Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

cine a primit la nastere un salariu in plus?

lbelciug

Postări Recomandate

Postat

Buna ziua,

as dori sa discut cu mamicile care au beneficiat de un salariu de baza la nasterea unui copil, asa cum prevede Contractul Colectiv de Munca. Deci, va rog, daca sunt asemenea persoane pe site, va rog sa ma lamuriti in ce conditii se poate beneficia de acest bonus. Eu am incheiat un contract individual de munca cu firma la care sunt angajata. Din cate stiu eu, CIM trebuie totusi sa se supuna prevederilor din CCM.

Multumesc anticipat.

Liviana - Kinder de 25+ sapt. :)

Dr. Conci Stelian - Polizu

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat
salut, eu nu am primit un salariu in plus de la serviciu, am primit in schimb de la primarie o indemnizatie, cred ca asa se numeste! ma intereseaza si pe mine! de cand se da? [flo]mama alexutei
Postat

CONTRACT-ul COLECTIV DE MUNCA nr. 1.116 din 30 ianuarie 2003 la nivel national pe anul 2003 prevede la art. 51 urmatoarele:

"In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:

a) in cazul decesului salariatului, un ajutor, acordat familiei, de un salariu mediu lunar pe unitate;

b) daca decesul a survenit din cauza unui accident de munca, a unui accident in legatura cu munca sau a unei boli profesionale, cuantumul ajutorului acordat familiei va fi de cel putin 3 salarii de baza; diferenta de 2 salarii se va plati dupa stabilirea, in conditiile legii, a cauzei decesului;

c) un salariu de baza, platit de unitate mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu de baza;

d) un salariu de baza platit de unitate la decesul sotului sau sotiei ori la decesul unei rude de gradul I aflate in intretinerea salariatului."

Daca acest contract isi prelungeste valabilitatea si pt anul 2005 (cand voi naste eu) as vrea sa stiu daca pot spera la acest bonus... Va rog, cine stie, sa ma "lumineze" si pe mine!

Liviana - Kinder de 25+ sapt. :)

Postat

Eu am primit un salariu cand am nascut.Ma rog la un an dupa (am nascut in 2003 si l-am primit in 2004).Motivul a fost ca in 2003 s-ar fi mers dupa vechiul contract colectiv de munca(sau cam asa ceva, nu mi-a fost clar).

Cand am nascut pe sot(care lucra la alta firma) l-au intrebat daca eu lucrez.Daca eu nu lucram ii dadeau lui un salariu in plus.

Numai bine va doresc,

Alexa00

Postat

Pe mine m-ar interesa sa stiu cum putem afla daca firma la care lucram nu se supune contractului colectiv de munca. Sau este scris undeva in contractul individual ca se aplica si prevederile contractului colectiv? Se face vreo cerere expresa pentru salariul asta sau asteptam sa ni-l dea ei din proprie initiativa? Se pune si la firmele particulare sau numai la bugetari?

[alcool]Sper ca nu v-am zapacit de cap...

Andreea

Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

Postat

Androixid="red">,

cel mai bine e sa intrebi la voi in firma daca ti se poate da acel bonus. Eu am intrebat, dar mi s-au dat raspunsuri vagi si tocmai de aceea incerc sa aflu care e adevaraul....

xerxeid="red">,

care sunt conditiile ca sa beneficiem de indemnizatia de la primarie?

Liviana - Kinder de 27+ sapt. :)

Postat

Indemnizatia de la Primarie se i-a o singura data si este in valoare de 1.400.000lei,se poate ridica in maxim 6 luni de la nasterea copilului.

Acte:

Copie dupa certificatul copilului,

Livretul de familie(daca sunt mai multi copii trebuie completat)si apoi xerox.

Copie dupa buletin.

Pe vremea mea,numai mama copilului avea drept de ridicare,nu stiu cum este acum.

Ti se da un bonulet pe care este trecuta ziua cand ridici indemnizatia(cam dupa o luna).

Sper ca n-am scapat ceva.

Postat

daca te uiti putin pe la legislative o sa gasesti 10 pagini scrise...o sa caut si eu.

Eu am luat salariu...am pus cerere, am motivat ca orice firma se supune CCM la nivel national si l-am luat[:D]

Marinaid="Arial">id="blue">

Postat

liviana, scuze de intarziere, am vazut ca ti-au spus fetele![flo]

marina, m-am trezit si eu! am nascut in 09.2003,este prea tarziu sa fac si eu cerere?!!!? mai este posibil? te rog frumos spune-mi![bang][bang]

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...