Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

ce carti cumparati?

mihaela_s

Postări Recomandate

Postat

Am intrat ieri intr-o librarie cu gandul sa-mi cumpar o carte (beletristica) sa mai citesc si eu ceva in timpul liber. Erau o puzderie de carti, sigur si ale scriitorilor clasici, in editii superbe, dar pe care le-am citit din biblioteca parintilor. Nici carti de genul Daniele Steel sau Sandra Brown nu vreau sa cumpar. Am vazut mai multe de Llosa(sper ca am scris bine),Sabato, dar n-am stiut ce sa aleg.

Voi ce carti ati cumparat si v-au placut?

[mamica]Mihaela,[hop] Diana(22 nov 1996)id="red"> si[copil]Silvia(10 sept 2003)id="red">

http://community.webshots.com/user/mihaela_s20

http://community.webshots.com/user/mihaelas_20

http://community.webshots.com/user/fetele_mele

www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Buna,

Eu pentru moment sunt in faza "descopera literatura franceza". Pe vremuri am citit doar traducerile in româneste, acum atac versiunile originale si nu-i simplu deloc. Cel putin cunosc firul intamplarilor...restul descoperire de limba, vocabular si expresii!

[flo]Liliana

Postat

Eu sunt fan Llosa...si a cartilor de la Humanitas (am mare incredere cind apare ceva acolo ca e de calitate si imi va place). In rest citesc destul de putin contemporani si mai mult clasici cind ii prind. Mai bine zis "citeam" ca acu fiind departe apuc doar o data pe an sa cumpar niste carti pe care le inghit si apoi stau pe uscat, ca in limba germana nu reusesc sa citesc orice fel de carte (Thomas Mann in germana e cumplit! are niste fraze de nu le vezi sfirsitul si trebuie sa le citesc de 5 ori ca sa inteleg ceva. In schimb in romana a fost unul dintre scriitorii mei favoriti).

Nu prea stiu ce carti mai apar in romana, dar cele de RAO, Humanitas, Univers, Biblioteca pt toti, sunt de obicei bune. Ultima carte cititia de mine e "Fata cu cercelul de perla", care mi-a placut mult. (dar am cumparat-o in iunie, nu stiu daca mai e la standuri).

Si o carte intre serioase si Daniela Steel ar fi "Jurnalul lui Bridget Jones", foarte simpatica si relaxanta!

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Postat

Ultima data cand am fost in Romania, am cumparat de la Humanitas

"Adolescentul" a lui Dostoievski, "Un veac de singuratate" de

Gabriel Garcia Marquez, "Usa interzisa" de Gabriel Liiceanu,

"Despre ingeri" si "Obsceniatea publica" de Andrei Plesu.

Le recomand pe toate, cu o mentiune speciala penmtru Dostoievski.

"Age is an issue of mind over matter. If you don't mind,it doesn't matter."

Postat

Acum citiva ani, cind veneam in Ro, cumparam ca nebuna carti, un sfert de geamantan carti, sa am ce citi. Cam de doi ani am renuntat sa mai cumpar, calitatea hirtiei foarte proasta si foarte scumpe raportat la calitate; preturi de occident si hirtie de Romania.

Am inceput sa citesc in germana, ultimele carti de Dan Brown(a nu se confunda cu Sandra Brown, nu cred ca are vreo legatura) Iluminati, Sakrileg. Din pacate, momentan imi ca-mi lipseste timpul, dar vin ele si vremuri mai bune....

narcisa

Postat

Mihaela, mie de la Coelho mi-au placut "Veronika se hotaraste sa moara" si Alchimistul. Restul sunt cam variatiuni pe aceeasi tema [flo]. O fi el popular acum, dar curand o sa ii treaca vremea...

Vargas Llosa e sudamerican si scrie frumos, usor fantastic dar nu chiar ca Marquez. "Matusa Julia si condeierul" e un inceput bun, e mai nostima si un pic mai usoara.

Sabato din cate stiu eu este mai greu digerabil si mai sumbru.

Libraria mea preferata este Carturesti, daca esti din Bucuresti du-te acolo -- langa cinema Patria, cladirea veche usor retrasa de la strada.

O alta scriitoare care mie imi place mult este Rosamunde Pilcher. Scrie carti de dragoste dar nu numai, din astea despre oameni obisnuiti si problemele lor. Si are niste descrieri foarte frumoase din Anglia/Scotia etc. Este insa literatura mult mai usoara.

Postat

Si mie mi-a placut Coelho,cel mai mult:Veronika se hotaraste sa moara,Alchimistul.

Ceea ce citesc eu acum si imi place este:Manfredi-"faraonul nisipurilor".

maria,[mamica] de Paula [patut](1 an) si Miruna [zana] (13 ani) id="Comic Sans MS">

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...