Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

...si ce problema a avut mama, si cum a rezolvat-o

Postări Recomandate

Postat

Dat fiindca subiectul cu copiii e nemaipomenit, deschid unul si pentru problemele personale ale mamelor.

A mea ar fi:

ce faceti cand va apuca urlatul la copil / copii? sau cand va apuca nervii, sau cand va vine sa daramati casa si nu mai suportati nici macar o urmatoare secunda de urlete disperate/jignite/ignorate din cauza celuilalt?

A.

Adriana (10.11.1979) + Adriana jr (21.09.2001) + Andrei (6.01.2004) + Dragos taticutzul (7.01.1974)

http://photos.yahoo.com/apaler

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

N-o sa-ti vina sa crezi cat de simplu si eficient e pana nu incerci: inchide ochii, respira adanc (dar adanc! sa simti cum ti se umfla si burta cu aer) de 2-3 ori si apoi numara pana la 10.

Eu am avut o perioada stresanta asteptand rezultatele unor examene si acestea nu mai veneau, si faceam carare la cutia postala, imi venea sa-mi rod unghiile si sa-mi smulg parul din cap, acum eram vesela, acum nervoasa, asa ca am juns sa ma enervez la un moment dat pe fetita mea, si nu din vina ei. In momentul in care am simtit ca explodez (la propriu, am simtit fizic asta!) am inchis ochii si am respirat adanc de tot si am simtit cum mi se ridica o povara de pe creier. In timp ce respiram si apoi numaram, mi-am adus aminte de Buletin de Bucuresti, cu Draga Olteanu care ii spunea sotului ei, parca, Octavian Cotescu: "Respira adanc si numara pana la 10". Ei, pe cand eram cam la 3 cu numaratul am simtit ca redevin un om normal si chiar imi venea sa rad de mine si de situatie.

Nu strica sa incerci, eu m-am minunat de efecte.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Postat

De felul meu sint destul de calma, dar citeodata mi se aprinde rosu in fata ochilor, atunci cind situatia imi scapa de sub control, si ( spre rusinea mea[:I]) urlu ca o nebuna fluturind o curea in mina. Stiu ca nu e cea mai buna solutie dar pe moment da randament. Totul revine atunci la normal. Dar cum a spus si Donia o sa incerc sa imi controlez starea emotionala, pentru ca imi fac rau mie , dar si celorlalti. Dialogul este cel mai important, mai ales ca mi-au crescut copiii si cred eu ca am cu cine discuta [ups].

Madelaine si cei trei muschetari

Postat

si eu sunt foarte,foarte calma cu copilul meu,cel putin pana acum vreo luna de zile nu ne-am certat,nu m-a enervat..pace si armonie.

Adec´varul e ca s-a facut un zbantuit si jumatate,e foarte independent si cand i se pune pata insista si cauta orice modalitate sa iasa tot cum vrea el.Mai ales in zile negre cand i se pune pata pe chestii imposibile..e de groaza,chiar am pus si eu un subiect acum ceva timp despre ..rabdare.

Metoda Doniei este excelenta,probata de mine.

pentru fetele care fumeaza-lasat totul balta 10 minute si iesit pe balcon la o tigara.

Nu sunt de acord cu urlatul, bataita-clasica palma la fund,pana acum o luna nici prin gand nu mi-a trecut.

Dar,cu rusine,recunosc ca am scapat de o problema,si implicit de o caruta de nervi din partea amandurora: si anume luatul medicamentelor era un cosmar pana acum,desi sunt super gustoase siropelele nu le accepta si dupa rugaminti,vorba buna,amenintari si urlete cu mofturi si figuri ca din gura de sarpe(ale lui marc),treceam la imobilizarea inculpatului (cap,maini,picioare) ..ce mai ramanea decat sa impinga cu limba afara ,sa pufneasca si sa scuipe? Asa ca acum doua zile dupa o juma de ora de urlete inutile ale cupilului mi-a zburat mana spre gura lui si i-.am zis ca daca mai scuipa odata o incurca rau de tot.De atunci N-A MAI SCUIPAT,ia medicamentele razand dimineata si seara antibiotic,nurofen,echinacea,sanostol,)Inainte de necugetatul gest erau doua sesiuni de urlete si mofturi zilnic care ma scoteau din minti efectiv.

acum,dati cu rosii![:D]

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)

http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0

Postat

Nu cred ca este cazul sa dam cu rosii, pentru ca fiecare avem limite si copii sunt cei care imping limitele parintilor atat cat l-i se permite. Nici eu nu sunt de acord cu bataia copiilor , dar cand este necesar o palmuta la fund , nu face decat sa limpezeasca spiritele si sa faca sa inteleaga copilul ca totusi ultimul cuvant il au parintii.

Eu ca sa mai evit palmita la fund, incep cu tipatul, si acum cum ridic tonul, fiica-mea incepe sa bata in retragere.

La toti numai bine!

Postat

Adriana,

din punctul asta de vedere eu vad relatia mea cu fiu-meu ca...Microsoft cu cei care fac virushii. Trebuie sa fii mereu cu un pas inaintea lor.

Nu exista o solutie standard pentru o anumita virsta. Noi am incercat destule pina cind se ajungea la "ca daca nu ce?". Apoi schimbam cu alta metoda. Acum avem una care tine de ceva timp si tare o iubim. E sistemul cu stelutze (pentru merite) si gauri negre (care maninca stelutzele pentru obraznicii). Dar stiu ca intr-o zi s-ar putea ajunge si aici la "ca de nu ce?". Important e sa-l faci sa-i pese pentru ...mai mult timp. Bataia si tipatul asigura numai o atentie de moment. Bataia e lesne de inteles de ce nu functioneaza. Iar tipatul cu cit il folosim mai mult cu atit vom reduce sansele sa reactioneze corect la tipatul nostru in momente cheie adica atunci cind exista un pericol iminent. E preferabil sa dezvolti un sistem care sa mearga pe mai mult timp si care sa iti fie si tie usor de aplicat si copiii sa aiba mesajul clar ca sa poata raspunda la comanda.

Andrada

PS metoda de mai sus e pentru copii...dar ar putea merge si pentru...tatici, putin modificata in forma[:D]

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante

Iubirea misca soarele si celelalte stele

Postat

Eu sunt pentru ridicat totnul cand "o apuca glumitul cu mine".

Exp. eram in spital cu ea la consultatuie.

Platesc la receptie, vorbeam cu respectivul si o vad cu dintii agatati

de masa receptiei (nu vreau sa ma mai gandesc la virusii si bacteriile care colcaiau pe acolo). M-am ingalbenit cand am vazut-o muscand de acolo, i-am zis nu musca masa si apoi ea iar a repetat actiunea razand miseleste la mine.

Ei bine, eu am ridicat tonul si s-a oprit.

Asa ca in anumite situatii e eficace.

Cred ca l-am contrariat pe tipul de la receptie.

Aici mamele japoneze vorbesc asa cantat copiilor,

fara sa ridice tonul.

C&mi

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...