Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Povestea travaliului


Recommended Posts

Am 33 de ani si sunt la a doua sarcina in 35 de saptamini[grasa]; desi prima nastere era pelviana, nu am fost deloc speriata, am nascut normal si mi s-a parut totul ok[:D], dar acum am avut citeva problema pe perioada sarcinii si ma apuca groaza numai cind ma gindesc la travaliu[xx(]. O fi poate si virsta de vina, m-oi fi scrintit de cap intre timp, nu stiu exact ce explicatie sa dau dar mi-e o frica de mor. daca aveti timp si chef, incercati sa va dati si voi cu parerea,[grup] poate stiti ceva trucuri, pozitii sau chiar sfaturi pentru usurarea durerilor din timpul travalului; sau chiar ceva medicamente sau injectii ajutatoare ( dupa de am nascut-o pe Iulia de exemplu n-au avut nici macar o anestezie sa-mi faca si m-au cusut pe viu vreo ora, moasa zicea ca o injectie simpla ar fi costat vreo 10.000 acum patru ani dar nu avea nimeni in spital una- mare prostie[bang]) varga
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns

In primul rand, daca intri in panica nu rezolvi nimic. In al doilea rand, nu ai auzit de anestezia peridurala? Se naste extrem de elegant cu ea, practic ai dureri pana la o dilatatie de 4 cm, cand se pune anestezia, dupa aia esti boier. Eu am nascut natural, cu peridurala, practic dureri mari am avut doar 2 ore, pana mi-a pus anestezia. Dupa aia si travaliul a decurs rapid, si n-am mai simtit nici o durere. Discuta cu medicul tau, trebuie sa stie din timp ca diresti o nastere cu peridurala.

 

Andra,[mamica]de printesa [fetita](15 noiembrie 2004)id="teal">id="Verdana">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Kittycat, degeaba a auzit ea daca n-au auzit aia din maternitate!

Plus ca o epidurala facuta de anestezist+ginecolog fara experienta in asa ceva mai mult strica.

 

Karin, daca primul copil ai reusit sa-l nasti pelvian, la al doilea o sa fie mult mai usor. Intreba medicul dinainte daca poti sa vii de acasa cu fiola de xilina sau ce-o trebui pt an locala la cusut.

 

Ce poti e sa o iei usor, sa nu te panichezi, sa te gandesti ca durerile sunt normale si firesti si ca duc spre bine, spre dilatare. Nu trebuie sa te opui lor, trebuie sa le lasi sa treaca peste tine. Sa te gandesti la valurile marii care vin si trec peste plaja... eu cred ca mult conteaza psihicul si autosugestia. Daca pornesti cu ideea ca e nasol, greu si motiv de panica - o sa-ti fie cu atat mai greu!

 

E folositor sa mergi cat mai mult in timpul travalului, plimba-te pe holuri, stai "pe vine"... nu ajuta contra durerilor ci duc la progresul dilatatiei, adica grabesc toata treaba, ceea ce e de dorit.

 

Succes!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

karinid="red"> vino printre mamicile de iulie- august, adica la

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51753

si vei gasi o comunitate de burtici si chiar mamici deja dragute, gata sa-ti raspunda la intrebari si sa ne incurajam unele pe altele in aceste ultime saptamani ramase pana la marea intalnire cu puii nostri!

 

In rest, mult optimism, incredere in medicul tau, in bebelicul care de abia asteapta sa te vada si in fortele proprii!

 

Pupici si nastere usoara,

 

 

Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 34 + (DPN 1 august)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

multumesc mult mamicelor de incurajari.[cool] intr-adevar la Baia Mare epidurala nu se face, dar am citit intre timp mai multe dintre discutiile voastre si m-am mai linistit, macar nu mai visez timpenii. O sa incerc sa gindesc pozitiv de acum inainte,[gravi]iar mamicilor din iulie august o sa le fac capul calendar probabil[flo]

 

varga

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...