Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Acoperisul


Recommended Posts

Unul din cele mai importante elemente ale casei este acoperisul! As vrea sa vorbim aici despre el! Avantajele si dezavantajele fiecarei solutii! De asemenea citeva elemente de care trebuie sa avem grija la instalare pentru a profita la maxim de solutia aleasa. Pentru ca eu am deschis subiectul si fiindca noi ne-am hotarit initial la tabla ondulata Lindab incep aici cu dezavantajele: termenul de garantie de doar 15 ani. Avantaj: este usoara si ai costuri mai mici de realizare a acoperisului. Tocmai am citit insa ca este indicat ca aceasta tabla sa NU fie taiata cu flexul CI DOAR cu foarfeca de tabla pentru a IMPIEDICA COROZIUNEA. De asemenea nu-stiu-ce-cuie de fixare trebuie sa fie protejate cu cauciuc tot impotriva coroziunii. Pentru ca nu stim cum e cu izolarea, chiar daca vom pune vata de 10cm grosime, noi incercam sa aflam si avantajele/dezavantajele inlocuirii acestei solutii cu tabla de otel acoperita cu roca vulcanica(am vazut la un expo-e interesanta). Datorita acelei acoperiri pare a avea o izolare termica si fonica mai mare dar e un pic mai grea decit tabla lindab(7.5kg/mp) Tipul acestei table in Ro e Gerard. A mai folosit cineva? Cum pe acoperis este necesara uneori o fereastra, va rog, lamuriti-ma si pe mine, aceste ferestre de cine sint montate??? pe site-ul velux e o lista cu distribuitori da nu toti ofera montaj, cica fereastra e livrata cu instructiunile de instalare...instalarea nu intra in pret ca la ferstrele termopan??? Bineinteles ca vreau si adrese de contact ale unor distrib. ce asigura si montajul pentru astfel de ferestre de care ati fost multumiti(nu a plouat in casa din cauza unei instalari defectuase). Multumesc.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

  • 3 weeks later...
Multumesc, Crixia, dar, totusi, nimeni nu a mai acoperit casa cu tabla? Ce solutie ati ales?Sint mai multe firme: Lindab, Ruuki, Areco, tabla din Bricostore(cea mai ieftina dar no-name). Cea mai "agresiva" pe piata mi se pare Lindab! dar merita pretul? Si inca o intrebare, in afara stratului de izolatie cu vata minerala si rigips, pt izolare fonica la mansarda se mai pune ceva? Haideti, va rog, spuneti ce solutie ati ales voi si criteriile avute in vedere. Va multumesc, MadalinaM
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu am luat pana la urma tabla cutata Lindab, pentru ca am vrut sa fie alba sa nu se incalzeasca asa tare vara. Am luat Lindab pentru ca furnizeaza tot sistemul, cu jgheaburi si burlane, folie, piese speciale, prinderi, si exista si echipe cu experienta in montaj. Eu am luat tot de la un distribuitor, inclusiv montaj. Tabla nu are nici o legatura cu termoizolatia, 10 cm de vata minerala e putin. Daca mansarda e locuibila pune 20 cm de vata, in doua straturi, si pentru o izolatie fonica mai buna poti sa dublezi si gips-cartonul. Ferestrele Velux vin cu tot ce trebuie pt. montaj, te sfatuiesc sa le iei de la un distribuitor care ofera si montaj. In functie de invelitoare au rama diferita. Montajul nu intra in pret, nici la Velux nici la Lindab. Pentru a face o comparatie corecta intre preturi, ceri o oferta pentru acoperisul tau, te duci cu plan invelitoare, fatade si sectiuni si ceri o oferta completa. Pentru ca pretul elementelor de camp nu e neaparat edificator pentru pretul final, piesele speciale fac sa creasca pretul.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...
E, ce bine era daca ar fi fost cateva pareri aici despre tabla Gerard. As fi stiut si eu cate ceva, inainte sa optez pentru ea. Acum am ales-o, astept sa vina comanda cam in doua saptamani. Asa ca voi putea scrie despre asta abia peste ceva timp... Iar despre comercializarea si montajul ferestrelor din acoperis, pot spune ca cei de la firma de unde luam tabla ne-au facut o oferta, montajul fiind gratuit (pentru ca ei fac si manopera gerard-ului). Eu cred ca poate deveni f. folositor acest subiect despre acoperis, mai ales ca se poate vorbi si despre tipuri de folie(care este mai buna si care nu), dar mai ales despre ce se intampla pana sa ajungi la capitolul "tabla", adica tot ce inseamna astereala si cum trebuie ea sa fie montata, astfel incat sa nu existe apoi probleme. Eu am patit-o, a trebuit sa dau acoperisul jos, pentru ca "mesterii" facusera ceva cumplit si cand au venit cei cu tabla sa masoare, s-au luat cu mainile de cap. Daca nu aveam noroc sa imi deschida cineva ochii, la ora asta imi statea tabla "in valuri", oricat de bine ar fi montat-o cei de la firma. Si inca ceva: verificati rezistenta structurii acoperisului, daca capriorii si restul au dimensiunile care trebuiesc, unii constructori nu stau sa se gandeasca prea mult si pentru putina "economie" ce se simte in buzunarul lor, nu mai iese ce trebuie...[bang] Andreea
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...
Buna daca tot exista acest subiect am zis ca nu mai are rost sa deschid si eu unul. Am si eu ceva probleme cu acoperisul si cu burlanele. Cred ca nu este facut si se infilteaza apa in pod. Cred ca si burlanele au ceva probleme. Acoperisul este din tabla. Problema e ca nici nu stiu in ce directie sa o apuc, nu stiu cine se ocupa de astfel de probleme. Aveti vreun sfat? Ma puteti indruma in vreo directie? Va multumesc.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Noi ne-am terminat de construit casa acum 3 ani,2 ani si jumatate nu au fost probleme ,super incantati de calitatea lucrarii(ma refer la acoperis).Asta vara a fost o super mare furtuna...si ne-a zburat jumatate de acoperis de pe casa,acoperis facut din tabla ondulata ...firma nu o mai tin minte dar oricum costurile de achizitie ssi de montare au fost exorbitante.Am incercat sa recuperam o parte din el ....iar restul l-am completat prin comandarea in continuare de la aceeasi firma de alte foi de tabla.Oricum si costurile de reparatie au fost exorbitante....cert este ca de cand s-a intamplat acest lucru ...cand bate vantul nu pot pune geana pe geana de frica...nu mai am incredere in calitatea montarii acestuia desi mi-au garantat ca e vesnic....dar asa se intamplase si la prima montare arinaa
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by Georgeasca
Buna daca tot exista acest subiect am zis ca nu mai are rost sa deschid si eu unul. Am si eu ceva probleme cu acoperisul si cu burlanele. Cred ca nu este facut si se infilteaza apa in pod. Cred ca si burlanele au ceva probleme. Acoperisul este din tabla. Problema e ca nici nu stiu in ce directie sa o apuc, nu stiu cine se ocupa de astfel de probleme. Aveti vreun sfat? Ma puteti indruma in vreo directie? Va multumesc.
probabil ca nu e bine imbinata tabla si se prelinge apa in casa. orice constructor poate sa-ti descopere bubele si sa le repare.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...