Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

pensia elimentara!!!


Recommended Posts

Hi, am si eu o intrebare si poate ma puteti ajuta cu un raspuns. Sunt in divort. Peste o saptamana e ultima infatisare. Sotul mi-a spus ca daca nu-s deacord cu o pensie limenatra lunara pentru baiatul nostru de 7 ani, de 3.000.000 lei nu va mai fi deacord cu divortul si ca o sa faca tot posibilul sa-l taraganeasca la nesfarsit. Intrebarea mea e, daca dupa divort mai pot sa-l dau pentru majorarea pensiei? Dupa lege ar trebui sa fie cca. 25% din veniturile lui, ceea ce ar fi ceva mail mult decat 3 mil. Divortam fara avocati, de comun acord. Toate bunurile se vor vinde si banii se vor imparti la 2. mii de multumiri ioana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:Initial creeata de ioana73

Hi,Sotul mi-a spus ca daca nu-s deacord cu o pensie limenatra lunara pentru baiatul nostru de 7 ani, de 3.000.000 lei nu va mai fi deacord cu divortul si ca o sa faca tot posibilul sa-l taraganeasca la nesfarsit.


id="quote">id="quote">acest lucru e imposibil, nimic nu tine pana la infinit [:D] cu atat mai putin un divort.dupa divort, daca stii ca pensia alimentara e sub cei 25% din veniturile lui, se poate sa faci o sesizare/cerere bla bla (astept sa scrie cineva informat), autoritatile se vor sesiza si el va fo oficial obligat sa-si dovedeasca veniturile si sa actualizeze nivelul pensiei."Fiecare pasare, pe limba ei piere..."
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Poate sa mai taraganeze procesul, dar nu la infinit, cum spunea si Roxana. Daca nu vrei 3 mil. si crezi ca obtii mai mult, nu te lasa santajata. Dupa divort, poti oricand sa ceri recalculare, dar inseamna alt proces. De ce nu acum?

 

http://community.webshots.com/user/tora97

 

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by Rufus

Poate sa mai taraganeze procesul, dar nu la infinit, cum spunea si Roxana. Daca nu vrei 3 mil. si crezi ca obtii mai mult, nu te lasa santajata. Dupa divort, poti oricand sa ceri recalculare, dar inseamna alt proces. De ce nu acum?http://community.webshots.com/user/tora97"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde


id="quote">id="quote">Rufus, recalcularea nu duce neaparat la proces...la un moment dat autoritatile il someaza pe tata (sau pe mama daca e cazul) sa declare veniturile reale si sa faca dovada ca plateste 25% din ele ca pensie alimentara, stiu un caz..."Fiecare pasare, pe limba ei piere..."
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pensia alimentara se poate recalcula la fiecare marire de salariu. Pentru asta, trebuie sa mergi la tribunal si sa faci o cerere de majorare a pensiei de fiecare data. De obicei nu sunt probleme, se judeca foarte repede (in regim de urgenta, ca e vorba de copil) pe baza adeverintei de salariu net de la locul de munca al lui. Aceasta adeverinta o cere tribunalul, nu tu. Si cei de la locul de munca sunt obligati sa o dea. Daca salariul se mareste de 3 ori intr-un an de exemplu, (indexari, de-astea), poti cere majorarea pensiei de trei ori intr-un an.

La divort, poti spune judecatorului ca nu esti de acord cu suma stabilita de el (sot) si atunci judecatoruul va cere de la locul lui de munca, adeverinta de salariu net pe ultimele 6 luni. Si atunci pensia o va stabili el, nu voi. Si sotului ii poti spune la fel: "lasa statul sa hotarasca ce pensie va primi copilul, nu tu". Astea ti le spun din proprie experienta, eu asa am procedat.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pensia alimentara va fi stabilita in cuantum de 25% din venitul lui net si se va recalcula la locul de munca cu fiecare indexare care va urma, deci nu trebuie sa intentezi proces de fiecare data. Daca 25% din venitului lui reprezinta 3 mil. sau mai mult, nu accepta suma oferita de el, pentru ca, in timp, aceasta suma nu va mai insemna mare lucru. Si nu te lasa santajata, procesul nu va dura mai mult decat stabilesc judecatorii.

Al meu fost sot, mi-a intentat proces pentru micsorarea pensiei, oferind o suma fixa, insa nu i-a fost acceptata, pentru ca initial s-a stabilit deja 25% din venitul lui net. El avea nemultumiri legate de calcularea acestui 25%, care ar trebui aplicat doar la sporurile permanente, iar la locul de munca i se calcula la toate sporurile.

 

http://community.webshots.com/user/freediaro

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu imi dadeam fostul sot in judecata din 6 in 6 luni (nu este musai sa te prezinti la proces) insa am tot obosit.. asa ca la ultima "jduecare" am solicitat in cerere sa i stabileasca pensia in cuantum si nu in suma fixa Si... as a afost, ba, am primit hotaritea judecatoreasca chiar intr un timp record (am 2 luni)

 

http://community.webshots.com/user/tora97

 

"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...