Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Reincarnare...

Mirunda

Postări Recomandate

Postat

discutii contradictorii asemantoare gasiti aici

... iar ca sa aflati parerea Biserici despre reincarnare click aici

... conform viziuni prezentate, Iadul va manica dragilor [zz]

... v-am pregatit un loc la noi in cazan [cusca] ...

• Răspunsuri 168
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat
quote:Originally posted by irina.c.

Aceasta miscare sustine ca Biserica a cenzurat Scriptura dupa propriile interese , idee ridicola,dupa umila mea parere.Nu e un raspuns prea complet,dar sper ca te-am lamurit cat de cat.

id="quote">id="quote">

Trecand peste chestiunea cu Isus ca maestru spiritual, pe care si eu o resping, de ce ti se pare ridicol faptul ca biserica ar fi putut sa cenzureze Scriptura dupa propriile interese? Istoria ne demonstreaza ca biserica a stiut intotdeauna sa-si urmareasca foarte bine interesele... De ce, deci, ti se pare absurd sa existe parti pe care s-a considerat ca nu este bine sa le cunoasca mirenii? Ca depasesc omul de rand, sau ca ar submina autoritatea bisericii?

To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!

Postat
quote:Originally posted by conchita

.. se pare ca i-am picat cu tronc doamnei pulstar, cum zic ceva, cum ma vaneaza.

id="quote">id="quote">[:-)))] Intr-adevar mi-ai picat cu tronc, insa pana sa ajung sa te "vanez" trebuie mai intai sa ma cuceresti. [:-)))]id="size1">Conchita, nu am nimic personal cu tine. Nu ar fi contat daca ai fi fost tu sau altcineva, am simtit pur si simplu ca e cazul sa contra-argumentez unele lucruri din postul respectiv. Asadar nu o lua ca pe un .."atac la persoana".[:D] Nu am facut decat o analiza asupra textului.. [;)]
quote:Originally posted by conchita"teoria reincarnarii" la care te referi si tu intr-un final (care tot un sistem de gandire este, fie el de credinta) este un intreg de ipoteze demonstrabile in sistem care explica sau ilustreaza exhaustiv realitatea.
id="quote">id="quote">Pai tocmai ca acel intreg de ipoteze la care te referi tu, (adica teoria reincarnarii) nu poate fi demonstrat. Este doar o teorie si atata tot. La fel putem vorbi si despre teoria crestinismului. O teorie o accepti sau nu. Iar faptul ca o accepti nu inseamna ca aceasta demonstreaza exhaustiv realitatea...
quote:Originally posted by conchita ba da, teoria reincarnarii vizeaza doar exceptiile, este dreptul meu sa cred asta.
id="quote">id="quote">Este dreptul tau intr-adevar sa crezi asta..Apropos, am auzit ca s-a infiintat "clubul celor care cred ca Pamantul este plat".[:D]id="size1">
quote:Originally posted by conchitadespre scularea din morti a lui Lazar s-a pomenit pe defunctul topic referitor la compatibilitatea credintei in Dumnezeu si in reincarnare
id="quote">id="quote">Credeam ca asta e un topic nou..[;)]
quote:Originally posted by conchita in mesajul citat mai sus, imi contrezi opiniile, suparandu-te ca ridiculizez pasajele din biblie care ar incripta subliminale despre reincarnare , revin acum la argumentele tale si te intreb serios: de cand este in interesul tau sau al adevarului general ca biblia-considerata de tine o fabulatie-sa certifice realitatea reincarnarii? nu ti se pare ca e o contradictie in termeni aici?
id="quote">id="quote">Nu, nu vad nici o contradictie. Spre deosebire de altii, eu pot sa discut despre un sistem de gandire fara a ma raporta automat la el..[;)]__________________id="blue">*id="blue"> Ignorance is bliss..id="black"> *id="blue">
Postat

Draga Cataghe,Biserica Ortodoxa nu este o organiztie esoterica,care are cine stie ce de ascuns.Toate invataturile ei sunt pe fata si pentru toata lumea,nu e nimic secret.Biserica este Stalpul si Temelia ADEVARULUI,autoritatea ei nu poate fi subminata ,ea nu poate fi distrusa.Biserica nu este o institutie umana,care apara interesele meschine ale unuia sau altuia,ea este Trupul lui Hristos.Ea nu are ce sa ascunda,invatatura ei este armonioasa si unitara.Stabilirea canonului Sf.Scripturi a fost realizat de oameni sfinti,cu o inalta traire duhovniceasca.II vezi pe Sfintii Parinti susotind si taind din pasajele Scripturii,ca sa induca mirenii in eroare?Sa fim seriosi...Ca sa ascunda ce?Chestia asta cu masele manipulate de Biserica e luata din manualul ateistului,studiat cu sarg de unii in perioada comunista.Dar asta e manevra lui al-cu bete'n basca,caci daca tine omul departe de Biserica,il tine departe de Hristos.Sa nu ne lasam inselati...

Irina si bb Iinca(26apr04)

"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Postat

Nu este pacat sa ai indoieli,este pacat sa persisti in ele si sa nu cauti adevarul.Sau,cand cunosti acest adevar,sa te opui lui

id="quote">id="quote">Adevarul este o notiune foarte relativa. Adevarul ..suprem, cu atat mai mult..

Pentru cei care sunt crestini ortodocsi varianta sustinuta de Biserica Ortodoxa este adevarul absolut ..Varianta Bisericii reprezinta adevarul absolut pentru oricine,indiferent ca acesta crede sau nu.

id="quote">id="quote">Adevarul absolut zici? Hmm, adevarul "absolut" din care punct de vedere? Din punctul de vedere al bisericii presupun, adica un adevar ..convenabil, un "adevar" subiectiv pe care-l crezi si nu-l cercetezi nici in ruptul capului pentru ca asa zice ..preotul, si pentru ca altfel devenim automat.. mostenitorii ..iadului.. [;)]

Biserica este Stalpul si Temelia ADEVARULUI...

id="quote">id="quote">Oare de ce ma indoiesc de afirmatia asta?De-a lungul timpului, s-a demonstrat faptul ca cei care s-au batut cel mai tare cu caramida-n piept cum ca detin "adevarul" suprem, aceia s-au dovetit a fi cei mai perversi si mai departe de adevar dintre toti ceilalti..
quote:Originally posted by irina.c.Biserica nu este o institutie umana,care apara interesele meschine ale unuia sau altuia..
id="quote">id="quote">Ma mir ca nu este.. Pentru o institutie "non-umana", are al naibii de multi functionari umani, si "sedii" marete din fier-beton rapandite la tot pasul..De asemeni, pentru o institutie "non-umana" are surprinzator de mari influente in mai toate resorturile umane, de la scoala la ..parlament..
quote:Originally posted by irina.c.Stabilirea canonului Sf.Scripturi a fost realizat de oameni sfinti,cu o inalta traire duhovniceasca.
id="quote">id="quote">Insa in esenta lor tot ..oameni. Iar oamenii, in esenta lor sunt predispusi greselii, egoismului, dorintei de marire, si a tentatiei de a folosi puterea in favoarea lor atunci cand o detin. Iar puterea corupe mintile oamenilor..In afara de asta, oamenii mai fac greseli chiar fara sa-si dea seama de acest lucru. Iar "sfintii" in esenta lor, tot oameni raman..
quote:Originally posted by irina.c.Chestia asta cu masele manipulate de Biserica e luata din manualul ateistului,studiat cu sarg de unii in perioada comunista.
id="quote">id="quote">Eu personal nu sunt atee, si nici nu am auzit de vre-un astfel de .."manual". In afara de asta ateul nu este, prin definitie, comunist sau anticrestin, (chiar daca unii atei ar putea sa fie)id="size1">. O prejudecata foarte utila bisericilor, si deci foarte raspandita în Romania, este aceea ca ateismul implica în mod automat comunismul.In principiu, un ateu poate avea orice fel de convingere politica. In realitate, majoritatea ateilor sunt democrati sau umanisti, deci nu .."comunisti".
quote:Originally posted by irina.c.Dar asta e manevra lui al-cu bete'n basca,caci daca tine omul departe de Biserica,il tine departe de Hristos.
id="quote">id="quote">Inseamna ca "al-cu bete'n basca" ii manevreaza pe toti cei care sunt de alta religie, alta decat cea crestina. Ca doar acestia stau din principiu departe de ..Hristos..[;)]__________________id="blue">*id="blue"> Ignorance is bliss..id="black"> *id="blue">
Postat

Eu nu pot scrie prea mult ca-mi trezesc familia,da' nu ma pot abtine sa intreb:

Cum se vor ridica din morminte trupurile celor incinerati atunci cand va veni vremea ?[bang]

cici

Postat
quote:Originally posted by pulstar

Pai tocmai ca acel intreg de ipoteze la care te referi tu, (adica teoria reincarnarii) nu poate fi demonstrat. Este doar o teorie si atata tot. La fel putem vorbi si despre teoria crestinismului.

O teorie o accepti sau nu. Iar faptul ca o accepti nu inseamna ca aceasta demonstreaza exhaustiv realitatea...

id="quote">id="quote">

si in conditiile astea ce facem? adica atunci cand cadem de acord vreau sa spun, ca s-a dus tot farmecul discutiei? :)) nu, serios, daca teoria reincarnarii si sistemul de credinte aferent sunt nedemonstrabile, atunci tu cum poti sa vii sam spui mie ca tu crezi in reincarnare si ca eu fac parte din fan clubul "salut, pamantule plat" daca nu cred?!

quote:Originally posted by conchita

Apropos, am auzit ca s-a infiintat "clubul celor care cred ca Pamantul este plat".[:D]id="size1">

id="quote">id="quote">

p'asta n-am inteles de ce mi-o arunci mie in fatza? ai zis pe undeva ca biserica e de vina pentru versiunea asta. ti-as sugera sa te interesezi cine a fost primul care a avansat teoria pamantului invartitor in jurul soarelui. ai sa vezi ca a fost un grec, il chema aristarh(us). teoria lui nu a fost acceptata pentru ca grecii, baieti destepti dar nu destul, n-au putut explica fenomenul de paralaxa aplicat la sistemul heliocentric al lui nenea respectiv. deci heliocentrismul nu a avut succes nu din cauza bisericii (ca nu scrie nicaieri in bibile ca pamantul e plat, sau cubic, sau ca se invarteste in jurul Lunii de pilda; si nici nu erau crestini pe vremea aia, poate doar reincarnati a priori :P ), ci din cauza lacunelor teoretice ale acestei perspective stiintifice.

quote:Nu, nu vad nici o contradictie. Spre deosebire de altii, eu pot sa discut despre un sistem de gandire fara a ma raporta automat la el..[;)]
id="quote">id="quote">

iar m-ai pierdut in ceata. cum te poti referi la patrunjel, vorbind despre marar?![fuga]

-----------------------

este suficient sa judeci bine spre a proceda bine. (descartes)

Postat

Irina, iarta-ma, dar eu tot nu am inteles, ce se intampla cu necrestiniii, budistii, hindusii, iudeii, mahomedanii, etc dupa ce mor? Ce spune religia crestina despre ei?

Si despre ce "alta discutie" pe tema asta povestiti voi, ca...vreau si eu!

Pa!

Mirunda

http://community.webshots.com/user/mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Postat

Draga Pulstar,desi repet ce au mai spus si altii,de unde ai scos chestia asta,ca Biserica spune"crede si nu cerceta"?Biserica,precum si Sf.Scriptura,ne spun :cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun.In sfarsit,daca te incapatanezi sa sustii asta...cum doresti.

Nu am spus ca Biserica este o institutie non-umana,ci ca nu este numai umana.Biserica Ortodoxa,ca la ea ma refer(si,apropo,clubul celor cu"pamantul este plat" era din Biserica Catolica,care nu e in discutie aici).Biserica Ortodoxa este o institutie DIVINO-UMANA,este trupul mistic al lui Hristos.Nu insist mai mult,pentru ca nu are rost Cici,nu stiu cum se va petrece Invierea trupului,dar nu ma indoiesc ca Dumnezeu care ne-a creat pe noi ,si pe toate cele vazute si nevazute,poate sa faca asta.Mi multe amanunte poti gasi la http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/13judecatadeapoi.htm

Irina si bb Iinca(26apr04)

"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Postat
quote:

deci heliocentrismul nu a avut succes nu din cauza bisericii (ca nu scrie nicaieri in bibile ca pamantul e plat, sau cubic, sau ca se invarteste in jurul Lunii de pilda; si nici nu erau crestini pe vremea aia, poate doar reincarnati a priori :P ), ci din cauza lacunelor teoretice ale acestei perspective stiintifice.

id="quote">id="quote">

[ups] Deci din cauza lacunelor teoretice au fost sustinatorii arsi pe rug?!...

Irina, cred ca Biserica Ortodoxa Romana nu este avantajata in nici un fel prin aducerea vorbei despre perioada comunista... zau! Se pare ca multi au uitat, dar eu nu pot uita nici de bisericile daramate, nici de preotii securisti care te turnau dupa ce te spovedeai, si nici de preotii ortodocsi adevarati care au putrezit prin puscarii fara ca BOR sa miste vreun deget pe tema asta. Acum vin si se bat cu caramida in piept cum au acceptat ei in sanul bisercii pe preotii greco-catolici si le-au recunoscut hirotonirea greco-catolica anterioara, cand stim foarte bine ca acest lucru a fost de fapt comandat de putere, care avea tot interesul sa fim toti la fel si daca nu a putut distruge religia, atuncia incercat sa-i treaca pe toti la o religie pe care o putea controla... Si sa nu-mi spui ca toate astea au fost facute pt ca biserica sa supravietuiasca, ca daca aruncam o privire la amicii nostri polonezi vedem ca nu e chiar asa.

De ce am scris toate astea, pt ca automat cine isi pune niste intrebari este etichetat ca fiind spalat la creier de perioada comunista. Iar aceasta perioada comunista nu este tocmai o perioada de glorie pt BOR.

Iar pe sfintii parinti nu ii vad complotand neaparat pt interese meschine, ci poate pt a tine vulgul departe de lucruri pe care nu este capabil sa le inteleaga.

To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...