Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Prima nastere- naturala, a doua- cezariana?


Recommended Posts

A nascut cineva prima data natural si a doua oara cu cezariana? Cum a fost dupa cezariana? Recuperarea a fost mai anevoioasa sau dimpotriva? M-ar interesa foarte tare o parere avizata in aceasta privinta.... Mamicile care au doua asemenea nasteri la activ mi-ar fi de mare folos daca mi-ar scrie parerea si mi-ar impartasi din experienta lor. Cu multumiri! Claudia, Matei (15.12.2003) si bb din burtica +23 saptamani
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns

O prietena foarte buna a facut asa.

La prima nastere, bb a avut dubla circulara de cordon si s-a chinuit 2 zile sa-l nasca, nimeni n-o credea ca are contractii pentru ca tahograful nu inregistra nimic (ca in cazul SimineiF).

Iar ultimele ore au fost horror... Era extrem de obosita, nu mai putea coopera, nu putea respira ca lumea, nu mai putea impinge, i s-a facut oxitocina, seful de sectie de la OB nu a acceptat sa i se faca cezariana... Noroc ca bb nu era mare, cine stie ce s-ar mai fi intamplat. Cand am fost la ea s-o vedem dupa nastere avea albul ochilor rosu, ma treceau fiori pe sira spinarii.

De refacut, insa, s-a refacut foarte repede si fara probleme. Dar lapte n-a prea avut.

A spus ca are curaj sa-l faca pe-al doilea si l-a facut, dar a nascut prin cezariana. Asa a vrut ea (multumesc lui Dumnezeu ca in RO exista cezariana la cerere, pentru ca altfel Matei SIGUR nu avea surioara minunata pe care o are astazi).

Si dupa cezariana s-a refacut cam tot la fel de repede. Laptele tot la fel i-a venit (adica nu prea).

Insa ea e "buna de carne", recuperarea rapida nu-i o regula generala. Prietena mea dupa 5 zile nu mai avea nimic, eu m-am miscat cu greutate 2 saptamani... dar acum sunt ca noua. [:)]

 

 

Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu am nacut primul copil natural, foarte repede, dupa ce dr. mi-a rupt apa in trei ore.M-am refacut destul de greu dupa epiziotomie,la vreo luna inca stateam pe colac.Al doilea copil am vrut sa-l nasc tot normal,dar a fost in pozitie pelviana,avea cordonul ombilical pe umar,plus ca de la nasterea primului copil cica aveam ruptura de col pana in domul vaginal care se putea rupe in timpul expulziei si atunci ar fi trebuit sa-mi scoata si uter si tot.Deci nu se putea decat cezariana.Sunt avantaje si dezavantaje,nu suferi in timpul nasterii dar suferi dupa.Acum am 6 saptamani de la nastere si tot ma doare cand ma ridic, cand ma aplec...Recuperarea a fost aceeasi,diferenta e doar de locul durerii, jos sau pe burta.Daca ai cine sa te ajute dupa nastere, e foarte bine, poti face cezariana, daca nu, nastere normala ca te misti mult mai usor, doar ca nu prea poti sta pe scaun.Iar cu sexul dupa nastere,dupa normala e groaznic din cauza epiziotomiei.Daca mai ai intrebari, da-mi un PM, ca intru mai rar pe forumul asta.Iti doresc multa sanatate.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu am nascut prima oara natural si a doua oara prin cezariana.Distanta intre nasteri a fost de 10 ani.Eu am avut probleme la a doua nastere si de aceea am facut cezariana.

Problemele de dupa cezariana sunt cele ca dupa o operatie.Sa stii ca foarte mult conteaza organismul fiecarei persoane.Adica, se reactioneaza diferit.

O prietena a mea care a nascut prin cezariana n-a avut nici-o problema dupa....la mine a fost mai complicat.

Totul este cum reactionezi la anestezie, la durere, la infectii...Regula este fara probleme....exceptiile, cu probleme.

 

Toate cele bune!

 

M.P

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu am nascut de 2 ori normal, doar ca a doua oara am facut anestezie epidurala si a fost tare bine. M-am refacut foarte repede comparativ cu prima sarcina, dupa 2 zile de la nastere am iesit din spital.

Am o prietena care a nascut normal prima data si a fost groaznic, a doua oara au fost nevoiti sa-i faca cezariana si a spus ca este mult mai nasol cu cezariana (ea care nascuse greu prima data). Asa ca ramane ca tu sa te hotaresti. Multa bafta si sarcina usoara!

 

Miha&Sorin&Bogdan&Vlad

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...