Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ce stiti despre divort?


Recommended Posts

Fetelor, un coleg de-al meu divorteaza. Dupa ce a stat mult timp cu o femeie (sotia lui) cu care nu se potrivea nici la caracter, in conceptii etc, dupa ce stau de mai mult de 2 ani la distanta unul de altul… Pentru ca el are serviciu aici, in Iasi si ea e in vestul tarii intr-un orasel mai mic si se vad cam o data pe luna…[alcool] Ea nu vrea sa-l urmeze, el nu poate renunta la serviciul lui de aici. Au 2 copii impreuna (2 baieti in clasele primare). El doreste acum sa divorteze, pt ca nu e o casnicie adevarata ce traieste el… Numai ca la avocat i-a spus ca nu are motive “intemeiate” de divort si ca nu il va obtine foarte usor, ca poate dura ani de zile si ca sa aduca martori. Acuma el ce martori sa aduca?[alcool] Adica numai daca faci scandal sa auda toti vecinii si sa-i aduci ca martori poti divorta? Cica sa vina cu motive mai intemeiate…[xx(] Ce alte motive ar putea sa aduca? Stiti ceva despre asta? Poate care ati trecut printr-un divort stiti mai multe amanunte… Cica ar mai fi posibilitatea, daca vrea un divort rapid, sa fie amandoi de acord, ea sa semneze ca e de acord si se incheie repede… Insa problema e ca ea nu e de acord nici in ruptul capului, deoarece ii place de statutul de femeie maritata, banii vin lunar in cont, are libertate destula, trai neneaca, de ce ar divorta? [hot] Daca stiti situatii asemanatoare, sfaturi, ceva, va rog sa-mi spuneti si mie.
Ramonika [amoras] si pisicile [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/fram11/album?.dir=/88c5"]Vladutz Tigrutz[/url] [pis] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/fram11/album?.dir=1b96&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/fram11/my_photos"]Alina Bubulina[/url] [pis] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/fram11/album?.dir=/62de"]Fetitza Maritza[/url] [pis] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/fram11/album?.dir=b82e&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/fram11/my_photos"]Cei trei muschetari[/url] [colegi] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/fram11/album?.dir=/562d"]Bebelusii[/url] [bibe] Omul traieste pentru bunastarea pisicii...
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Sunt persoane, pe-aici, chiar de meserie, o sa-ti spuna concret. Dar pana atunci, pot sa spun ca eu am divortat de comun acord si cu copil minor. Iar daca nu vrea, se poate prelungi, dar nu ani de zile. Motive? Sunt multe. Nu trebuie sa se bata, martorii vor spune ca se vad rar, ca nu se comporta ca un cuplu si ca stiu, de la tip, ca relatii intime nu exista, de exemplu. Si multe, multe altele. Si ca pur si simplu nu o mai iubeste, o respecta, dar nu vrea sa mai fie sotul ei. Asta ca sa vorbim de o chestie civilizata, ca se pot spune multe lucruri urate, adevarate sau nu.

 

http://community.webshots.com/user/tora97

 

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

multumesc. cine ar fi de meserie pe forum? sau ar trebui sa postez la Probleme legislative? tipul (ca si mine de altfel) nu prea a avut de-a face cu tribunale, avocati si nu stie prea bine cum merg treburile. de asta ar vrea mai multe pareri.

daca mai stiti ceva, va rog.

 

Rufus, cam cat crezi ca ar dura, concret, daca ea totusi se opune? nu ani de zile, dar cat?

 


Ramonika [amoras] si pisicile Vladutz Tigrutz [pis] Alina Bubulina [pis] Fetitza Maritza [pis]

Cei trei muschetari [colegi] Bebelusii [bibe]

Omul traieste pentru bunastarea pisicii...

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ramonica, nimeni nu poate anticipa cat poate tine un divort, insa daca sotia nu doreste divortul si mai sunt si copii, dureaza ceva mai mult, de la cel putin 6-7 luni la 1 an si jum. sau poate chiar 2-3, ma refer cu toate caile de atac.

Ea poate cere la primul termen, un nou termen pentru impacare, ceea ce judecatorii incurajeaza f. mult, apoi un nou termen pt. lipsa de aparare, apoi termene ptr. audiere de martori, si efectuarea achetelor sociale daca sunt copii minori, si toate astea dureaza, citarea martorilor, unul nu a fost citat si atunci se acorda un nou termen si este citat din nou, deci se pot intampla mai multe care sa "lungeasca" procesul, mai ales atunci cand una din parti nu doreste.

Daca as fi in locul prietenului tau, as mai incerca si discuta cu sotia, chiar nu se mai poate remedia nimic, daca sunt numai motivele care ni le-ai spus tu, daca sunt altele mai "grave" nu mai ma bag.

 

El daca divorteaza tot ramane mai departe responsabil ptr. copii, deci tot trebuie sa contribuie cu bani, daca asta il deranjeaza, distanta nu e un motiv de despartenie, unul din ei trebuie sa cedeze, fac un consiliu de familie si stabilesc cum si unde e mai bine sa se stabileasca cu totii.

Loma

 

Smerenia este regina virtutilor.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am prieteni care au divortat in Suceava. Au spus ca sunt amandoi de acord, ca s-au inteles si asupra custodiei copilului, ca nu vor partaj, si la a 3-a infatizare erau divortati. A durat in total cam 6 luni, 7. Martorii n-au spus mare lucru, cam ce zicea Rufus.

Dar daca ea nu e de acord o sa fie mai greu. Oricum, daca introduce actiunea acum, termina mai repede, de durat tot atat va dura si daca incepe acum si daca incepe peste 3 ani.

Ii doresc sa ia cea mai buna hotarare.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Loma are dreptate, daca te gandesti ca sunt trei cai de atac, fond, apel si recurs; dar si Madalina zice bine: cu cat o porneste mai repede, cu atat termina mai repede, indiferent cat dureaza. Plus ca exista posibilitatea ca sotia sa se sature de procese, in fond nu e nimic placut sa te plimbi prin tribunale, avocatii costa, chiar daca spera sa recupereze banii in cazul unei sentinte definitive favorabile. Si mai este un lucru: se poate negocia financiar divortul...[:D]; eu asa am facut, a fost de acord sa-mi dea si custodia copilului (bine, au mai fost si alte circumstante).

Si inca o intrebare: domiciliul stabil al sotilor unde este?

 

http://community.webshots.com/user/tora97

 

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ei au amandoi domiciliul in oraselul respectiv din vest.

chestia e ca el ar dori sa ii lase ei toate bunurile (adica apartament cu 2 camere, mobila si tot ce mai e prin casa), plus copiii (bineinteles, le va plati pensie alimentara).

 

chestia e ca el se intreaba daca poate astfel sa o determine sa fie de acord, spunandu-i ca ii lasa ei tot. daca zice ca nu e de acord si o lungeste asa cativa ani, el ii va spune ca va lupta pt impartirea bunurilor. credeti ca e o solutie buna asta?

 


Ramonika [amoras] si pisicile Vladutz Tigrutz [pis] Alina Bubulina [pis] Fetitza Maritza [pis]

Cei trei muschetari [colegi] Bebelusii [bibe]

Omul traieste pentru bunastarea pisicii...

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...