Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cind il luam pe nu in brate?

Postări Recomandate

Postat

Pitica mea de 1 anisor si patru luni ,a inceput sa fie f incapatinata.Orice ii spun imi raspunde cu nu.Pina acum nu mergea binisor ,alergam prin casa dupa ea ca mi-era frica sa nu cada si sa se loveasca.Acum domnisoara merge bine , dar cind ii zic faci asta ,stai aici ,vino la mama imi spune inevitabilul nu[:D].Cum sa ma comport cu ea/?eu stiu ca e prea mititica dar intelege sensul cuvintului nu si la luat drept eticheta.[:D]Cum procedati cu bebeii incapatinati?

http://community.webshots.com/user/catya106

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Te inteleg f. bine! Emi are 1 an si 8 luni si cand o intreb daca vrea ceva, spune nu si face din cap ca da. Alte ori nici nu mai da din cap, spune nu si imi ia ceva-ul din mana. F. rar tace si da din cap ca da... E o perioada acum (am inteles) cand il iau ei pe NU in brate. Dar va trece... nu-ti fa nici o grija. E absolut normal. Da-i pace sa spuna ce vrea. Eu am incercat sa nu ii dau cand spunea nu si rezultatul era ca plangea si venea dupa mine si pana la urma tot ii dadeam. Ii explic de fiecare data ca se spune da (cred ca de asta a si inceput sa dea din cap) si continui asa...

Numai bine,

Mamamariana

Postat
noi avem apoape 14 luni si aplicam metoda time out, descrisa de fete la "ce problema am avut si cum am rezolvat-o"; adica evit sa-i spun nu, ii spun ceva de genul "daca faci... te vei lovi!" si dc. ea tot continua o iau si o tin jos, 2 minute, ea zbiara si urla binenteles, eu nu zic nimic, si apoi o las. aplic de cateva ori si garantat nu mai face lucru respectiv. la noi manca spuma pusa la termopan (usa la balcon) si eram disperata, am plicat metoda si dupa o zi totul a fost ok. cu iesitul din baia, URLA, am luat ceasul il pun sa sune si sa vezi ce ochi face, ii spun "nu eu mama, ceasu'vrea sa iesim din baie". spor la treaba si rabdare, sunt de "plastilina", daca stii cum, ii poti modela aproape perfect! [pup]mama alexutei
Postat

Al meu la 2 ani si 4 luni spune nu din reflex. Si daca il strig pe nume, tot NU imi raspunde. Daca vreau sa-l imbrac sa iesim afara, nu vrea sa se imbrace. Si atunci zic: "lasa ca ma imbrac eu cu bluza, sau ma incalt eu cu pantofiorii" si imediat sare cu gura;"ba nu, EU, EU", asa ca asta e deocamdata o solutie, dar nu chiar pt toate problemela.

Succes si muuulttaaa rabdare,

Gabriela si baietii

Postat

Si Paula,1 an si trei luni,raspunde des cu NU.

O intrebi ceva"NU".Asta a fost putin mai demult caci acuma nu mai e asa negativista,dar serios ca era o perioada in care zicea foarte des cuvantul"NU".

E normal...

maria,[mamica] de Paula [patut](1 an) si Miruna [zana] (13 ani) id="Comic Sans MS">

Postat

dani are un an si 10 luni

can l-a invatat pe nu, il folosea tot impul...exact ca bb al tau dar acum..hai sa iti zic un dialog intre noi:

dani o mai musti pe mami?

dani: nu

mami: o iubesti pe mami?

dani: da

mami: faci nani?

dani: nu

mami: vrei papa?

dani: daaa

dani ar papa non stop...deci nici o data nu refuza papa

nani nu ar face niciodata

de muscat..il musca pe verisorul lui tot timpul dar me mine nici o data . (daca o face, il musc si eu si ii trece)

iar partea cu iubirea... nu stiu ce sa zic...niciodata nu mi-a raspuns 'nu' la aceasta intrebare....

asha ca ma gandesc ca acum..intelegand cea ce vrb..rasp la intrebari exact...nu mai bate campii:)

deci o sa creasca si o sa-si revina:)

succes..si intreaba-l tot timpul dupa ce ii explici ceva..

valeria

http://community.webshots.com/user/kjmami

Postat

Marc actioneaza cu NU demuuuult,inainte sa faca un an,acum are aproape 2 si spune nu,nein,neee,depinde de dispozitie.

Dar numai asta! ,desi spune si da si ja,dar nu cand il rog eu ceva.[bang]

am inteles ca dupa 2 ani si pana pe la 3 si ceva e si mai si,asa ca rabdarea noastra e pusa pe metereze.

evident si normal ca ma enervez rau de tot cateodata pentru ca el nu foloseste cuvantul din placere ci pentru ca intelege exact ce inseamna si pesemne se amuza teribil cand face o multime de pozne,si nu sunt putine!!!Practic la orice el spune NU clar si raspiicat si pot sa stau in cap ca nu-i schimb hotararea.

Am inceput sa-l intreb daca vrea sau nu,si cand spune nu ii respect(macar pe moment)decizia,desi ma exaspereaza.

Parca e mai bine si mai putini nervi pentru mine.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)

http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0

Postat

Patrick, 2 ani si 5 luni, nu il are chiar pe nu, nein tot timpul. Dar in rest e incapatinat, daca zice ca nu pai e nu; si atunci procedez cam in stilul tau, mamica dulce, pe moment zic ca el, oricum am constatat ca pt. el asta conteaza, sa nu lase de la el la momentul respectiv, in rest e neinteresant, ii trece repede. Si pa mincat baut, il intreb dinainte ce vrea ca sa evitam problema. Nu sau nein din reflex spune cind face ceva si e concentrat, ca raspuns in sensul, sa-l lasam in pace ca e ocupat cu altceva.

toate cele bune

narcisa

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...