Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Copilul meu nu este sociabil!

Postări Recomandate

Postat
Robert are deja 1 an si 5 luni si nu coopereaza.Vorbeste pe "limba "lui, spune mama,tata....dar nu este sociabil.Nu este atent cand ii citesc ceva sau cand ii vorbesc.Este atent doar cu ale lui.Cum as putea sa-i repar comportamentul?
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Eu zic sa-l lasi sa se dezvolte normal. Nu cred ca nu este sociabil. Sociabil nu inseamna sa asculte ce-i zici sau ce-i citesti. Si, in plus, un copil la varsta asta nu prea intelege mai nimic. Copilul meu nu sta locului o secunda. Pur si simplu nu are stare.

Ancuta id="red">& [copil] Martijn, id="blue">(24.10.2003)id="Book Antiqua">

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Postat

E inca mic. Eu cred ca nu trebuie sa-ti faci probleme.

Nici a mea nu era atanta la povesti, dar ii puneam muzica la Atomic (pe atunci asa se numea) si la muzica reactiona f. bine, de asemenea si la reclamele de la TV.

[pup]

April & Andrada

Postat
quote:Initial creeata de mihaela_b

Robert are deja 1 an si 5 luni si nu coopereaza.Vorbeste pe "limba "lui, spune mama,tata....dar nu este sociabil.Nu este atent cand ii citesc ceva sau cand ii vorbesc.Este atent doar cu ale lui.Cum as putea sa-i repar comportamentul?

id="quote">id="quote">Cind vorbesti cu el uitate in ochii lui .IAr de citit ,citeste-i povesti scurte.LA inceput poate nu are rabdare, dar cu timpul...Tiara are 1 an si 6 luni si ii plac f mult cartile .E atenta ,repeta dupa mine atit cit poate.CArtile cu animale ii plac mult.Eu zic ca intelege ce vorbesti .Poate nu are astimpar sa stea sa te asculte.DAca nu-l faci de acum sa stea 2 minute sa-i vorbesti mai tirziu ai de furca cu el.Crede-ma ,ca asa am patit cu DAvidutu.Si eu am zis lasa domne ca e prea mic sa inteleaga.[:D]IAr sociabil inseamna altceva.Lidia ,Tiara si David D.
Postat

mihaela_b - E prea mic sa-i citesti (povesti-presupun), mai degraba rasfoiti impreuna o carte cu poze si cu putin text sau deloc, vorbeste-i despre imaginile respective si vei vedea ca va deveni interesat. Cand ii vorbesti e foarte important sa stabiliti contactul vizual : te apropii de el, te apleci ca sa ajungi la nivelul lui, te uiti in ochii lui si el se uita la tine. E cel mai direct si deschis mod de a comunica, daca ii vorbesti de la alt nivel ai putine sanse sa fie receptiv la varsta lui. A fi sociabil e cu totul altceva

ancuta06- un copil de 1 an si 5 luni intelege foarte multe, am vazut la copilul meu cand avea varsta asta. Problema e ca au lumea lor si trebuie sa intram si noi in ea ca sa-i aducem incet-incet, intr-a noastra, poate de asta par uneori inaccesibili.

Cristina

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Postat

Intr-adevar e prea mic pt. povesti, dar daca ii arati carti cu animale si faci tu mici povestioare o sa fie tare interesat...Lui Vlad ii plac la nebunie si pliantele de la diverse super-marketuri, ma pune sa ii explic tot ce vede si imi arata si el apoi prin casa obiectele pe care le recunoaste.

Si mai mult ca sigur intelege perfect tot ce vorbim,nici vorba ca e prea mic...

Andreea si Vlad

Iubirea mea

Postat

A mea de mica rasfoia carticelele pagina cu pagina.

Povestile nu-i plac, ma refer la astea clasice, cred ca sunt inca abstracte pt ea.

Cartile la care are de facut cate ceva ii plac.

Carti simple cu poze.

Asa ca pt povesti mai incolo, la 2 ani, zic eu.

De stat locului sta, chiar 30 de min sa mestereasca ceva.

Postat
Multumesc!Cred ,intradevar, ca trebuie sa-l urmaresc si in special sa am rabdare cu el.Se uita la tv,la reclame,muzica,in cartile animate, se joaca,nu sta o clipa.Dar am observat la unii copii, ca incearca sa-ti raspunda cand ii intrebi ceva,dar el inchide ochii sau nu e atent,nu vrea.
Postat

Pe la aceeasi varsta imi faceam aceleasi probleme, copilul meu nu avea rabdare sa asculte o poveste... in parc se juca singurel, evita copii si ii respingea pe cei care veneau la el (uneori chiar violent...). Dar am intrebat alte mamici si am afla ca e normal un astfel de comportament la un an si jumatate. Si asa a fost. Acum se poarta frumos cu ceilalti copii si ma alearga prin casa sa-i citesc povesti...

Nu-ti face griji. De-abia dupa 2 ani si un pic au rabdare sa asculte povesti. Si nici atunci decat daca au multe imagini la care sa se uite...

Pe masura ce cresc descoperi singura cu ce anume ii poti capta atentia....

Multa rabdare si mult succes.:) Numai bine!

Florina & Tudor (2 ani si 6 luni)

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...