Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

La France (34)


Recommended Posts

...continuarea... Ultimele discutii aici: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=48685&whichpage=10 ~Otilia&[url="http://community.webshots.com/user/laadelita"]LaAdelita[/url]~[url="http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia"] [fetita][/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 150
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Sa-ti traiasca scumpa, sa fie sanatoasa si voioasa cum e acum! Ai doua papusi de fete![il]

 

Oana si Seb [copil]

(10.01.2005)

 

"Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi si orbii o pot vedea."

 

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/oana_george14/my_photos

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/georges142004/my_photos

http://community.webshots.com/user/sebastieng10

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sebastiengrigore/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Dragi concetateni,

Va salut si indraznesc si eu cu o intrebare, ca sunteti fete bune si cu experienta in ale Frantei.

Eu si sotul am terminat Automatica si suntem in Lille la doctorat, primul an (Automatica si Informatica). Bursa este data de scoala unde ne facem doctoratul si ajunge la suma impresionanta de 600 de euro, pt. fiecare. Io nu ma plang, Doamne-fereste, ca de trai ne ajung dar am o mare suparare: ce fac la scoala e cam inutil pt. mai departe. Noi am lucrat ca programatori pe timpul facultatii si tare am vrea sa continuam in aceasta meserie. Sotul meu a lucrat 2 ani in tara la firme de software.

O data acceptati la doctorat ne-am facut iluzii ca am gasi de lucru in domeniu, mai ales ca la scoala nu prea suntem solicitati pe masura puterilor(adica pe romaneste, e cam frecare de menta). Am aplicat pt. diverse posturi, mai ales CDD-uri(ca vine vara si 4 luni suntem liberi) dar nici un raspuns, nici macar chemati la interviu. Durerea mare este ca erau posturi pt. care eram super calificati si exact pe perioada cand noi eram liberi de scoala. Dar, nici un raspuns....

In discutiile cu colegii am fost luati peste picior pe motiv ca "nu angajeaza nimeni studenti straini, mai ales romani".

Chiar asa sa fie? chiar nu avem nici o sansa? Suntem noi naivi ?

Eu n-am nici o pretentie financiara, poate sa-mi dea si 500 de euro pe luna, dar vreau sa imi acorde cineva o sansa, pt. ca altfel uit tot ce am invatat. Din pacate, n-am avut cui sa spun asta ca nici la interviuri macar nu ne-au chemat.

Nu stiu daca din expunerea mea lunga ati inteles ceva. Mi-ar fi foarte utila acum o informatie de tipul "n-ai nici o sansa" sau "mai ai rabdare".

 

just me

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna tuturor[flo]

Oana, sa-ti traiasca puiul mic si frumos si sa-i dea Dumnezeu multa sanatate! Si voua la fel, sa va bucurati de el!

Luminita, repet urarile si pentru voi!

Am vazut pozele, sunteti niste frumosi cu totii[pup]

Eu am revenit acum de la afpa, cam dezumflata... Voiam sa fac niste cursuri de franceza, dar tanti de-acolo a decretat ca stiu franceza si ca n-am eu nevoie de cursurile lor, ba chiar mi-a explicat ca ei nici nu au cursuri de franceza... Ce conteaza ca eu stiu si ca exista, si ca sunt platite, n-au si voie buna! In schimb, m-a sfatuit sa ma duc la Aix si sa ma inscriu la master, ca ea crede ca-i mai bine pentru mine! Existau niste cursuri de secretariat, dar ideea de matematica m-a uluit un pic[alcool] Sper sa nu raman asa[;)] I-am multumit politicoooooos si-am plecat acasa. In drum, de suparare, m-am dus sa ma inscriu la o scoala de soferi. Nu m-am inscris, astept cartea de sejur. Maine ma duc la vizita medicala.

Are cineva idee daca ma pot inscrie la master fara diploma de licenta? Eu am sustinut licenta la Bucuresti, in iunie 2004, din august am venit aici si nu am apucat sa mai ajung in tara de-atunci. Daca rog pe cineva sa-mi ridice diploma acum, trebuie sa fac o procura la Consulat? Singurul act pe care-l am ar fi recunoasterea de bac plus patru, obtinuta nu demult de la Academia Nice.

Anka-Maria, i-am explicat sotului situatia voastra. Parerea lui: mai subtiati cv-urile! Cica nu da bine sa stie toata lumea tot ce-ai facut! Subliniez, asta-i parerea lui! Parerea mea e alta: aveti sanse amandoi, se cauta informaticieni, dar aici functioneaza sistemul "telefon fara fir"! Sotul meu asa lucreaza, deci se poate! Ultima comanda pe care o are in lucru a primit-o pt ca un client mai vechi i-a apreciat serviciile si l-a recomandat mai departe... si-o tine tot asa de cativa ani buni.

Il mai ispitesc si-ti transmit noutatile. Pana atunci va tin pumnii si va urez multa bafta si multa rabdare[pup]

Gata, ma duc sa dau pisica jos din yuka, de catarat se catara singura[:D] si ma apuc de vopsit tamplaria, ca tare-mi mai place[:D] Toate usile vor fi rosii pe dinauntru si bleu pe dinafara.

Va [pup] si astept noutatile voastre.

 

Maria

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna fetele!

 

Ma puteti ajuta si pe mine cu niste sfaturi pls?

Azi mi-a venit prin posta raspunsul negativ [q] privind inscrierea lui David in cresa. Am fost si la o cresa privata, cica si acolo cererea e mare si nu avem nici o sansa ptr septembrie.

Ca sa puna capac, birocratii francezi nu i-au dat lui tata dreptul de a sta macar 1 an aici. Am incercat si in tara la Ambasada, si aici la Subprefectura.

Deci - trebuie sa gasim o asistenta maternela.. (e totuna cu nourice-a?).

Intrebare: pe langa feelingul meu de mama, ce anume ar trebui sa urmaresc cnd ma duc sa cunosc persona care va sta cu comoara mea, si care isi va pune amprenta in educatia lui. Ca sunt atat de deprimata incat imi vine sa imi las serviciul.[q] Tot imi vin in minte imagini de cosmar cu ce ar putea sa i se intample lui David (de la rapire, la inchidere in cine stie ce dulapuri sau debarale, dupa cum m-au speriat niste amici mai acu cateva saptamani[help])

 

[majoreta] id="Tahoma">Luminita id="red"> [mamica] si [copil] DAVID - 11.03.2004 id="blue"> [bibe]

 

Povestea nasterii lui David[foto]

 

"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Luminita draga, linisteste-te, suntem deja doua assmat aici pe subiect (eu si didita ;)) si zau ca nu mincam copiii... [pofta] si nici nu-i ascundem in debara! [:D]

Ca sa-ti faci o idee:

http://www.infobebes.com/htm/au_quotidien/article.asp?id_rubrique=30&id_sous_rub=105

http://www.assmat.com/doc/baba.htm

http://www.famili.fr/cgi-bin/WebObjects/Famili.woa/wa/page_id_eq_4661_and_id1_eq_406.html

 

Vezi ca unele site-uri nu-s actualizate, acum nu mai exista forfetul 8-10 ore, fiecare ora e platita.

De ce nu te muti in Bretania ca-l luam eu pe David [:D]

 

Daca ai alte intrebari nu ezita. Cit despre assmat uita-te si tu de citi copii are grija si de ce virste (daca-s prea multi... hmmm!), daca are casa curata, unde o sa doarma David, unde o sa manince, daca are destule jucarii, eventual intreab-o cum se organizeaza si ce activitati a prevazut sa faca cu copiii, daca-i scoate la plimbare sau la RAM, la biblioteca etc... Scrie-ti intrebarile dinainte ca sa nu uiti ceva. Vezi daca-ti place persoana si daca-ti inspira incredere. Cind o fi sa o gasesti si sa calculezi salariul lunar vino sa-ti verific eu, multe se incurca in calcule si ii cam fraieresc pe parinti (cel putin asa fac dragele mele colegute de aici din sat, ori ca n-au priceput cum se calculeaza ori o fac pe proastele ca sa ia mai multi bani).

Iti mai recomand si situl sindicatului:

http://www.assistante-maternelle.org/

gasesti informatii super-corecte si au si un subforum destinat parintilor-angajatori.

Situl URSSAF-ului: http://www.pajemploi.urssaf.fr/pajeweb/amat.jsp

Bafta multa si incepe de pe acum sa cauti, ca la Paris e complicat...

 

~Otilia&LaAdelita~ [fetita] id="Comic Sans MS">id="violet">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Kehleyr, eu am fost cu Bianca la Disnayland de 2 ori. Prima data avea

1 an si 3 luni. Am dat-o numai in calusei, masinute specifice virstei ei. Era si cam racita, si obosita......a mai si plouat.........Nu stiu ce a inteles!

A doua oara am fost la 3 ani si 3 luniu. Deja, alta situatie!!!! S-a dat in tot ce a putut, si in carusele in care copii mult mai mari ca ea nu au avut curaj sa se dea. Dar ei i-i plac chestiilea stea gen montagrouse (scuze daca nu se scrie asa, dar intelegi tu). Nu o mai puteam lua de acolo!

 

De fiecare data am fost cu masina, deci nu stiu cum e cu copil mic si cu transpoirt in comun.

 

De carucior acolo nu ai nevoie, pt ca au ei carucioare si le poti folosi. Noi am avut de fiecare data, dar puteam f. bine sa-l lasam acasa! Acum, daca nu ai masina, e clar ca e mai usor cu carucior!

 

parerea mea e ca, desi sunt mici, le place, dar e si obositor, si cam scupm si uita tot!!!

 

Deja a mea vrea a treia oara, si sunt convinsa ca acum, la 5 ani jumate "ar gusta" altfel Disnayland-ul!

 

Nu stiu daca te-.am lamurit, sau mai mult te-am bagat in ceata, dar, daca nu ai masina.....amina pt cind va mai creste si va inteleg ceva mai mult!

 

Andreia

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Otiliaid="red"> iti multumesc din suflet!

Si sa stii ca m-as muta in Bretania daca as putea. David ar avea o super nani! Daca vrei sa te muti la Paris, iti recomand cu caldura zona unde stau eu, ca am la 5 minute "à pied" Parcul Sceaux[il][:D].id="size1">

 

O sa ma uit pe siturile pe care mi le-ai dat! (eu credeam ca salariul e ceva fix, prestabilit, bine ca mi-ai spus[pup])

 

Pupicei multi si multumesc mult inca o data.[pup][pup][pup][pup][pup]

 

 

[majoreta] id="Tahoma">Luminita id="red"> [mamica] si [copil] DAVID - 11.03.2004 id="blue"> [bibe]

 

Povestea nasterii lui David[foto]

 

"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...