Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cum privim "ADEVARUL"?

Postări Recomandate

Postat

Noi, toti credem ca viata cu adevarul alaturi e o utopie,el nu se bazeaza pe principii, ele sunt doar in inceput, si acest adevar dupa care tinj8im toti este o insumare esecurilor sub forma de raport ne ajuta sa tinem creierul in activitate si scara umanitatii in spuma nepotrivirilor.

primind adevarul nu mai este nevoie de cercetare ci primesti informatia stabilizata si cit ar fi de neplacuta devii amelorabil, uitand de vanitati.

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat
quote:Originally posted by Amina_Marina

Noi, toti credem ca viata cu adevarul alaturi e o utopie,el nu se bazeaza pe principii, ele sunt doar in inceput, si acest adevar dupa care tinj8im toti este o insumare esecurilor sub forma de raport ne ajuta sa tinem creierul in activitate si scara umanitatii in spuma nepotrivirilor.primind adevarul nu mai este nevoie de cercetare ci primesti informatia stabilizata si cit ar fi de neplacuta devii amelorabil, uitand de vanitati.

id="quote">id="quote">Nu e cam pesimista aceasta opinie ?Marius Perneswww.marius.rdsor.roAnul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007Pagina legislativa
Postat

dupa cum se zice , adevarul e rareori pur si niciodata simplu.

intr-o relatie (nu neaparat de familie) oamenii se influenteaza reciproc , dar tipul reactiei e determinat in principal de matricea personala nu de act in sine . de ex daca eu fac o placinta cu branza si o servesc la masa cuiva exista 2 posibile reactii ; sa fie incantat si sa se bucure si sa aprecieze grija -daca omului ii place acest fel de desert , fie sa se uite urat , sa faca niste observatii caustice eventual , si sa o lase neatinsa -daca omului nu-i plac dulciurile sau mai rau are vreo aversiune fata de acest desert , si sa aiba o atitudine ostila , evident depreciativa privind grija mea fata de el.

deci adevarul ar fi potrivit sa aiba ca "spatiu de activitate " doar actele in sine , si nu judecatile de valorizare ale acestora , de genul ;e normal (normalitatea e totusi o valorizare) sa reactioneze x asa , deoarece y l-a determinat sa o faca prin ceva rau (alta valorizare), deoarece, in plus ,multe atitudini si comportamente sunt expresii ale "culturii" sociale (si personale, care e schimbatoare si diferita la diverse societati , chiar si in acelasi plan temporal).mai stiti cazul cu hotul care a fost impuscat pe proprietetea unei persoane mondene ? adevarul e faptul in sine , judecatile de genul e bine sau rau , nu schimba cu nimic adevarul .

sigur ca e necesar sa folosim judecati de valoare , dar in scopul final de adaptare , si aici e vorba , dupa o concluzie (a mai multor oameni -si devine social , sau dupa mai multe experiente-si devine personal) de dreptate , justificare , lege.

de obicei ceva ce ar produce rau majoritatii , este interzis si sanctionat prin lege. restul , ceea ce produce un rau subiectiv , e la latitudinea celui ce sufera sa aleaga dreptatea si justificarea personala.

pe un prieten il sprijinim si emotional si moral , cu toata sinceritate , tocmai pt ca prin definitia prieteniei avem aceleasi valori . pe straini ii judecam mai obiectiv , fiind diferiti , dar daca e vreun caz asemanator noua , vom tine partea aceluia .

Postat

Din punctul meu de vedere, cei care posteaza pe forum in special la acest gen de subiecte, o fac deoarece cauta sprijin, alinare, intelegere nu judecata.

Adevarul nu e niciodata char la mijloc, fiecare are perceptia proprie asupra realitatii. Sa spunem ca x si y formeaza un cuplu. Si au la un moment dat o problema de genul descrisa in prima postare. Pentru x aceasta problema reprezinta o picatura in paharul cu apa, o furtuna care a venit si a trecut. Lui y aceasta problema i-a cauzat o suferinta enorma. Care e adevarul, sau cum trebuie judecat ? Y sufera degeaba pentru ca x considera ca subiectul nu e atat de important ? X e o persoana fara sensibilitate pentru ca nu simte ca i s-a darmat universul ?

Judecata noastra intr-un astfel de caz este strict legata de experienta noastra personala. Daca noi am trecut printr-o situatie asemanatoare (chiar prin extrapolare) si am trecut cu brio peste sau poate am fost si in papucii lui x, sustinem ca este ok si chiar de recomandat ca y sa vada si partea lui x si eventual sa accepte ca exagereaza.

Daca am fost y sau n-am trecut peste ceva asemenator, tindem sa spunem ca nu se merita.

Eu cred ca mai important e sa ajutam cu sprijin afectiv si cu o parere cat de cat obiectiva, bazata pe datele pe care le cunoastem (nu impanate cu ce ni s-a intamplat noua). Chiar presupunand ca ajungi sa detii adevarul absolut despre o relatie, ramane intrebarea: la ce foloseste?

[gravi] 30s + [fetita] Sophia

Postat

Parerea mea este ca atunci cand cineva ajunge sa-si posteze povestea, sa-si descarce sufletul este chiar disperat si atunci din start putem spune ca-si recunoaste vina si vrea sa faca ceva si pentru celalalt, sa repare cumva situatia. Adevarul poate fi intotdeauna undeva la mijloc dar cel care cere sfaturi inseamna ca chiar are nevoie de ele si nu de judecata noastra. Daca putem ajuta cu ceva o facem daca nu, nu! Este doar un punct de vedere...

[gravi]32+ Mariuca

Postat

adevarul e greu de aflat(imposibil mai degraba) daca te bazezi pe o singura sursa , asta e realitatea in orice domeniu .

sigur ca persoanele care posteaza au nevoie de sprijin afectiv , in aceeasi masura insa cer si pareri , sfaturi, solutii ,iar la o opinie obiectiva se ajunge prin gandire , judecata =ratiune , nu = judecata de apoi , ca termenul asta parca ar fi ciumat , nu judecam ca sa nu fim judecati , asta nu vrea sa insemne sa nu gandim , ci doar sa nu condamnam , ca gresala e omeneasca si nu e nimeni perfect , dar a folosi ochelari de cal nu ajuta pe nimeni sa fie fericit.

Postat
quote:Originally posted by marius
quote:Originally posted by Amina_Marina

Noi, toti credem ca viata cu adevarul alaturi e o utopie,el nu se bazeaza pe principii, ele sunt doar in inceput, si acest adevar dupa care tinj8im toti este o insumare esecurilor sub forma de raport ne ajuta sa tinem creierul in activitate si scara umanitatii in spuma nepotrivirilor.primind adevarul nu mai este nevoie de cercetare ci primesti informatia stabilizata si cit ar fi de neplacuta devii amelorabil, uitand de vanitati.

id="quote">id="quote">Nu e cam pesimista aceasta opinie ?Marius Perneswww.marius.rdsor.roAnul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007Pagina legislativa
id="quote">id="quote">Este o relativitate. Nu exista nimic absolut.Adevarul poate fi si una, si alta in acelasi timp e argumentul cel mai des invocat, punctul culminant fiind fierberea contrazicerii si ameliorarea este o rezerva prudenta.
  • 2 săptămâni mai târziu...
Postat

Eu votez cu Mahatma Gandhi, care a spus:

"Chiar daca esti intr-o minoritate de unul, adevarul ramane adevar."

[flo] Felicia
id="purple">

[9cer] Poze cu noi si vacantele noastre

IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATEid="teal">id="Stencil">

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!id="red">

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...