Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

cand viata iti scapa din maini (II)

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Draga alinas,

Iti scriu ca sa te atentionez despre perioada care va urma pentru tine.

Lupta ta nu se termina atunci cind spui "AJUNGE!"... Dimpotriva, atunci abia incepe! Va fi o perioada critica pentru tine cea care va urma si poate va fi mai grea decit situatia in care ai fost! Se aseamana unui trenulet din parcul de distractii din ala care te suie si te invirte de nu mai stii de tine. Intr-o singura zi vei trece printr-un curcubeu de emotii care te vor purta in stari de la o extrema la alta. Vei simti bucurie, tristete, speranta, deznadejde, dezorientare si putere toate in acelasi timp...

Si cind iti vei regasi balantul cit de cit atunci vei fi lovita si mai tare, atunci va veni El la tine plingind ca nu poate trai fara tine, ca viata lui nu mai are nici un rost, ca te vrea inapoi si ca totul va fi bine! NU CREDE!!!!!!... Sufetul tau sensibil, dorinta ta de a avea o familie unita te va face sa te reintorci! REZISTA!!! Si tu la rindul tau vei simti acelasi lucru, ca viata ta este terminata fara el, ca iti este dor de el, de vocea lui, de viata si clipele frumoase pe care le-ati avut! NU TE PACALI SINGURA!!! Nu te agata de el ca sa iesi din abuz, nu este un punct solid in viata ta si el este la fel de dezorientat ca si tine, nu va agatati unul de altul in cercul asta vicios al abuzului pentru ca va veti trage amindoi la fund si viata iti va fi cosmar in continuare.

TU NU IL POTI AJUTA PE EL! El are nevoie de ajutor de specialitate ca sa isi revina iar tu ai nevoie de ajutor dar separat!

Crere ajutor persoanelor de specialitate, ai nevoie sa fii indrumata prin aceasta perioada de oameni calificati care inteleg pe deplin situatia in care esti!!!

Vor fi nopti cind vei plige singura, zile intregi cind te vei intreba la nesfirsit daca intr-adevar ai luat decizia cea mai bna pentru tine si pentru copii... NU TE INDOI DE DECIZIILE TALE!!! Scrie pe hirtie cite ai indurat, scrie tot, cum te-ai simtit atunci, adu0ti aminte si scrie tot!!! Stii de ce??... Sufletul de femeie uita greutatile iar timpul diminueaza durerea pe care ai simtit-o si mareste ca prin lupa clipele de fericire... E o imagine total falsa si scriind si recitind partea negativa vei avea in fata ochilor realitatea. Este absolut esential sa faci exercitiul asta!!!

Scrie apoi ce vrei tu de la viata, cum ai vrea sa fie viata ta, facind asta te vei focusa asupra viitorului, vei avea clar pe hirtie un tel, un plan al tau pentru viitor!!!... Da-ti libertate sa visezi, constrieste-ti din cuvinte si dorinte o viata mai buna pe hirtie si vei vedea ca realitatea se va contura dupa ea!!! Nu e gluma, e o unealta de autodescoperire si de reorganizare a vietii!

Gideste pozitiv despre tine!!!... Incurajeaza-te singura, vorbeste cu tine pozitiv, redescopera-ti calitatile si nu lasa pe nimeni sa te calce in picioare! Esti mama, esti femeie si prin asta esti puternica!!! Vor fi zile in care ecoul cuvintelor abuzive care le-ai auzit iti vor rasuna in minte... Nu le asculta!!! Goneste-le gindind pozitiv despre tine si despre noua ta viata. "sint o mama buna", " am grija de copii mei cum pot eu de bine", "incerc sa imi gasesc de munca sa le asigur necesitatile copiilor", "le dau liniste copiilor mei", "sint sanatoasa si am sa razbesc", "temporar nu am nimic, dar vor veni si zile mai bune", "am capacitatea sa imi recladesc viata"....

Sa nu iti fie rusine, alinas!!! Rusinea te face sa fii inlantiuta in situatia abuziva, te face sa taci si sa rabzi!!! Vorbeste deschis si constuctiv despre abuz, vei vedea ca vei invata din propriile tale cuvinte...

Am stat si m-am gindit la situatia ta si la teama care o ai de o viata singura si mi-am dat seama ca va trebui sa te bati si cu tine insati ca sa treci mai departe, nu numai cu cei care te-au abuzat... toate insecuritatile din tine, respectul de sine erodat, nesiguranta, toate astea sint in tine si trebuiesc invinse si ele ca sa poti cu adevarat sa iesi din cerc!

Situatia cu violul te leaga mai tare de al tau sot si trebuie sa intelegi mecanismul gindirii tale despre aceasta intimplare groaznica... Nu sint de specialitate dar eu cam asa vad situatia: te-a violat un barbat care este roman, nu-i asa?... Sotul tau este african... Plecind de la sotul tau privesti spre o alta viata care implica si relatii viitoare cu alti barbati... Romania este o tara unde majoritatea barbatilor sint romani... Ti-e teama de asta pentru ca acela care te-a violat este roman... Si din cauza asta preferi sa stai cu sotul tau sau sa te reintorci la el de teama de a nu fi ranita din nou... Este parerea mea, oricum trebuie sa vorbesti despre asta cu cineva de specialitate...

Este tirziu la noi... ti-am scris in fuga cele de mai sus poate te va ajuta... Miine la lunch am sa merg la Western Union si am sa iti trimit un PM cu datele necesare.

Ai grija de tine!

Alice

Postat

fetelor, vreau sa va tin la curent cu toate ce se intampla in viata mea.fetelor,incep o noua viata pas cu pas.in primul rand vreau sa multumesc fetelor care ma ajuta,fie cu o vorba buna,bani sau altceva.totul a mers in contul meu,nu m-am atins de nici un ban.dumnezeu mi-e martor

ieri ma suna un domn si imi spune ca a gasit anuntul meu la biserica in care spuneam ca caut un job.am spus acolo in anunt ca vreau un job pentru a-mi intretine copiii,ca iubesc copiii,ca vorbesc engleza si germana.ne-am intalnit azi si e minunat.e un domn la 53 de ani,artist plastic de meserie dar care are o fundatie care se ocupa de copiii bolnavi de sida.are nevoie de o mana dreapta,sa merg cu el peste tot unde merge el pentru sponsorizari.pe langa salariu,am multe facilitati pe care el mi le acorda prin intermediul sponsorilor:pampers,lucrari dentare,vopsit par etc.maine mergem sa ma inscriu sa fac scoala de soferi(pe gratis)si voi avea si masina de lucru.programul e flexibil dar in general nu mai mult de 8 ore.imi place foarte mult ca e un om credincios,cu o cultura generala enorma.pentru mine va fi o schimbare majora.voi avea multe de invatat de la el.

in plus e si poet si scrie multe poezii cu care se prezinta la conferinte internationale.are nevoie de mine ca sa-i traduc poeziile in germana si chiar sa merg cu el in germania la aceste conferinte.plus ca mi-a dat ideea(pentru ca i0am spus ca vreau sa ma implic si sa ajut femeile care vor sa faca avort,mai bine zis sa le informez despre avort)sa scriu o brosura pe care sa o impart la diferite fundatii si atunci va incepe munca mea pentru ca voi fii chemata si pentru asta voi fii iarasi platita,adica sa fac informare in licee,etc.

fetelor ma simt asa de bine.simt ca incep incet-incet sa intru pe fagasul normal al vietii.simt ca,in sfarsit,voi avea parte de linistea mult visata.sunt fericita ca dumnezeu mi-a ascultat rugamintea.sunt o norocoasa pentru ca v-am gasit.de la voi a inceput totul.sa fie binecuvantata clipa in care am venit si v-am scris despre viata mea.multumesc ca am gasit oameni aici care m-au crezut si carora le pasa.oameni care ma ajuta.fetelor,se poate.toate evenimentele decurg in favoarea mea.e si timpul sa am liniste odata.doamne ajuta.

acuma vreau sa va mai scriu ceva ce pe mine m-a impresionat pana la lacrimi.stiti de ce?pentru ca ma aflam in acea situatie si cativa oameni au decis sa ma ajute,fara sa "rascoleasca"prea mult,cum spunea samsara.e despre a darui,e din cartea"profetul"scrisa de kahlil gibran.e doar un fragment

"DE MULTE ORI VA SPUNETI:<VOI DA,DAR NUMAI CELUI CARE MERITA>.

NICI POMII DIN GRADINA TA,NICI SNOPII DE PE OGORUL TAU N-AU SPUS VREODATA ASTA

EI DARUIESC PENTRU A PUTEA TRAI,CACI A PASTRA INSEAMNA A TE STINGE.

FARA-NDOIALA,ACELA CARE ISI MERITA ZILELE SI NOPTILE E DEMN DE ORICE-I POTI TU DA.

IAR CEL CARE A MERITAT SA BEA DIN CHIAR OCEANUL VIETII,MERITA SA-SI UMPLE CUPA SI DIN FIRAVUL TAU IZVOR.

SI CINE ESTI TU OARE PENTRU CA CEILALTI SA ISI DESCHIDA INIMA SI SA ISI DEZVALUIE ORGOLIUL,CA TU SA POTI SA LE MASORI FARA OPRELISTI VALOAREA SI MANDRIA?

CACI VIATA E DE FAPT ACEEA CARE SE DARUIESTE PE SINE CATRE SINE INSASI,IN TIMP CE TU NU ESTI DECAT UN MARTOR."

Postat

Alinas,

Ma bucur pentru tine ca te simti mai bine!...

Nu stiu de ce insa citind ce ai postat mai sus am vazut stegulete rosii de atentionare! Nu te aprinde usor si tine cont de instinctul tau... Ai grija pentru ca esti intr-o perioada foarte vulnerabila si simtind ca te trage virtejul in jos te vei agata de orice...

Gindeste-te bine de tot inainte de a face ceva, nu lua decizii pripite sau drastice!

Ai grija de tine si de copii!

Alice

Postat

alinas, iti dau un sfat ca din partea cuiva patit... inainte de a te arunca in viltoarea noii vieti, verifiac ce hram poarta acest om!

Eu am patit o, in urma cu citiva ani, cu un om ce mi promitea Luna de pe cer (eram proaspat divortata) de crezusem ca l am prins pe Dumnezeu de picior... si totul s a dovedit a fi un mare bluff, urmat de 3 ani de chin

Aduna ceva referinte despre el, ca tare ma tem pt tine si copilasii tai, sa nu cadeti din lac in put..

Iti tin pumnii si Doamne ajuta!

http://community.webshots.com/user/tora97

"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez

Postat
ciau fetelor si multumesc ca sunteti alaturi de mine.alina,ma bucure enorm ca ai gasit un job chiar si numai de 2 ori pe saptamana.care mai e situatia la mine:am platit gazul ca altfel mama m-a amenintat ca ma da afara.si l-am dat pe cel mare la gradi.nu e exact ce-mi doream,in sensul ca eu vreau sa-l dau la germana ca sa urmeze scoala si liceul german dar de la toamna poate il mut altundeva in functie de cum imi permit.l-am dat aici pentru ca sa pot lucra.problema e cu cel mic,am nevoie de 1 milion sa-i platesc gradinita ca sa pot lucra full time.am gasit deja niste meditatii la germana si trebuie sa incep din decembrie dar nu stiu cu cine voi lasa pe cel mic.mama nu vrea sa stea si chiar nu as vrea sa-l las cu ea.poate ma puteti ajuta acum ultima oara cu acest milion ca sa pot incepe sa lucrez ca lumea.am fost la alta fundatie care mi-a promis sa ma ajute cu bani si haine dar numai de prin ianuarie.deci cu banii de acolo plus ce as castiga eu,m-as descurca oarecum ca sa ma mut din acest infern.apelez la voi.nu vreau sa va cer asta si o fac cu rusine.am nevoie de 1 milion penru a-l da pe cel mic la gradi.eu ma rog mereu si am incredere in dumnezeu.si ma rog si pentru voi fetelor.numai bine.
Postat
fetelor cl imi trimite 300.000 lei azi,mai imi lipsesc 700.000 lei.va implor sa ma ajutati ca sa pot sa-l dau si pe cel mic la gradi,va rog mult.e biletul meu spre independenta financiara pentru ca voi putea lucra.dumnezeu sa va ajute.numai bine.

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...