Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Am lasat-o plangand la gradi....

Postări Recomandate

Postat

...si am plecat cu inima tandari de acolo. Am mai stat pe la usa, parea ca s-a potolit. ACum tot incerc sa dau de educatoare, dar nu isi aude telefonul, probabil (sper sa nu fie din cauza plansetelor fiica-mii [bang]).

Azi e deja a 3-a zi de gradi, in prima zi a fost foarte bine, a tot intrebat de mami si tati dar nu a plans. A doua zi a plans un pic, dar uita destul de repede si se juca cu copiii. In schimb im dimineata asta planseteeeee....Si mi-e ciuda ca era singurul copil care plangea, restul erau tare linistiti. De placut ii place acolo, ca am tot intrebat-o. Ce nu ii place e ca nu sta si mami cu ea acolo.

Am o inima asa de grea! [V]

Fiecare zi are doza ei de amaraciune. Nu iti amari si mai tare ziua de azi, gandindu-te si la amaraciunea zilei de maine.

• Răspunsuri 78
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat
Off, ce inseamna sa fii mama... Te inteleg perfect, desi noi abia pe 1 octombrie incepem gradinita... Sunt convinsa ca in timp se vor obisnui... Pentru orice copil din lumea asta, fie el sugar sau adolescent, mama inseamna siguranta... Mult mult bine si tarie!
Postat

Ralucutza....fara a ma erija in aia atoatestiutoare si fara a vrea sa am pretentia de a iti da sfaturi,vin si eu cu o parere de mamica de doi gorobeti,unul absolvent de gradinita acu' vreo 5 ani in urma(azi am emotii ca intra in clasa a V-a) si celelalalt,care de fapt e o EA,proaspata studenta de anul II de gradinita,la grupa mijlocuie...[:D]

Eu zic asa:pe doamna incearca sa o suni pe la ora pranzului,daca chiar nu mai rezisti...E foarte ocupata acum,iti dai seama...ca si puiutul tau sunt poate mai mult de jumatate din copilutii din grupa si educatoarea sau educatoarele trebuie sa ii linisteasca pe toti.Inchipuie-ti ca uneori tu singurica nu te mai intelegi cu puiul tau,dar-mi-te doua doamne educatoare cu 20-25 sau mai multi puiuti speriati si plangaciosi.Din experienta zic ca primele 5-10 minute sunt mai critice,apoi le trece,se iau cu joaca si uita...le revine in minte chestia cu despartitul de parinti dimineata atunci cand vine ora de masa,la pranz sau ora de culcare,pentru cei de la orar prelungit.Treaba asta cu plansul dimineata tine cam o luna jumate,maxim doua.Asta in mod normal,ca mai sunt puisori care nu se pot acomoda nicicum la gradi si atunci parintii prefera sa ii mai tina putin acasa.

In general noi parintii suntem cei care avem o imaginatie mai bogata si ne punem tot felul de intrebari si raspunsuri in minte si facem scenarii care mai de care mai demne de Oscar....hehehehehee...[:D]

Stai linistita,copilasii sunt bine ingrijiti,se acomodeaza destul de repede si in general fazele de plans dimineata sunt un fel de santaj sentimental la adresa parintilor speriati...Linisteste-te,te inteleg perfect si eu am fost ca si tine si inca de doua ori... si cand vei merge dupa micuta stai de vorba cu doamna,sigur te va linisti si va sti sa-ti povesteasca despre printesica....Succes in noul an scolar si multa sanatate![pup]

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Postat

Nu plange, Raluca. Avem fete mari dar sunt tot ale noastre si ai sa vezi ca in cateva saptamani, orele pe care le petreceti impreuna vor fi si mai placute.

Irina merge la gradi de pe 15 august anul asta. Inca zice in fiecare dimineata ca nu vrea la gradi. Dar n-avem incotro asa ca mergem, si acum imi face cu mana cand plec si nu mai plange, ba uneori ma si pupa sa am un pupic la mine pentru toata ziua. Si cand ajunge acasa ii place sa se joace singurica la ea in camera cu jucariile ei. Acum povesteste despre copii si despre doamnele de la gradi si chiar a invatat multe lucruri intr-un timp relativ scurt.

Inima sus! Si mie mi-e greu si ma simt vinovata ca o las in fiecare zi acolo dar imi spun ca nu am alta solutie, daca as fi avut, as fi aplicat-o pe aceea. Ai sa vezi ce repede trece timpul! Ca maine ne cheama la serbarea de Craciun! Haide, sterge-ti ochii, mamico!

Cand s-o marita ce te faci?

Anda, mama Irinei

domnisoara Irina

Imperfectul simplu

Postat

M-am mai linistit un pic. M-a sunat educatoarea, ca vazuse apelurile de la mine pe telefon. Mi-a zis ca dimineata s-a potolit si ca a mai plans un pic la masa. Iar ca in rest sta pe scaunel langa educatoare si din cand in cand ii mai spune ca vrea in brate. Offf! e si cea mai mica de acolo, restul copilasilor au 3 ani, a mea are 2 ani si 10 luni. Sper sa nu dureze chiar 2 luni acomodarea, sa se invete un pic mai repede, ca e tare greu. Educatoarele sunt tare dragute, jucarii multe, e frumos. Si fetei ii place, dar daca ar sta si mami...

Fiecare zi are doza ei de amaraciune. Nu iti amari si mai tare ziua de azi, gandindu-te si la amaraciunea zilei de maine.

Postat

Buna,

Ralucutza, sunt si eu alaturi de tine! Fii tare!

Si fetita mea are 2 ani si 10 luni, dar am amanat cu o saptamana gradi pt ca a racit si astept sa-si mai revina. Noi am optat pt program prelungit si am mari emotii...dar asta e n-avem incotro. Mi se rupe sufletul numai cand ma gandesc.[:(]

Fetita ta este la program scurt?

Luisa, mami de Dorothy (24 nov 2007)

Postat
quote:Originally posted by LuisaTL

Buna,Ralucutza, sunt si eu alaturi de tine! Fii tare!Si fetita mea are 2 ani si 10 luni, dar am amanat cu o saptamana gradi pt ca a racit si astept sa-si mai revina. Noi am optat pt program prelungit si am mari emotii...dar asta e n-avem incotro. Mi se rupe sufletul numai cand ma gandesc.[:(]Fetita ta este la program scurt?Luisa, mami de Dorothy (24 nov 2007)

id="quote">id="quote">E la program mediu, de azi, ca joi si vineri am lasat-o la program scurt, pana la 13. Azi ar trebui sa si manance acolo si sa o iau la ora 14. Sper sa si vrea. Cred ca va fi cam maraita, ca ea era obisnuita sa adoarma pe la ora 14. La program lung aici nu mai erau locuri, dar nici nu stiu daca ar fi fost o idee buna sa incerc, cel putin nu din primele zile...Poate dupa ce se mai obisnuieste si daca se elibereaza vreun loc, o sa incercam si noi.
Postat

Citesc si am si eu niste lacrimi in ochi...Of! Pe la ce oara ii culca oare?Rares n-a plins cind am plecat dar sigur nu i-a convenit pe parcurs.Doamna parea draguta dar era un haos acolo care m-a perturbat total.Sigur nu va sti care e prosopul lui ,dar traiasca sistemul imunitar ce i se va dezvolta.[:D]Mi-e teama ca o sa-i fie frig si n-o sa-i mai dea un tricou.[bang]

dulcetica

Postat
quote:Originally posted by dulcetica

Citesc si am si eu niste lacrimi in ochi...Of! Pe la ce oara ii culca oare?Rares n-a plins cind am plecat dar sigur nu i-a convenit pe parcurs.Doamna parea draguta dar era un haos acolo care m-a perturbat total.Sigur nu va sti care e prosopul lui ,dar traiasca sistemul imunitar ce i se va dezvolta.[:D]Mi-e teama ca o sa-i fie frig si n-o sa-i mai dea un tricou.[bang]dulcetica

id="quote">id="quote">Din ce am auzit si pe la alte gradinite, programul de somn incepe de pe la 13:30 - 14:00. Da, si eu am o gramada de intrebari in cap. Daca si-o recunoaste fata mea prosopelul, ca am uitat sa scriu pe el [bang], daca o vrea sa pape la pranz fara mami...Abia astept sa ma duc sa o iau. Si sper maine sa fie mai bine. macar un pic...[V]

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...