Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Reteta pt administrare timp ff putin

Postări Recomandate

Postat

Dragi mamici si tatici cu joburi solicitante

Cum reusiti voi sa faceti fata programului incarcat la seriviciu, sa stati si cu copilu' (care e disperat dupa mamica lui si mamica dupa el), sa mai faceti si ceva treburi de-ale casei, sa va multumiti si sotul/sotia[;)] si sa mai fiti si intregi la cap????? Ca eu nu am reusit inca si cred ca mai am putin si o iau razna[alcool][alcool][alcool]

Plec dimineata la 7:30 la scarbici (intre noi fie vorba, imi place ff mult ce fac) si mai ajung seara acasa tot pe la 7:30-8:00.

Stie cineva o reteta fantastica pt asftfel de probleme????

Va roooog dati-mi un sfat, ceva, ca nu mai pooot[batcap][batcap]

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Ubicuitate sau clonare [:D]

Acum, serios, chiar crezi ca exista o reteta infailibila?

Stabileste-ti prioritatile. Poate ca bb (ce varsta are?) e mai important acum si o lasi mai moale cu serviciul, poate invers. Numai tu stii raspunsul. [pup]

Julia

Postat

Draga Julia

Crede-ma ca prioritatile sunt clare: copilul (1an si 9luni), serviciul (am un salariu destul de bun si sanse mari sa creasca, dar cu conditia sa o tin tot asa), sotul (care deja se simte f neglijat) si gospodaria (care este si ea o prioritate dar ceva mai mica).

Buun. Prioritatile le am, ideea era sa aflu cum si in ce fel se descurca alte mamici in situatii similare.

Va multumesc mult si astept ceva sfaturi..

Postat

Din pacate, nu cred ca exista solutii miracol pentru asa ceva![bang]Incearca sa le iei si tu pe rand, mai opreste-te din cand in cand si ia-ti un moment de respiro...[hop]Si foarte important, nu-ti neglija relatia cu sotul! O[cina2] romantica sau o plimbare pot face minuni, mai ales daca profiti si mai spuneti si tu si el din ce va doare...

Postat
quote:Originally posted by alina023

Prioritatile le am, ideea era sa aflu cum si in ce fel se descurca alte mamici in situatii similare.

id="quote">id="quote">

Departe de mine ideea sa te supar.

Este greu si numai cu un sot si un serviciu solicitant, dar mai punand si un copil la socoteala.

Cred ca ai dat prea putine amanunte despre situatie, pentru a primi sfaturi cat mai potrivite.

Daca spui ca e ok cu veniturile, poti angaja o femeie pentru facut curatenie si mancare si una pentru a sta cu copilul (asta daca nu e vreo bunica disponibila).

Iar daca ai pauza de pranz la serviciu, ai putea aranja sa vina bona cu copilul, la serviciu sau undeva prin preajma. Asa vei fi aproape de copil si in timpul zilei.

Poate merge si cu sotul aceeasi schema. Adica sa va intalniti undeva la pranz, sa luati masa impreuna.

Eventual, alternand zilele de vizita ale copilului, cu cele in care-l intalnesti pe sotul tau.

Cu prietenie, [:)]

Julia

Postat

Eu una, draga Alina, atunci cind am avut de ales, am optat pentru un job mai scurt si mai aproape de casa, renuntind la unul muult mai bine platit, dar care imi mai "minca" vreo doua ore cu drumul - ore pe care acum le petrec cu puiul meu. Peste ani, cind vei face un bilant, nu vei regreta ca n-ai petrecut mai multe ore la birou, ci faptul ca ai pierdut momente esentiale din viata copilului tau. Cred ca banii vin si pleaca, pina la urma ne putem descurca si cu mai putin, daca ajungem sa ne dam seama care ne sunt prioritatile.

No offense, e doar parerea mea!

gabi & alisia (2,2 ani)

Postat

Draga Julia

Nu m-am suparat, atat doar ca vreau sa fac in asa fel incat sa impac pe toata lumea si, din pacate nu reusesc.

Variantele tale ar fi fost f bune daca as fi avut serviciul cat de cat aproape de casa dar este la cca 1 h departare de casa. Bona exista si cu ea am noroc ca ma mai ajuta dar nu ma poate inlocui.

Probabil ca vreau imposibilul[ups] dar in ideea ca nu sunt singura in situatia asta spuneti-mi si mie voi cum procedati?

Sunt dusa rau???[:D]

Postat

Draga mea,

ma aflu intr-o situatie similara. am inceput serviciul din pacate, cand gaza mea avea 8 luni. daca primele luni am luat-o mai moale , acum mi-am intrat in ritm vrand-nevrand.trebuie sa ridic stacheta fiindca pe nimeni nu intereaza ca am bb mic, mai ales ca ea a avut si niste probleme de sanatate care ma secatuiesc de energie.

cum ajung acasa 18.30-19.00, stau numai dupa funduletzul fetitzei mele, incerc tot timpul sa ma joc cu ea si sa o fac sa rada (recunosc ca rar mai imi ies din sarite si mai ridic tonul la ea, dar ma straduiesc sa nu se mai repete).oricum, din momentul in care vin acasa, gaza mea sta numai cu ochisorii dupa mine si ma provoaca sa ma joc cu ea.

pe sot recunosc ca l-am neglijat, efectiv nu mai am resurse cateodata sa-l mai dragalesc si pe el.ma straduiesc si in privinta asta, dar il cicalesc mereu.

mancare mai rar, doar ceva fripturi la cuptor. curatenia e rezolvata de o doamna care vine 1 data pe sapt. cu calcatul stau prost.

in weekend stau cu fetitza , am renuntat sa merg la cosmetica, as fi vrut sa incep ceva tratament impotriva celulitei dar efectiv nu am timp. cum termin programul de la serviciu, alerg acasa. cumparaturi personale mai rar si facute in trei.in acelasi timp incerc sa nu ma neglijez de tot in privinta machiajului, pensatului, epilatului,manichiura de multe ori ma apuca 12 -1 noaptea cu astfel de indeletniciri.

nu stiu cat reusesc sa impac si capra si varza: cred ca cel mai mult o impac pe fetitza mea, restul.... sper sa ma jute Dumnezeu sa fie bine.

Corina si bb Ilinca 01.03.2003

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...