Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Vacanta in Tunisia

Postări Recomandate

Postat

Salutare,

La inceputul lui octombrie am vrea si noi sa mergem in Tunisia, in Sousse. Ce-mi puteti spune despre Tunisia? Ce ar trebui sa vizitam, de ce ar trebui sa ma feresc sau ce ar trebui sa fac/ sa nu fac (tinand cont ca e o tara musulmana). Eu am mai fost in Egipt anul trecut si mi-au fost de mare ajutor impresiile de pe forum referitoare la vestimentatia de strada, la negociat...etc. Credeti ca mai este vreme de plaja de pe 4 octombrie? Noi vrem sa stam 15 zile. Va multumesc[flo]

• Răspunsuri 135
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Noi am fost in Tunisia in luna de miere, a fost foarte frumos si ne-am simtit extraordinar. Noi am mers in iulie, deci nu stiu sa-ti spun exact cum e vremea in octombrie, mai bine intrebati la agentie sa nu inceapa anotimpul ploios. In iulie este o vreme absolut superba, nici urma de nor. Marea Mediterana este de vis, aproape nu erau valuri, apa era calda si nisipul este auriu si foarte fin. Noi am stat in zona portului Kantaoui, dar am fost si in Sousse. Sa va asteptati sa vedeti si lucruri mai putin placute, in sensul ca sunt si stradutze mai murdare, case mai darapanate, insa partea buna este ca preturile sunt mai acceptabile, in Kantaoui sunt mult mai mari fiindca e zona de lux. Restrictii nu cred ca sunt, eu am facut plaja in costum de baie cu bikini, nu am avut nici un fel de problema, se facea si plaja topless. Este o tara cu accent mare pe turism si turistii sunt foarte bine tratati. Mancarea este multa si destul de buna, insa si mancarea si bautura sunt relativ scumpe, comparabile cu UE (o doza de Cola in Sousse e 0,900-1 dinar (aprox. 60 de eurocenti in Kantaoui era 2,500 dinari, aprox. 1,5 euro). In Sousse e frumos de mers in bazar, la intrare este un magazin cu preturi fixe unde poti intra sa te orientezi, apoi sa mergeti in bazar sa negociati. In general cer cam de 4 ori pretul, dar noi am patit sa ne ceara si 72 de dinari pentru o esarfa care costa de fapt 3 dinari. Oricum, sunt foarte insistenti, si trebuie sa fii foarte hotarat ca sa scapi de ei. Sa aveti grija ca stelele nu corespund cu ceea ce este la noi, noi am fost la hotel de 5 stele si era cam de 4 cu indulgenta.

Altceva nu stiu ce sa-ti mai spun, intreaba-ma tu daca am sarit peste ceva. Poti vedea si cateva poze in albumul meu din semnatura.

Nunta noastra de vis

Luna de miere

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Postat

Noua nu ne-a placut! A fost cea mai urata vacanta pe care am avut-o. Servicii, locatie, felul in care sunt tratati turistii. Poate am avut noi ghinion... dar la intoarcere, in avion, toata lumea se vaita.

Personal, prin experienta pe care noi am avut-o, eu nu recomand Tunisia nimanui.

Daca am fi putut pleca de acolo cumva inainte de sfarsitul vacantei, am fi alergat catre aeroport!

Pot da detalii despre experienta de acolo, daca vrei.

Gabi

Balance diet means chocolate in both hands!

Postat

Olivette, excursiile erau organizate de agentia cu care am plecat, Kartago. Erau 3 excursii, dat fiind ca noi eram in luna de miere, am mers doar intr-una.

1. Tunis (capitala) - Cartagina - 1 zi

2. mini-croaziera cu vaporasul 1 zi - te lua cu autocarul de la hotel, dus in portul din Monastir, imbarcat pe un vaporas, te ducea pe o insula din Mediterana, faceai baie/plaja pe urma intoarcere in port-hotel. Pe drumul de intoarcere se oprea vaporasul sa faci baie in mare sau sa pescuiesti. In pret era inclusa o masa (pe care o primeai pe insula) care a fost buna si destul de multa mancare si bautura - suc si apa cata vrei. In excursia asta am fost noi, ni s-a parut cea mai potrivita cu scopul vacantei noastre.

3. Sahara - 2 zile Nu am fost, dar am vorbit la intoarcere in avion cu persoane care au fost si erau foarte incantate de excursie. Daca stati 2 saptamani ati putea merge, noi am stat doar o saptamana si daca mergeam in toate excursiile nu mai apucam sa ne relaxam deloc.

Am inteles ca ai fost si in Egipt, atunci stii ca nu te poti astepta la foarte mult, fiind tara araba. Noi am stat la 5 stele, nu m-am putut plange, ni se facea curatenie in camera in fiecare zi, schimbat prosoape in fiecare zi, aveam sezlonguri cu saltea si umbrelutze si la piscina si pe plaja privata a hotelului si erau la discretie, adica la orice ora am mers nu s-a intamplat sa nu gasim nici un sezlong liber. Aveau echipa de entertaineri, care ziua faceau aerobic pe plaja, si alte activitati, iar seara era prima data program pentru copii, apoi pentru adulti.

Gabriela, dar tu unde anume ai fost in Tunisia? La cate stele?

Nunta noastra de vis

Luna de miere

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

id="right">
Postat

Alynutza,

la 5 stele, all inclusive am stat. De aici si mai mare socul!

Repet, este experienta personala. Asta nu inseamna ca alte persoane nu au avut experiente bune.

Gabi

Postat

Gabi, asa-i, depinde de experienta personala a fiecaruia. Adevarul e ca nici nu stiu cum acorda clasificarile pe acolo, pentru ca eu am comparat la sange dotarile si serviciile hotelurilor inainte sa ne decidem. Si am gasit diferente destul de mari intre hoteluri care intrau in aceeasi categorie.

Nunta noastra de vis

Luna de miere

id="left">id="size1">

id="right">
Postat

Eu personal nu am fost,insa iti pot spune parerea unor prieteni foarte buni care au fost anul trecut si care de multi ani isi petrec vacantele pe alte meleaguri,numai la 5 stele.

Sfatul lor: nu Tunisia!Si ei au fost extrem de dezamagiti de conditiile oferite de un hotel de 5 stele,de mizeria de acolo,de saracie,de servicii foarte proaste.Singura amintire placuta a fost excursia in desert,e o experienta unica care nu ar trebui ratata.

Dar asta nu inseamna ca asa e peste tot ...

mona

Postat

Merci fetelor pentru parerile voastre.

Gabi, spune-mi si despre experienta ta, ce nu ti-a placut, ca sa-mi fac si eu o idee la ce sa ma astept.

Alynutza, noi vrem sa stam 2 saptamani si am vrea sa facem toate excursiile, ca sa vedem tot ce se poate. Principiul meu e sa vizitez o tara o singura data, ca doar viata e mult prea scurta ca sa merg in fiecare an in acelasi loc...vreau sa vad cat mai multe! Sigur, Grecia a fost exceptia pentru mine (anul asta am fost pentru a doua oara), dar cine ma poate invinui? La sute de insule cate au, nu le pot vedea pe toate odata,nu?[:D] In Egipt am stat tot 15 zile si am facut 5 excursii.

Postat

Olivette,

pai sa vedem....

Am ajuns noaptea pe la 2 la hotel (charter de noapte), ne-am cazat si am ajuns in camera; de unde in poze camerele erau mari, cu blacon, minunate, noi am primit o camera pe colt, fara balcon, cu cerceaful rupt, baia spalata si nu prea (fire de par de pereti si in baie, ca sa fiu mai exacta). Ne-am intors rapid la receptie si am zis ca vrem alta camera - ne-au spus ca e noapte, sefu' nu e, etc, sa venim dimineata.

Dimineata, fix cand a venit sefu', sotul meu a trebuit sa plece la agentie pentru ca ne uitasem ceva in autocar; asa ca m-am dus eu sa vorbesc, cu rugamintea sa ne dea alta camera, ca cea pe care am primit-o nu este chiar ce ni s-a aratat la agentie si evident, altceva decat pentru ce am platit. Raspuns: (fara exagerare) - nu va place, luati-va bagajele si plecati. Si intors cu spatele si plecat. Evident ca am facut spume, evident ca am facut super scandal, a venit sa vada camera, a vazut cu ochii lui cearceaful si baia si ne-a promis o alta camera. Realizand probabil ca a exagerat si ca desi sunt eu mai blonda si par inofensiva nu e chiar asa, si-a cerut mii de scuze ulterior si ne-a dat un super apartament. Dar raul fusese deja facut.

Mentionez ca la receptie era o mare coada de turisti care aveau tot felul de probleme si ca toti erau tratati cu mare sila.

Apoi, piscinele - atat cele din interior, cat si cele exterioare - super mizerabile; la fel de mizerabila plaja, unde nu era nici un fel de activitate si nici un fel de bar, terasa, carciuma de unde sa iti poti lua ceva. O saptamana cat am stat acolo, n-am vazut pe nimeni sa curete plaja!

Mie nu mi-a placut nici orasul; oameni super puturosi, femei (localnice) nu vedeai pe nicaieri, o lume care mie nu mi-a placut.

Am stat in Sousse, langa port Il Kantaoui, dar nu imi amintesc cum se numea hotelul.

Am vizitat mai multe cluburi (hoteluri) cat am stat acolo - din lipsa de orice alta activitate - si sincer, nu m-a incantat nici unul foarte tare.

In avion, la intoarcere, oamenii de la alte hoteluri povesteau lucruri chiar mai groaznice decat experienta noastra: excursie in desert cu autocar la care s-a stricat aerul conditionat, doua sali de mese - una pentru "vestici" alta pentru "estici", evident cu mancare diferita...

La hotelul la care am stat, mancarea a fost intr-adevar buna si variata; dar restaurantul (locatia) indoielnica...

Succes!

Gabi

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...