalalt a fost f. bine asa ca in concluzie a primit tratament timp de 2 luni cu PREGNYL 4 injectii pe saptamana.Insa ce iti pot spune e ca medicul endocrinolog a fost f. sincer cu noi si ne-a zis ca daca dupa tratament spermograma nu se va imbunatati nu are rost sa mai incercam nimic doar FIV-ICSI.Asa ca acum asteptam inca 2 luni,eu sincer nu-mi mai fac sperante dar oricum cum nu avem inca banii pt. FIV mai incercam.Oricum in vara sau cel tarziu in toamna 2005 vreau neaparat sa incercam un FIV.Sper ca nu am plictisit pe nimeni si iti urez mult noroc.

cecilia

Postat

este frustrant sa ai o problema si sa nu reusesti sa intelegi care este cauza. si povestea noastra ar putea intra in acest capitol..

acum un an si jumatate sotul meu a facut prima spermograma, nu asa laborioasa, cu masuratori imediate, nu si dupa 2 si 4 ore, asa cum face medsana, daaaaaaar avea 60 mil de [gica]. dupa un an a refacut-o la medsana - ca la carte - stupoare: 18 mil, 45% forme normale, mobilitatea din fercire - 85%. explicatia? [alcool] la cateva luni de la acest test am intrat in FIV, embriologul ne-a comunicat personal ca sperma nu a fost de calitate, deci ICSI. acum incercam sa relegam firul: testosteron, LH, FSH, prolactina, LH putin sub limita normala, FSH bun, dar apropiat de limita inferioara, restul ok. urologul a spus ca sunt ok, putin ingrijorat de FSH, dar n-are nevoie sa ia testosteron (undestor) ca nu asta e problema.. dar care e? [alcool] urologul spune ca nu este o problema hormonala. i s-a parut si lui ciudata diferenta intre primul si al doilea test, l-a pus sa repete oricum spermograma si sa ia menogon sau pregnyl pentru imbunatatirea numarului [gica]

Postat

Dupa prima spermograma( ca si tine, Tiaid="orange">, nefacuta la Medsana, sotzul avea 24 milioane, apoi dupa 4 luni la Medsana doar 2 milioane, ce-i drept cu aceeasi mobilitate , adica 10-15%. Dar asta e deja subiect fumat (vorbesc de neconcordante analize). I-s-a recomandat Pregnyl dar a avut asa niste reactii secundare nasoale dupa prima injectie incat a renuntat si nici nu mai vrea sa auda. Eu insa am mai tras de el si am vrut sa aflu de ce si daca se mai paote face ceva , insensul imbunatatirii, asa ca acum e pe naturiste.

Ma gandeam ca poate pastilele clasice sunt mai usor de suportat si incombinatie cu ierburile dau ceva. Insa ii e greu sa se tina de tratament...

Multumesc fetelor! Pup dulce Ceci id="red">si Anemona cu bbid="green">.

Apropos, Anemona, tu l-ai realizat[bibe] via Ancar si /sai via Denisa?

Rux

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...