Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Gradinita Andantino - sector 3

Postări Recomandate

Postat

Ce stiti despre ea, e cineva care are copilul acolo? Am inteles ca u grupe de intensiv engleza si intensiv germana (adica vorbesc toata ziua in limba respectiva).

Preturi:

8-12 - 4 mil

8-13 - 5,5 mil

8-18 - 7,5 mil

Altceva nu mai stiu decat ca fac multa muzica si dans, ma duc saptamana viitoare sa vad, dar vroiam sa va intreb daca stiti mai multe.

Alte gradi particulare cu intensiv germana stiti in sectorul 3?

Merci:)

Roxana & Rares Voda

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat
Eu am vizitat Andantino in primavara, cand cautam un loc pentru baiatul meu, insa, contrar faptului ca directoarea este draguta, gradinita nu prea mi-a inspirat ceea ce dorea dansa sa transmita...Spatiile sunt mult prea mici, era neaerisit, mocheta cam veche pe jos (si cam murdarica), nu ni s-au dat papuci la intrare...iar copiii mi s-au parut cam ...imprastiati care-incotro. Bucataria, care e si loc de servit masa e mica si inghesuita, se doarme in spatiul de joaca iar curtea...cativa metrii patrati betonati, reci...dar colorati. Cam atat am remarcat eu, fara suparare...Puncte bune...ce sa-ti zic, mie nu mi-a placut deloc, asa ca...Spatiul ala inchis, in vila aia veche gen "vopsit gardu' ca sa ascundem leopardu"...Ma rog, e parerea mea, tu mergi si vezi, tu decizi. Bafta!
Postat

Am fost astazi si l-am si inscris la grupa mica, asta inseamna de la 8 la 13.00. E adevarat, curtea e mica, insa vila e curata, e renovata, mocheta cred ca e schimbata fata de cum era in primavara, cel putin arata noua. Iar camerele, fiind inalte, sint aerisite, ne mai punand la socoteala faptul ca nu sunt decat 10 copii intr-o grupa. Ideea este ca nu ma intereseaza atat cum arata ca design cata vreme e curat si organizat totul. Eu cautam ceva unde sa faca germana (l-am inscris la grupa de germana, deocamdata nu vorbesc in fiecare dar fac de 4 ori pe saptamana). Si fac foarte mult dans, canta si picteaza, se bazeaza foarte mult pe arta si asta vroiam. Cred ca depinde fiecare ce vrea de la gradinita.

Pana la ora 12 fac programa MEC si intre 12 si 13 arte, dans, etc. Si participa si la emisiuni televizate, asta mi-a zis, si i-am si vazut la o emisiune la TVR, ce-i drept. Nu ca as trai pentru asta, dar daca copilului tot ii place sa cante si sa danseze, de ce sa nu-l stimulez? Asa ca fiind incantata de ce ofera, l-am si inscris. Va mai tin la curent, sa vedem ce se mai intampla.

Roxana & Rares Voda

Postat

Gradinita Andantino este o umbra care traieste din amintirea vechii gradinite Andantino. Exceptand 2-3 copii toti ceilalti au plecat de-acolo in ultimele 10 luni. Motivele:

- personalul calificat a disparut (a se citi s-a despartit de Andantino fondand o alta gradinita)

- materialul didactic este foarte slab

- copiii stau cam mult cu ochii in televizor

- engleza si germana nu se fac decat "la mishto"

- sunt stimulati cu dulciuri ca sa cante

- gradinita este axata aproape exclusiv pe repetitii pentru concursuri muzicale

- lipsa totala asistenta medicala

- puteti avea surpriza ca dupa-masa copiii vostri sa fie in grija ... baiatului directoarei !!! INACCEPTABIL (au ajuns unii dintre copii sa se sperie de el si spuna acasa ca gradinita este a lui)

Eu zic sa va mai ganditi!

Postat

Am uitat sa va spun ca baiatul directoarei, cel care are uneori grija de copii, are doar 7 (sapte) ani.

Si ca sa nu credeti ca vorbesc pe de laturi luati aminte ca noi, parintii, am incercat sa dregem lucrurile, dar nu s-a putut din doua motive:

- gradinita nu are puterea financiara (fie directa, fie indirecta prin creditare) de a face fata unor investitii cat de cat serioase, sau de a angaja personal didactic calificat;

- reticenta indarjita la sugestiile sau obiectiile parintilor

Cu tot respectul pentru cea care conduce gradinita, o gradinita inseamna mult, foarte mult peste ceea ce se ofera ACUM acolo.

Capcaun care inghitit pilula amara cu numele Andantino.

Postat
quote:Originally posted by capcaunul

Am uitat sa va spun ca baiatul directoarei, cel care are uneori grija de copii, are doar 7 (sapte) ani.Si ca sa nu credeti ca vorbesc pe de laturi luati aminte ca noi, parintii, am incercat sa dregem lucrurile, dar nu s-a putut din doua motive:- gradinita nu are puterea financiara (fie directa, fie indirecta prin creditare) de a face fata unor investitii cat de cat serioase, sau de a angaja personal didactic calificat;- reticenta indarjita la sugestiile sau obiectiile parintilorCu tot respectul pentru cea care conduce gradinita, o gradinita inseamna mult, foarte mult peste ceea ce se ofera ACUM acolo.Capcaun care inghitit pilula amara cu numele Andantino.

id="quote">id="quote">Inteleg ca din vechiul Andantino s-a despartit o gradinita noua....care este aceea?Mina siMatei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tatidin:09.09.2004http://community.webshots.com/user/vizigotuhttp://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmarecronicile vizigotuluiid="green">"]cronica vizigotului[/url]id="green">
Postat
quote:Originally posted by mina

Inteleg ca din vechiul Andantino s-a despartit o gradinita noua....care este aceea?

id="quote">id="quote">

Gradinita Barba-Cot, insa este departe de zona Titan-Dristor-Salajan.

Mai precis langa Piata Unirii. Dar si aceasta trebuie tratata cu circumspectie caci are minusuri importante pentru cei care tin la amanuntele deloc neinsemnate: lipsa curte pentru joaca, cladire impartita cu un birou de firma, iluminat foarte slab (parter de casa veche inghesuita intre cladiri de 3-4 etaje, vechi si ele (si cu bulina rosie!)). Locatia este total neinspirata pentru o gradinita.

Mare pacat ca vechea si buna gradinita Andantino (de nota 8-9 acum un an-doi) s-a spart in doua gradinite de nota 5-7 (nota mai mare pentru Barba-Cot). Este exceptia care intareste proverbul "unde-s doi puterea creste" [:(]

• 2 săptămâni mai târziu...
Postat
Informatiile prezentate de catre Capcaun nu sunt reale!El si-a retras copilul din Gradinita Andantino in luna ianuarie 2006 si nu poate afirma "ce se ofera acum". Nu inteleg de ce a fost atat de amara "pilula Andantino". Cine citeste "scrierile" Capcaunului afla "povestea". Cand a venit la Gradinita Andantino copilului lui nu reusise sa se adapteze la o alta gradinita particulara (a spus ca o inghite pe "vrajitoarea de educatoare" de acolo!).La gradinita Andantino copilului lui a fost primit cu multa dragoste, ingrijit, educat; a participat la concursuri muzicale (nu am stiut ca parintilor nu le plac concursurile!). Gradinita Andantino este cea care "a reparat" problemele pe care le-a avut la prima gradinita, dar Capcaunul,cand a fost intrebat, nu avrut sa scrie Gradinita Andantino, pentru ca "trebuie sa criticam aspectele negative"
Postat

Trebuie sa mentionez ca pe copilul Capcaunului l-am crescut, l-am iubit, l-am educat, am lucrat suplimentar pentru el si nu am cerut bani in plus...si nu inteleg aceasta atitudine a Capcaunului! Deodata Capcaunului nu i-a mai placut nimic. A convins si alti parinti ca nu e bine la gradinita; ne-au trimis controale(totul a fost in regula) si acum scrie, in acest forum, lucruri neadevarate, ca sa nu le numesc "rautati".

Sunt obligata sa corectez "motivele" Capcaunului. Va rog sa cititi cu atentie:

- intotdeauna Gradinita Andantino a avut personal calificat; se pot verifica oricand contractele de munca

- material didactic este suficient si baza materiala este imbogatita mereu - la conducerea gradinitei este un cadru calificat, educator- invatator, prof. muzica, vechime 10 ani in invatamant

- copiii NU "stau cu ochii in televizor" - exista un orar- activitatile sunt numeroase si nu este timp pentru TV

- pentru limba engleza si germana sunt cadre didactice calificate, se preda intensiv. O limba straina nu se invata intr-un timp foarte scurt; depinde si de varsta copilului, de inclinatia lui spre limbi straine, de dezvolatarea aparatului fonator

- nu consider o greseala "a premia' cu "ceva dulce" (de obicei cereale)un copil care a cantat frumos! (daca mama copilului e medic stomatolog si/sau interzice copilului sa manance dulciuri, anunta acest lucru si noi ii respectam decizia

- DA , gradinita e axata si pe repetitii pentru concursuri muzicale (cu copiii talentati).In prima parte a zilei(8.00-12.00) activitatle sunt conform programei Ministerului Invatamantului

- exista asisitenta medicala in fiecare zi

- "baiatul directoarei" nu "sperie copii". E un baietel de 7 ani care va merge la scoala (si DA, e gradinita lui; pentru el muncesc parintii lui - de ce deranjeaza acest lucru...invidie?

- niciodata copiii nu au ramas in grija "baiatului directoarei"!!

- gradinita are putere financiara, s-au facut investitii; conditiile sunt corespunzatoare invatamantului prescolar ( mobilier, materiale didactice, aparatura) si, repet, intotdeauna am avut personal didactic calificat.Copiilor nu le-a lipsit nimic si educatoarele au avut materialele si mijloacele didactice necesare.

- la sedintele cu parintii discutiile sunt libere si majoritatea problemelor isi gasesc rezolvare. Psihologul gradinitei asigura consiliere scolara atat parintilor cat si personalului gradinitei.

Se pare ca ii place foarte mult Capcaunului sa critice . Si alte gradinite au "minusuri importante"; isi permite sa noteze gradinitele si nici nu cunoaste situatia actuala!

De asemenea si Anady Diana vizitand, probabil,mai multe gradinite, nu a retinut ca la Gradinita Andantino exista spatiu special pentru servit masa, un spatiu pe aprox.20m patrati.

Citind cele scrise pe acest forum, fiind cadru didactic, sunt dezamagita de atitudinea unor parinti care scriu foarte urat despre unele institutii de invatamant, despre educatoare, despre cei care au grija si-l educa pe copilul lor.Fac aprecieri si noteaza chiar materialul didactic existent in gradinita respectiva, propun sisteme de notare fara a cere ajutorul unui cadru specializat (de ex. Inspectoratul Scolar). Chiar pot avea un sistem de evaluare corespunzator?

Consider pozitiva interventia educatoarei care a scris " ce vor educatoarele de la parinti".

In concluzie parintii trebuie sa viziteze o data sau chiar de mai multe ori gradinita unde vor sa-si inscrie copilul, sa-si pregateasca anumite intrebari, sa se gandeasca ce asteapta de la gradinita respectiva si sa-si formeze singuri o impresie despre institutia respectiva.

Sper ca nu vor fi "cenzurate" cele scrise mai sus. Dreptul la replica!

Mihaela Mataoanu

Postat

Stimata doamna, nu il cunosc nici pe Capcaun si nu cunosc nici informatii detaliate despre aceasta gradinita, dar nu pot sa nu remarc faptul ca argumentele oferite sunt mai mult pareri personale si nu punctul de vedere al profesionistului/educatorului asa ca o sa va raspund si eu cu argumentele parintelui care cauta intr-o gradinita serviciile de calitate care sa ii asigure certitudinea rezultatelor educationale pentru copil:

- "am lucrat suplimentar pentru el si nu am cerut bani in plus" - banuiesc ca ati lucrat in timpul programului, program care este dedicat educatiei copiilor aflati in grija gradinitei. Orice profesionist in educatie stie ca timpul dedicat educatiei copiilor este diferit de la copil la copil, cu unii lucram mai putin, cu altii mai mult pentru obtinerea acelorasi rezultate. Ma indoiesc ca ati lucrat in timpul dumneavoastra liber, de aceea nu inteleg de ce ar trebui sa solicitati bani suplimentari. Taxa de gradinita include serviciile educationale oferite per total, nu un numar limitat de minute/ore peste care daca ati trecut cu un copil ar trebui sa taxati suplimentar.

- "ne-au trimis controale(totul a fost in regula)" - argumentul asta e relativ in Romania, "in regula" sunt toti dupa control, doar sa stii cand, cat si cui sa dai

- "material didactic este suficient" - suficient comparativ cu ce? Cu criteriile dumneavoastra, cu cerintele parintilor, cu cerintele Ministerului? Pentru ca putin pentru unii inseamna mult pentru altii....

- copiii NU "stau cu ochii in televizor" - exista un orar - din punctul meu de vedere ca parinte, televizorul nici nu are ce cauta intr-o gradinita, este destul timp acasa pentru "relaxare" in fata televizorului la un desene sau o emisiune educativa, nu e cazul sa luam din timpul ce ar trebui alocat educatiei pentru asta

- "nu consider o greseala "a premia' cu "ceva dulce" (de obicei cereale)un copil care a cantat frumos!" - ba eu personal o consider o greseala, copiii la gradinita trebuie sa manance la masa, dupa un meniu prestabilit, atat timp cat acasa nu ii dau dulciuri suplimentar nu vad de ce ar trebui sa se intample asta la gradinita. Pe langa asta, orice carte de psihologia copilului/educatie ati citi, o sa vedeti ca recompensele materiale NU TREBUIE folosite in educatia copilului. De buline/stelute ati auzit? Copiii sunt atat de mandri sa primeasca o bulina/steluta.....

- "baiatul directoarei" nu "sperie copii". E un baietel de 7 ani care va merge la scoala (si DA, e gradinita lui; pentru el muncesc parintii lui - de ce deranjeaza acest lucru...invidie?" - baiatul nu are ce cauta acolo daca nu face parte dintr-o grupa a gradinitei, gradinita este locul dumneavoastra de munca, daca ati lucra ca secretara intr-un birou v-ati aduce copilul sa stea cu dumneavoastra? V-ar conveni ca atunci cand mergeti la medicul stomatolog sa fie si copilul lui pe acolo gandilandu-va pe la picioare cand medicul lucreaza? Nu cred ca e vorba de invidie, e vorba de respect pentru client....

- "un spatiu pe aprox.20m patrati pentru servit masa" - pentru cati copii? Ca bucataria mea de la bloc e cam atat si sincera sa fiu nu prea vad cum ar intra o gramada de pitici acolo sa manance....

Vreau sa mentionez ca nu apar interesele nimanui, doar imi pun intrebari ca parinte.

Adelaid="red"> [iepu] si Andrei (26.09.2004) id="blue"> [copil] 1-2 aniid="red">

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...