Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Nu se trezeste pentru pipi

Postări Recomandate

Postat

Fetita mea de 3 ani si trei luni nu s-a trezit nici macar o data din somn pentru a face pipi. Daca nu ma trezesc eu sa o pun pe olita face pipi in pat. Acum eu stiu ca este cazul sa te alarmezi pentru asta numai dupa 6 ani dar totusi sunt ingrijorata.

Deci va intreb: a mai patit cineva asa? Si daca da, cand si cum a inceput copilul sa se trezeasca pentru pipi?

Daniela, mamica de Ana-Maria

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Tudor al meu are aceeasi virsta cu fetita ta si nici el nu se trezeste noaptea (decit rareori). La culcare bea 2 cani de lapte-deci musai trebuie sa-l ducem la baie.Noroc ca sotul meu obisnuieste sa se culce tirziu, asa ca pe la ora 1 il duce la pipi.

Pe de alta parte, Catinca, de cind a renuntat la pampersul de noapte (pe la 1 an si jumatate) nu a facut in pat decit de vreo 2 ori...cred ca fiecare copil are ritmul lui, nu are rost sa te ingrijorezi.

Probabil ca e si f obosita si nu se poate trezi...

Postat

draga Daniela,

vreau sa te intreb daca o culci cu sau fara pampers, ca daca are pampers nici nu o sa se trezeasca singura. La 2 ani si jumatate m-am hotarat ca e cazul sa -i scot pampersul noaptea si timp de 1 luna ma trezeam tot la 1-2 ore si o puneam pe olita.[q] Este extenuant, dar am facu schimb cu sotu'. Sa stii ca la noi a mers. Dupa o lun s-a saturat sa o trezim atat de des si a hotarat sa se trezeasca singura. De atunci nu mai avem probleme.

Asta a mers la mine. Nu inseamna ca merge la toti copii. Eu asa am facut.

merita sa incerci.

succes.[pup]

April & Andrada

Postat
Avem exact aceeasi problema. Tot 3 ani si 3 luni. Si nu numai ca nu se trezeste pentru pipi, dar nu se trezeste nici cind tocmai a facut si e ud leoarca [bang]. Si cum trezitul copilului noaptea nu-mi suride, facem incontinuare vinzare firmei pampers...
Postat

Nici al meu nu se trezeste (2 ani si 10 luni) dar in ultimul timp cam o zi da si una nu avem pampersul curat (doar noaptea il tinem). Azi a fost a doua zi la rand cu el curat.

S-a trezit doar cateva nopti dupa ce a fost la doctor si i-a umblat putin la cuculet sa-l decaloteze mai mult. Ii era frica sa faca pipi ca il ustura si probabil ca se trezea din aceasta cauza si ma striga sa vin la el sa-l pun la olita si sa-l tin de mana. Dar altfel nu se trezeste singur, si nici noi nu l-am trezit sa faca pipi pana acum...

Postat

Nu. Nu o mai culc cu pampers de 4 luni. Deci daca nu ma trezesc la timp, clar uda patul si cum spunea Iileana nici nu se trezeste chiar uda fiind.

Daniela, mamica de Ana-Maria

Postat

Daniela incearca o luna sa te trezest tu des si sa o pui pe olita, chiar daca nu face nimic. O sa se enerveze si copilul, dar o sa-si faca deprinderea sa mearga singura la olita fara sa o mai stresezi tu la fiecare 2 ore.

E greu , nu zic nu, dar eu cred ca dupa aceea scapi de chinul asta.

succes si nervi de otel.[bang]

April & Andrada

Postat

Noi avem 3ani(si 2 sapt).De la 1an si opt luni nu am mai folosit pampers ziua dar noaptea am mers cu el pana la doi ani jumate.Nu m-am trezit noaptea sa-l pun la olita ca al meu si asa se trezeste f. repede dimineata 5-5.30 , asa ca nu mi-am stricat somnul. La inceput a facut cateva nopti in pat ( se trezea enervat ca este ud) si ma striga (doarme singur in camera).Dupa cateva nopti din astea (cu schimbat asternut si tot restul) probabil ca a inceput sa fie constient si problema s-a rezolvat de la sine.

Oricum fiecare reactioneaza diferit asa ca SUCCES!

camelia si [copil]Fineas (n.28.10.2001)

Postat
Cu udatul patului, mai treaca-mearga.(Traiasca inventatorul alezelor tena!). Pe mine ma sperie faptul ca sta cu pantalonasii uzi (deci si burtica, rinichi, etc.) pina constat eu ca evenimentul s-a produs. Sincera sa fiu, ma intreb daca nu e mai bine sa-i las pampersul de noapte pina ce vezica lui va deveni suficient de "incapatoare" ca sa nu aiba nevoie de pipi decit seara si dimineata. Stiu si eu de tehnica ccc cu trezitul de citeva ori pe noapte, dar parca nu-mi vine sa chinui copilul, mai ales ca nu sint sigura ca ideea asta nu vine "la pachet" cu cea cu pusul copilului pe olita de la 6 luni, teorie pe care pediatrii moderni o condamna desi e atit de inradacinata in traditia romaneasca de crestere a copilului. Altfel spus, oare n-ar trebui sa lasam lucrurile astea sa vina de la sine? (Ma-ntreb si eu, nu caut cearta...)
Postat

Sa nu-mi sariti in cap, va spun ce am auzit pe aici ca merge la copiii de la 3 1/2 ani in sus. Alarme de pipi! Nici macar nu stiu cum arata, nici nu a fost nevoie sa le incerc cu fetita, nici nu siu daca se gasesc in Romania sau scoala pe toti ai casei. Dar multi parinti spun ca functioneaza mai ales cu cei ce dorm ca butucii.

Se spune ca cea mai buna varsta pt. invatat copilul sa stea uscat pt. noapte sau sa se trezeasca sa faca pipi este intre 33 si 36 de luni.

La noi merge asta cu fetita de 3 ani. Evit si multe lichide inainte de culcare sau o scol o data in noptile cand bea mai mult. Apoi tine pana dimineata. Dar nu o mai las noaptea in pampers.

O alta mamica de pe un forum american spunea ca copilul uda patul pana ce i-a pus niste pijamale mai groase, deci era de frig dar cred ca astea sunt cazuri rare.

Si inca ceva si nu ma condamnati, este doar ce am citit aici... cei ce uda patul chair si la 12 ani se spune ca au fost tinuti in diapers

mult prea mult (deduc peste varsta de 3 ani?!)

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...