Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Postări Recomandate

Postat

Mi s-a pus pata sa ajungem si in Copenhaga la anul pentru vreo 3 zile(nici nu am terminat cu plimbarile de anul asta si am si inceput sa rezerv pt la anul...si nu stiu cum sa "trag" de cele 25 de zile de concediu ca sa vedem cat mai multe), dar cum mi-am cam planificat deja alte excursii, ma gandeam ca in luna martie "s-ar potrivi". Ceea ce nu stiu eu este daca in luna martie nu e prea frig, zapada, ploaie etc...Sau cand recomandati ca ar fi mai bine?

Laura si bebitele: Bianca (7 ani) si Ramona (4 ani)

poze_cu_fetele_mele

poze_noi

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Va multumesc fetelor, e cazul sa ma gandesc la alta luna, de exemplu iunie, ar fi ok? M-am uitat la graficul acela e temperatura si am vazut ca in iunie au fost 20-25 grade, ceea ce e ok.

Si mai vroiam sa va intreb ceva: daca tot ajungem in Copenhaga, ar fi o ocazie sa "intram" putin si in Suedia, de exemplu la Malmo; cum se ajunge oare de la Copenhaga la Malmo? E sosea (pod, ceva)? Sau doar cu ferry? S-ar merita sa ajungem oare si la Goteborg (300km)? Sau chiar la Oslo (inca 300km de la Goteborg)?

poze_cu_fetele_mele

poze_noi

Postat

Laura deja in iunie e vremea acceptabila (sa nu uitam ca suntem mai la nord:) deci mi se pare o alegere buna [:)]

Din Copenhaga poti lua trenul spre Malmø, care dureaza 35 minute.

Cu masina conduci peste Øresundsbroen care uneste Dk si Suedia

Eu in Goteborg n-am fost (mai in port) doar in Oslo si a fost super [bis] dar si frig fiind iarna (si scump [:D])

Numai ca noi am luat feribotul spre Goteborg (din nordul Dk) si apoi am condus spre Norvegia. La intoarcere am luat feribotul din Oslo spre Dk.

Depinde si cate zile aveti la dispozie si ce v-ati place sa vizitati

Postat
Laura T, sa nu ratezi Oslo, e un oras superb. Esti o forta, reusesti sa calatoresti asa mult intr-un an.Si orasele din Suedia mi-au placut mult.Noi am luat ferry din Polonia la Malmo si de acolo cu masina pana la Lilehamer (cred ca am scris gresit numele,dar a fost de mult, in 96).
Postat

Laura, tu vrei ca in 3 zile sa vizitezi Copenhaga, Malmo, Goteborg si Oslo? Se vede ca deja ti-e dor de vacanta [:)]

Eu am fost la Copenhaga in martie, a plouat intradevar si era cam frig dar asta nu ne-a impiedicat sa vizitam ceea ce era de vizitat, sa hoinarim pe strazi si s-o salutam pe Mica Sirena. A fost foarte frumos chiar si pe ploaie.

La Malmo si Goteborg se poate ajunge cu trenul, drumul pana la Goteborg dureaza cam 4 ore.

Distractie placuta! [:)]

Postat

Nu, initial m-am gandit la 3 zile pt Copenhaga si Malmo, apoi am zis ca daca tot vom fi asa aproape, de ce sa nu vedem si Goteborg si Oslo, daca merita...caz in care vom sta 7-8 zile...Inca mai am timp sa ma gandesc, ca daca ne-am hotarat pt iunie, inca nu s-au pus in vanzare biletele de avion (am gasit eu o gaselnita sa ne coste mai ieftin, facem Buc-Budapesta, stam si acolo o zi, apoi Budapesta-Copenhaga). Si ma gandeam sa inchiriem o masina ca sa facem tot traseul de la Copenhaga, dar nu stiu daca nu e mai convenabil cu trenul. Chiar, cum sunt preturile la benzina? Autostrazile se platesc? Mult?

Va multumesc mult pt raspunsuri, ma ajuta foarte mult. Caci eu sunt chiar disperata cu plimbarile externe in ultima vreme, l-am innebunit pe al meu sotz, pana anul trecut ieseam din tzara o data, de doua ori pe an, iar anul acesta pana acum de 5 ori, si urmeaza inca 2. Toata lumea zice ca sunt nebuna!!!

poze_cu_fetele_mele

poze_noi

Postat

Draga Laura T, nu te lua dupa ce zice lumea, cred ca fiecare dintre noi ne-am dori sa calatorim cat mai mult daca am putea.

Daca tot mergi la Copenhaga eu zic ca e putin 3 zile. E pacat sa nu vizitezi si restul.

Vacanta placuta in continuare !

Postat
quote:Originally posted by Laura T

Si ma gandeam sa inchiriem o masina ca sa facem tot traseul de la Copenhaga, dar nu stiu daca nu e mai convenabil cu trenul. Chiar, cum sunt preturile la benzina? Autostrazile se platesc? Mult?

Va multumesc mult pt raspunsuri, ma ajuta foarte mult.

id="quote">id="quote">

Laura, daca sinteti mai mult de doi, atunci e mai convenabila masina...daca nu, cred ca ati iesi mai bine cu trenul. Benzina e scumpa si pretul unui litru variaza intre 10-11 DKK (aproape 1,4 Euro). Se mai plateste podul intre Copenhaga si Malmö (care e 150 DKK ori 200...nu mai tin minte). Intre Malmö si Göteborg, nu platesti decit benzina, insa daca vrei sa iei ferryul de la Göteborg spre Oslo, platesti pentru masina care, oricum, e mai mult decit pretul unui bilet pentru doua persone pedestre [:D] In plus, masina nu prea va e de folos in interiorul oraselor, unde se poate circula lejer pe jos pentru vizitarea obiectivelor turistice....ori cu bicileta !!

pozulici si calatoria lui Ilie spre tara lui Hamletid="size1">

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...