Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Nasterea sub apa! DA sau BA?


Recommended Posts

As dori sa primesc sfaturile voastre mamicilor!!! Eu ma pregatesc pentru un [copil]... Am vorbit cu prietenele mele care au nascut si parerile referitoare la nastere sunt impartite! In Craiova inca nu exista o clinica particulara unde sa poti naste in mod civilizat...peste tot numai shpaga! O prietena mi-a zis ca a fost nevoita sa cumpere fashe cat timp a stat in spital, ca a dat shpaga pana si la femeia de servici... Ma lasa fara cuvinte ceea ce se petrece in sistemul sanitar la ora actuala! Si ca sa revin la tema propusa... Am citit mai multe articole despre nasterea sub apa si, sincer, am ramas impresionata! Din pacate, acest gen de nastere se realizeaza decat la Fagaras. Acolo au un cabinet special amenajat! Mamicile - mentionez ca foarte multe erau din Bucuresti- care au "trecut" pe acolo au laudat personalul si conditiile salonului. Tot ele spuneau ca nasterile sub apa sunt mult mai usoare, efortul depus atat de [copil] cat si de mamici fiind mult mai mic... Ce sfaturi aveti pentru mine? pupic bobulet
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Draga mea, eu nici in sua nu stiu unde se poate naste sub apa. Am vazut insa un documentar la tv despre asta si e intr-adevar spectaculos. Daca poti sa o faci fa-o. Daca nu, confrmeaza-te la cerintele spitalelor din romania, inarmeaza-te cu rabdare si bani si asta e. Eu am nascut in studentie pe vremea lui Ceausescu, cind circulatia era oprita (timp de iarna), asitentele tipau la mine ca ma vaiet prea mult si le sculam din somn, femeile erau cite 2 in pat, placenta si toate cele cadeau pe jos, precum parul la coafor si nimeni nu-mi dadea nici o atentie. Ex-sotul meu se dusese la camin si se culcase, telefon nu avea iar cel din camin nu mergea si nimeni nu stia ca nasc. M-am simtit abandonata si deprimata. Mi-am zis in cele din urma ca nu sint nici prima nici ultima femeie din lume care naste si multe femei la tara nasteau pe cimp si mi-am facut curaj singura. in cele din urma un doctor stagiar si-a facut mila de mine si m-a ajutat sa nasc. Nu cred ca poti trece prin ceva mai nasol de atit. Si uite am supravietuit si fiu-meu e mare.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

si eu am vrut sa nasc sub apa! din pacate in perioada cand eram eu gravida se inchisese clinica din fagaras...acum am auzit ca s-a redeschis...urmatorul bebe il fac sigur sub apa (chiar dc nu am avut deloc pb.la nastere...)

 

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

 

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

 

http://www.magnetoterapie.ro

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna fetelor!

 

Eu sunt in Danemarca de vre-o 4 luni si sunt insarcinata in 34 de sapt. Aici se practica foarte mult nasterea in apa si asa o sa nasc si eu. Bebe este intors deja si voi putea sa nasc in apa. M-am informat, am citit foarte mult despre asta si intr-adevar sunt foarte multe avantaje. Unele din ele sunt ca: gravida nu mai simte durerile asa de rau ca pe uscat, colul se dilata mult mai repede din cauza apei calde iar bebe iese in mediul in care a fost obisnuit 9 luni de zile. Ei ce zici de asta! Daca ai posibilitatea fa-o! Eu am auzit de clinica din orasul Victoria - Brasov. Poate reusesti sa ajungi acolo!

 

Beatrice[gravi] 34 sapt

http://community.webshots.com/user/sebastian_rotaru

 

pupici si BB sanatos

 

beatrice rotaru

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tot eu revin cu un articol gasit pe site![:D]

 

"Nasterile subacvatice se muta din Victoria in Fagaras

id="red">

Mihnea Matei Draghici abia s-a intors de la strand. Parintii sunt mandri: pustiul de 1 an si 5 luni s-a simtit in elementul lui, desi era prima oara cand a fost "lasat la apa". De fapt, nu chiar prima: Mihnea s-a nascut sub apa, la maternitatea din Victoria. Orasul cu 10.000 de locuitori era, pana nu demult, singurul loc din tara unde se faceau nasteri subacvatice. Din 1998, pana in primavara acestui an, sute de femei din Constanta, Bacau, Cluj, Piatra Neamt au dorit ca bebelusii lor sa inoate in primele secunde dupa ce au venit pe lume. Acum, nasteri subacvatice se mai fac doar la spitalul din Fagaras, dupa ce in mai a.c. s-a inchis maternitatea din Victoria. Cristian Baiulescu, doctorul care coordona nasterile "lichide" in Victoria, face acelasi lucru si la noua locatie. Aici s-a instituit o taxa, din care sa se plateasca cheltuielile cu apa calda si curentul electric: o nastere subacvatica simpla costa 1 milion de lei, una cu anestezie peridurala - pentru ca mamica sa nu simta nici o durere - este 2 milioane. In Statele Unite, costurile pentru un astfel de procedeu sar de 3.000 de dolari.

 

Multe femei din Fagaras nici nu au aflat ca au acum posibilitatea sa nasca "altfel" la ele in localitate. Sunt mai informate viitoare mamici de aiurea. Claudia Neguta, din Bucuresti, 26 de ani, a vrut musai sa aiba "bebe subacvatic", dupa ce a vazut un documentar la televizor. Avantaje sunt cu duiumul, si pentru mama, si pentru copil. Travaliul scade la jumatate; apa ajuta la inia o pauzarea colului uterin in distociile de col (col "dur" care nu se dilata), protejeaza mai bine vaginul si perineul, existand risc mai mic de leziuni, asigura contractii uterine mai eficiente si o circulatie sanguina mai buna (o oxigenare mai buna a muschilor uterini inseamna mai putina durere pentru mama si mai mult oxigen pentru copil).

 

Tot in apa scade tensiunea arteriala, se usureaza respiratia suferindelor de astm etc. In cazul copilului, nu mai exista socul major la nastere, micutul facandu-si iesirea intr-un mediu similar celui din uterul matern. Bebelusul nu se ineaca, cum se tem multe mamici, el continuand sa respire sub apa prin cordonul ombilical, pana cand fata ii vine in contact cu aerul de la suprafata. Mama lui Mihnea Matei a pierdut doua sarcini pana sa auda ca exista optiunea nasterii subacvatice. Cum si cea de-a treia sarcina se arata la fel de "sumbra" ca si anterioarele - hemoragii, "Doamna, n-avem ce-i face, trebuie scos" etc - Andreea Draghici s-a internat la maternitatea Victoria, pentru tratament, sub supravegherea doctorului Baiulescu. Si, cand i-a venit sorocul, a trecut de pe masa de nasteri direct in jacuzzi. "Mi-au pus muzica, mi-au explicat ca, daca bebelusul nu coboara, trebuie sa sar pe mingea mare din cada... aveam si un buton, pe care sa apas pentru un supliment de "valuri", un fel de hidromasaj uterin.". Sub anestezie peridurala, cu bataile cordului fetal monitorizate permanent, Andreea a stat 5 ore in travaliu, pana cand micutul a tasnit "ca un pestisor". Sotul ei, care a asistat la nastere, si care ragusise de atatea incurajari ca la meci, a taiat cordonul ombilical. Un an si 5 luni dupa, se vede cu ochiul liber ca "pestisorul" e un copil reusit. Iute, sociabil, extrem de mobil, sanatos tun.

 

Nu a racit decat o data, si s-a facut bine fara sa ia nici un hap. Doctorul Constantin Bulancea, directorul spitalului din Fagaras, nu-si ascunde mandria ca in unitatea sanitara pe care o coordoneaza femeile pot naste "altfel". El atrage insa atentia ca nasterile subacvatice se fac peste programul medicului care le supervizeaza, ele nefigurand "in practica curenta a sectiei". Viitoarele mamici sunt sfatuite sa-si cumpere singure trusa pentru anestezie peridurala, deoarece spitalul nu prea are consumabile."

 

bobulet

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...