Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Reincarnare...

Mirunda

Postări Recomandate

Postat

Ctaghe, Biserica ortodoxa ,si crestinismul,in general,respinge ideea reancarnarii deoarece aceasta se opune invataturii lui Hristos despre Invierea mortilor si despre Judecatasufletelor,invatatura exprimata extrem de clar in Sfanta Scriptura.Reancarnarea nu a fost niciodata acceptata de primii crestini, iar conceptia despre preexistenta sufletului,de care este strans legata,a fost condamnata de Sinodul de la Constantinopol din 543.Asta nu pentru ca aceasta invatatura a fost tolerata pana atunci printre crestini,ci pentru ca,pana atunci nu a fost nevoie sa se ia pozitie impotriva acestei rataciri,Biserica cunoscand adevarul.Toate hotararile Sinoadelor contra ereziilor s-au luat atunci cand a fost nevoie de o afirmare foarte clara a adevarului cunoscut in Biserica,adevar pe care ereticii il atacau.Nu inseamna ca Biserica accepta sau tolera erezia.

Irina si bb Iinca(26apr04)

"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

• Răspunsuri 168
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Irina, ce spui tu este doar o varianta, cea sustinuta de Biserica crestina. Nu inseamna ca este adevarul absolut. [flo] Cat despre pagani, atei, eretici ...Asa au fost si cei care au sustinut ca Pamantul e rotund, ca se misca in jurul Soarelui si ca nu noi suntem buricul universului. [:D] Cu timpul insa s-a demonstrat ca aveau dreptate.

Iar despre partea cu relevanta trupului, nu iti dau dreptate. Daca Dumnezeu ar fi considerat ca trupul este relevant pentru suflet, daca intregul poate fi format doar din trup si suflet(impreuna) atunci cu siguranta ar fi gasit o cale ca si trupul sa fie etern, precum sufletul. Viata de zi cu zi ne arata ca acest lucru nu este adevarat, ca trupul este efemer, dupa moarte nu mai ramane nimic. In schimb sufletul trece dincolo de moarte.

Si de ce ar fi trupul relevant pentru suflet? E doar o casa temporara, supusa trecerii timpului.Se distruge in timp pentru ca in final sa nu mai ramana nimic din el.

[pup],Dana si Andrei(12 dec 2003)

Andrei

Postat

Pentru cei care sunt crestini ortodocsi varianta sustinuta de Biserica Ortodoxa este adevarul absolut ,deoarece Biserica a pastrat nealterata invattura lui Hristos si a Sfintilor Apostoli.Varianta Bisericii reprezinta adevarul absolut pentru oricine,indiferent ca acesta crede sau nu.Hristos este Calea,Adevarul si Viata pentru orice om ,din orice colt al lumii.Cine iubeste pe Hristos si crede in El arata acest lucru iubind poruncile Lui si punand in practica ce ne-a invatat El.

Noi stim ca trupul acesta este si el nemuritor,ca si sufletul.Trupul acesta in care suntem va fi inviat la a doua venire a Mantuitorului.Iata ce spune Iov :"Eu stiu ca Rascumparatorul meu este viu si ca El,in ziua cea de pe urma,va ridica iar aceasta piele a mea ce se destrama".Isaia ne spune"Mortii Tai vor trai si trupurile lor vor invia".Sfantul Apostol Ioan ,in Evanghelia Sa ,ne spune:"vine ceasul in care toti cei din morminte vor auzi glasul Lui si vor iesi...spre invierea vietii".Hristos a inviat intai(a murit,a fost pus in mormant si a treia zi a inviat),si noi vom invia de semenea.TRUPUL VA INVIA,ACEASTA ESTE INVATATURA CRESTINA.Presupun ca la Pasti ai stat cu lumanarea in mana si ai cantat"HRISTOS A INVIAT DIN MORTI,CU MOARTEA PE MOARTE CALCAND,SI CELOR DIN MORMINTE VIATA DARUINDU-LE!"Mediteaza la aceasta invatatura...Cu ce s-a urcat Hristos la cer?Cu trupul Sau inviat,pe care Toma necredinciosul a pipait semele cuielor batute in maini si semnul sulitei infipte in coasta Lui.Chiar Hristos le-a zis ucenicilor care l-au vazut inviat si au crezut ca e un duh:"Vedeti mainile si picioarele mele,ca eu insumi sunt;pipaiti-Ma si vedeti ca duhul nu are carne si oase,precum ma vedeti pe Mine ca am"(Evanghelia dupa Luca 24;39).Deci iata ce mult cinsteste Dumnezeu trupul,pe care El l-a creat.

Ar mai fi multe argumente dar ma opresc aici.Daca nu esti crestin ,inteleg punctul tau de vedere,dar daca te consideri crestin,dar,paradoxal,respingi invatatura lui Hristos,cauta cat mai repede sa te indrepti.Doamne ajuta!

Postat
quote:Originally posted by cataghe

http://www.geocities.com/athens/delphi/5647/rel16.htmDaca va intereseaza subiectul, luati va rog Biblia si mergeti la trimiterile din acest articol... eu am fost uimita!________________________________________________To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!

id="quote">id="quote"> Draga Catalina, Dupa cunostinta mea, lucrurile stau cam asa:Ioan 3 se refera la regenerarea spirituala (Din duhul), nu reincarnarea trupeasca. Venirea lui Ioan "in duhul si puterea lui Ilie" nu este reincarnare, ci implinirea profetiei. Ioan nu a venit in trupul si puterea lui Ilie, ci in duhul si puterea lui.Sau cele spuse de Isus fariseilor, in legatura cu faptul ca el ar mai fi trait odata pe pamânt, inca inaintea patriarhului Avraam [Evanghelia lui Ioan, 8,56-58]). Ioan 8:56-58 nu spune ca Isus a trait pe pamant inaintea lui Avraam, ci ca El a fost inaintea lui Avraam. Iar in celelalte pasaje (Ioan 9.1-3, Filipeni 2:6-7, etc.) pe care le mentioneaza textul citat, chiar ca nu am gasit nici macar un mic indiciu despre reincarnare!!!Biblia spune clar ca "Omului ii este randuit sa moara o singura data, apoi vine judecata." (Evrei 9:27). Pildele si invatatura Domnului Iisus si a apostolilor spun acelasi lucru. Bogatul a murit si a fost dus in iad. Lazar a murit si a ajuns in sanul lui Avraam. David spune ca copilul lui nu se va mai intoarce la el dupa moarte, ci David va merge la el. Dupa cate am citit eu in Scriptura, conceptul reincarnari ii este strain.....
Postat

Draga Elena,ca sa completez si eu adevarul celor spuse de tine,adaug ca acest concept nu este numai strain,ci si contrar invataturii Sfintei Scripturi.

Postat

"Pentru cei care sunt crestini ortodocsi varianta sustinuta de Biserica Ortodoxa este adevarul absolut ,deoarece Biserica a pastrat nealterata invattura lui Hristos si a Sfintilor Apostoli.Varianta Bisericii reprezinta adevarul absolut pentru oricine,indiferent ca acesta crede sau nu.Hristos este Calea,Adevarul si Viata pentru orice om"

Draga Irina,

sunt crestin ortodox, dar BUNUL DUMNEZEU mi-a dat si minte, si spirit, si m-a facut OM, cu intrebari si indoieli...Eu cred in EL, si imi iubesc Biserica Ortodoxa, dar asta nu inseamna sa nu imi pun intrebari...

Oare ce se intampla cu oamenii simpli si buni, din alte culturi si religii, care nu cred Hristos-ul nostru, al crestinilor? Ce se intampla cu Budistii, Iudeii, Mohamedanii la Judecata de apoi?

Ce este oare cu cei ce isi amintesc de vieti trecute? Sunt atatea marturii despre aceste lucruri... Oare daca eu ma intreb ce poate fi cu reincarnarea, daca ea exista sau nu, inseamna deja ca nu mai merit sa exist in Biserica mea?

Imi pare rau, dar eu cred ca de asta ne-a inzestrat Dumnezeu cel Bun cu libertate si constiinta..pentru a ne intreba, a cauta, si uneori a ridica semne de intrebare chiar si acolo unde , chiar Bisericii noastre, nu ii convine...

Cu drag,

Mirunda

http://community.webshots.com/user/mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Postat
quote:Originally posted by Mirunda

Draga Irina,

sunt crestin ortodox, dar BUNUL DUMNEZEU mi-a dat si minte, si spirit, si m-a facut OM, cu intrebari si indoieli...Eu cred in EL, si imi iubesc Biserica Ortodoxa, dar asta nu inseamna sa nu imi pun intrebari...

Oare ce se intampla cu oamenii simpli si buni, din alte culturi si religii, care nu cred Hristos-ul nostru, al crestinilor? Ce se intampla cu Budistii, Iudeii, Mohamedanii la Judecata de apoi?

Ce este oare cu cei ce isi amintesc de vieti trecute? Sunt atatea marturii despre aceste lucruri... Oare daca eu ma intreb ce poate fi cu reincarnarea, daca ea exista sau nu, inseamna deja ca nu mai merit sa exist in Biserica mea?

Imi pare rau, dar eu cred ca de asta ne-a inzestrat Dumnezeu cel Bun cu libertate si constiinta..pentru a ne intreba, a cauta, si uneori a ridica semne de intrebare chiar si acolo unde , chiar Bisericii noastre, nu ii convine...

Cu drag,

Mirunda

id="quote">id="quote">

Draga Mirunda, este o mare diferenta intre a discuta despre o religie si a propavadui o religie. Dupa mine, in momentul in care iti pui niste intrebari, se cheama ca discuti despre o religie, in timp ce in momentul in care ti se pare inutil sa iti pui intrebari si incerci sa transmiti adevarul religiei tale ca unic adevar valabil, se cheama ca o propavaduiesti. Acuma, cred ca e foarte clar care dintre noi cei de aici incercam sa discutam, si care incercam sa propavaduim. Eu una prefer sa discut cu cei care vor sa discute.[flo]

Irina, imi pare rau daca te dezamagesc, dar la mine nu prea prind preotii astia care te ameninta ca daca crezi altfel decat ei acusica pogoara iadul asupra ta. Nu cred ca esenta crestinismului este sa ameninti cu iadul si nu cred ca in asta consta misiunea preoteasca. Deci, cu regret...

In alta ordine de idei, vad ca sustii foarte convinsa ca primii crestini nu au acceptat ideea de reincarnare, te rog spune-mi, pe ce te bazezi?

To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!

Postat

Draga Mirunda,nu am fi oameni daca nu ne-am indoi,Dumnezeu nu are nevoie de robotei.Nu este pacat sa ai indoieli,este pacat sa persisti in ele si sa nu cauti adevarul.Sau,cand cunosti acest adevar,sa te opui lui.Am sa incerc sa iti raspund la intrebari cum pot si eu,dupa invatatura Bisericii noastre,a carei fiica esti.

In privinta judecatii,stim ca Dumnezeu va judeca lumea dupa 4 legi:prima,legea constiintei-fiecare om are o constiinta data de Dumnezeu,prin care deosebeste binele si raul;a doua,legea firii sau a creatiei,adica,orice om care priveste aceasta lume si vede desavarsirea ei nu poate sa nege existenta unui Creator;a treia lege este cea a lui Moise,adica cele 10 porunci si tot Vechiul Testament ;iar a 4a lege este Legea Desavarsirii,adica Sfanta Evanghelie.Dupa primele 2 legi vor fi judecati toti oamenii,in afara de crestini si de evrei.Dupa treia lege vor fi judecati evreii,iar dupa ultima crestinii.Nimeni,in ziua aceea ,nu se va putea desvinovati ca nu a stiut,caci tot ce este in jurul nostru este facut in asa fel incat sa ne conduca la Dumnezeu.Iar noi,care ne zicem crestini,vom avea mari pacate,fiindca avem Evanghelia si o calcam.

Despre cei care isi amintesc vieti trecute,Parintii Bisericii ne invata ca este vorba de doua surse 1.amintirile sunt rodul imaginatiei(mai ales cele "improspatate"prin hipnoza) 2.amintiri insuflate de cel rau sau chiar cazuri de posesie demonica. La intrebarea cu reancarnarea,Biserica ti-a raspuns ,acum depinde de tine ce alegi.Nu cred ca problema se pune la modul daca Bisericii ii convine sau nu ce crezi tu.Biserica nu are nici un castig din ceea ce crezi tu,ea iti prezinta invatatura de la Hristos,cum te raportezi la asta este problema ta.Hristos a spus clar tot ce avem nevoie pentru mantuire,deci,mai ales ca suntem in post de azi,e un moment bun ca sa iti clarifici nedumeririle,inaintea unui duhovnic bun.Cum se zice,nu lasa pe maine ce poti face azi1Doamne ajuta si post usor! Draga CATAGHE,chiar tu ai intrebat ce crede Biserica Ortodoxa despre reancarnare,si,pe cat am stiut ,am raspuns si eu.Stiu ca ceea ce spun nu prea e in acord cu tendintele sincretiste si relativiste din societatea actuala,dar asta e.Unul din motivele pentru care oamenii aleg sa creada in reancarnare este ca nu pot impaca ideea de Dumnezeu iubitor cu aceea de Dumnezeu care pedepseste cu chinurile iadului.Nici un preot nu ameninta cu iadul,invtatura despe iad si rai o avem de la Hristos.Primii crestini,ca de altfel toti crestinii dupa aceea,nu au acceptat ideea de reancarnare fiindca ea este alta invatatura decat cea a lui Hristos.De aceea ne numim crestini,si nu altfel,fiindca credem in ce ne-a invatat Hristos.Nu exista discordanta intre invatatura primilor crestini si invatatura crestinilor de azi,este aceeasi invatatura.

Postat
quote:Originally posted by irina.c.

Primii crestini,ca de altfel toti crestinii dupa aceea,nu au acceptat ideea de reancarnare fiindca ea este alta invatatura decat cea a lui Hristos.De aceea ne numim crestini,si nu altfel,fiindca credem in ce ne-a invatat Hristos.Nu exista discordanta intre invatatura primilor crestini si invatatura crestinilor de azi,este aceeasi invatatura.

id="quote">id="quote">

De unde stii ca nu exista? Stii ca sunt o serie de texte zise apocrife, unele dintre ele atribuite chiar unora dintre apostoli, care sunt respinse de biserica? Si care, colac peste pupaza, se mai si bat cap in cap, unele din ele, cu Vechiul Testament, ba chiar rastoarna intreaga ordine din vechiul Testament? De ce a respins biserica aceste texte, in ce temei? Daca apostolii nu au cunoscut invatatura lui Christos, atunci cine?

Chiar, pun aceasta intrebare cu toata seriozitatea, de ce a respins biserica aceste scrieri? Eu pana acum nu am gasit raspunsul.

To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!

Postat

Draga CATAGHE,pana ce Biserica a stabilit care anume texte sunt autentice si care nu(adica pana la stabilirea canonului Scripturii) au mai circulat si alte câteva scrieri puse sub numele Sfintilor Apostoli. Dar nepotrivirile dintre acestea si scrierile care erau pastrate cu sfintenie in Bisericã au determinat excluderea celor a caror origine era neclarã si care contineau învãtãturi dubioase. Sfintii Apostoli nu aveau cum sa deformeze învãtãtura pe care o primisera din aceeasi sursa. Hristos nu a propovaduit mai multe adevaruri, ci un singur adevar: cel care a fost propovaduit mai apoi de catre Apostoli în toatã lumea.Sfantul Irineu, in lucrarea sa Împotriva ereziilor, spunea despre cei care raspandeau scrieri apocrife ca "acestia, netemându-se de nimic si publicând scrieri plasmuite dupã capul lor, se lauda ca detin mai multe evanghelii decat exista. Ei au ajuns la o asemenea indrazneala incat numesc 'Evanghelia adevarului o lucrare compusa de ei foarte recent si care nu se acordã deloc cu datele din Evangheliile apostolilor. Nici mãcar Evanghelia nu poate fi feritã, în cazul lor, de blasfemie".Temeiul pe care Biserica a respins aceste texte este falsitatea lor.Daca citesti Noul Testament si apoi aceste scrieri, impregnate de spirit gnostic,poti sa vezi singura diferenta.

Miscarea New Age se foloseste de scrierile apocrife pentru a incerca sa introduca ideile sale printre crestini,incercand sa prezinte un Hristos care nu este Dumnezeu,ci doar unul dintre maestrii spirituali.Aceasta miscare sustine ca Biserica a cenzurat Scriptura dupa propriile interese , idee ridicola,dupa umila mea parere.Nu e un raspuns prea complet,dar sper ca te-am lamurit cat de cat.

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...