Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

va bateti copilul? (nu brutal)

Postări Recomandate

Postat

M-am hotarat sa deschid acest subiect deoarece tot mai des mi se spune de catre diverse persoane ca e cam rasfatata fetita si ca ar trebui sa-i mai aplic vreo doua la fundulet ca no fi foc.

Poate o fi putin rasfatata, de, a venit pe lume dupa ani grei de incercari si a fost f. dorita. Mai e si singurul copil. Dar incerc sa rezolv probleme prin discutii cu ea. Are 5 ani. Acum intelege, problema e ca e f. incapatinata, are o personalitate puternica si nu prea stie de frica. Nu prea lasa de la ea.

Eu nu sunt de acord cu bataia de nici un fel. Nu am fost un copil batut, si cred ca nu este o solutie in educarea copilului.

Dar uneori simt ca-mi pied rabdarea. O varguta peste fundulet sa fie solutia?

Voi ce parere aveti?

April & Andrada

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Pai ce parere sa avem...Aceeasi ca a ta.

quote:Initial creeata de april

Eu nu sunt de acord cu bataia de nici un fel. Nu am fost un copil batut, si cred ca nu este o solutie in educarea copilului.

id="quote">id="quote">Cita vreme parintii mei au supravietuit fara sa ma "atinga" nici macar o singura data, si am iesit o persoana (zic eu [:D]) normala, vreau sa cred ca o sa reusesc si eu.La 5 ani deja ar fi de-a dreptul jignitor si umilitor sa o bati...
Postat
nu!nu!nu!nu! la varsta ei rezultate ar fi exact invers!!! este un subiect deschis parca "ce problema a avut copilul si cum am rezolvat-o" dupa parerea mea niste sfaturi minunate pe care eu deja le-am aplicat la o CAPOASA de 13 luni si uimitor merg! principiul meu fata de copii este picatura chinezeasca: orice cedezi tu ori ea! eu nu am primit nici o palma de la ai mei si cred ca sunt f bine educata[:D][:D]bataia nu este o solutie! mama alexutei[flo]
Postat

O varguta peste fundulet sa fie solutia?

Voi ce parere aveti?

id="quote">id="quote">

Bataia e o forma de brutalitate fizica. Mai e bataia cu flori, dar nu cred ca la asta se refereau cunoscutii tai. Sau la jocul de carti. Dar nici asta nu se pune.

E o dovada de prea putina inteligenta sa iti bati copilul.

Mai stii "zicerea" aceea?

Daca nu poti sa il convingi, zapaceste-l.[:D]

La mine merge. Mai ales cu umorul. Daca il faci pe copil sa rada, l-ai castigat si va face totul cu placere.

Julia

Postat

Hai sa zic si eu ceva .... nu o bate !!!!!!! nu-i o solutie ! e destul de mare acuma si chiar ar fi (asa cum zicea cineva aici) jignitor pentru ea. Cauta s-o atragi cumva sa faca si ce zici tu, stiu ca e greu caci si eu am o capoasa de fata de 2 ani si 2 luni aproape de face numai ce vrea ea dar nu o bat ...

Simona si Maria Alexandra

Postat

O bataie ca cea pe care imi vine mie sa i-o dau lui fi-miu cateodata, s-ar numi abuz sau maltratare si m-as preda singura. O palmuta peste fund, doar exemplificativ, tot nu m-ar racori si ar fi lipsa de respect fata de el.

Are 5 ani. Intelege. Tot. Gaseste alta cale decat bataia si, din proprie experienta, iti spun ca as fi preferat ca mama sa ma bata decat sa ma faca sa simt consecintele faptelor si vorbelor mele prin atitudinea pe care o afisa fata de mine cand greseam.

Bataia nu e rupta din rai. Si daca incepi cu o palmuta usoara, n-o sa-ti ia mult sa ajungi la una mai tare.

Oricum, usoara sau nu, ar denota lipsa de respect fata de copilul tau. Si de fapt exact asta vrei s-o inveti, sa te respecte, nu?...

Orice invat are si dezvat, trebuie sa iti analizezi copilul, sa ii gasesti punctele sensibile si sa negociezi ca la carte cu ea...

Stiu ca multi considera ca exagerez, dar eu lupt din rasputeri cu mine insami sa ma port cu Tudor ca si cand ar fi un mic om mare.

Fii calma si nu o bate, si nici nu tipa la ea. Trateaz-o asa cum ai vrea sa se comporte ea, si incet incet va intelege lectia ta.

Florina & Tudor (2 ani si 6 luni)

Postat

tot mai des mi se spune de catre diverse persoane ca e cam rasfatata fetita si ca ar trebui sa-i mai aplic vreo doua la fundulet ca no fi foc.

id="quote">id="quote">Acele persoane ar trebui sa-si vada de treburile lor si sa nu se amestece in educatia pe care i-o dai tu fetitei. Ignora-le sfaturile, nici sa nu te gandesti s-o bati si nu permite nimanui din familie sau din afara familiei sa dea in ea crezand ca-i fac astfel un bine. Bataia ramane abuzul celui mare asupra celui mic. Daca pana acum s-a putut fara, se poate si in continuare. Cristinahttp://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C
Postat

eu nu cred ca solutia este bataia, de fapt sint convinsa ca nu este deloc o solutie! Copilul nu e un animal de dresat! eu sint de principiu sa-l prievzi de ceea ce-i place, sa-l pedepsesti, etc! e drept ca eu am un bebe si inca nu a fost la noi cazul de dat la fundulet, dar oricum sint convinsa ca nu e o solutie, cel putin aici asa spun expertii!

bafta in luarea unei decizii bune, tu stii mai bine, nimeni nu poate hotari in locul tau!

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878

http://community.webshots.com/scripts/controlPanel.fcgi

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...